Dit zijn de leukste tuinverlichting!

Buitenverlichting modernWanneer het zomer is, blijven we graag langer buiten, zeker als de buitentemperatuur nog aangenaam is. Als het dan eenmaal donker wordt, is het tijd om de buitenverlichting aan te zetten. Ben jij benieuwd naar de meest toffe en praktische buitenverlichting? Lees dan snel verder. Wij geven je een aantal voorbeelden van de leukste tuinverlichting! Nét even wat anders dan de standaard lamp met sensor boven de voordeur.

Led-verlichting

icoon licht met cijfer 1

Led-buitenverlichting is energiezuinig. De led-lamp gaat namelijk 35 tot wel 50 keer langer mee dan een gloeilamp(!) doordat deze lamp vele malen efficiënter met energie om gaat. Het licht van een led-lamp zorgt voor een prachtige sfeer en effect in je tuin. De laatste jaren neemt de populariteit daarom toe. Vroeger stond led-verlichting vooral bekend om het blauwe licht. Tegenwoordig is deze tuinverlichting verkrijgbaar in vele kleuren. Een helde witte kleur is vooral praktisch als je veel licht in je tuin wil. Liever iets meer sfeer? Ga dan voor warm wit licht. Het fijne van een led-lamp is dat je deze overal in je tuin kunt plaatsen. Of je nou een pad wil markeren met zacht gespreid licht of een mooie boom in de schijnwerpers gaat zetten: met deze buitenverlichting kun je precies bepalen waar het licht op schijnt.

Sfeerverlichting

icoon licht met cijfer 2

Sfeerverlichting is ontzettend belangrijk als tuinverlichting. Overdag zijn de planten en tuinmeubelen misschien de sfeermakers in je tuin, ‘s avonds doet de sfeerverlichting al het werk. Door te spelen met groottes en intensiteit in licht van verschillende sfeerlampen, heb je de mogelijkheid om diepte en gezelligheid buiten in de tuin te creëren. Een goed voorbeeld van sfeerverlichting is snoerverlichting. Je kunt bijvoorbeeld een lampje in de boom of aan de schutting hangen. Voor op de tuintafel is een lantaarn een toffe en sfeersmakende verlichting. Vergeet als laatste ook de kaarsen niet! Kaarslicht is gezellig én romantisch. Dat is natuurlijk ideaal tijdens de zwoele zomeravonden en daarom mag kaarslicht zeker niet ontbreken in jouw tuin!

Solar tuinverlichting

icoon licht met cijfer 3

Naast led-verlichting, is Solar tuinverlichting een milieubewust licht. De lamp bevat een zonnepaneel dat zonlicht direct omzet in elektrische energie. Deze energie wordt opgeslagen in oplaadbare batterijen die de lamp ‘s avonds van energie voorziet. Het fijne van Solar verlichting, is dat deze geen draden heeft. Het is dus een ideaal licht voor moeilijk bereikbare plaatsen in je tuin. Een nadeel van het licht is dat de batterij na een tijd minder energie heeft, waardoor de lamp minder verlicht. Een ander nadeel is dat de kans groot is dat de lamp ’s avonds geen licht heeft, wanneer de zon lang niet geschenen heeft.

DIY-tuinverlichting

icoon licht met cijfer 4

Als je liever geen standaard verlichting in de tuin wil hebben, zoals wandverlichting of spotjes, kun je altijd zelf aan de slag gaan! Het maken van eigen tuinverlichting hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Oude glazen of metalen blikvangers met kleine gaatjes kun je bijvoorbeeld schilderen in dezelfde kleur als je loungeset. Vul de blikken met theelichten. Dat geeft een erg leuk effect. Bloempotten kun je ook prima gebruiken als lichtbron. Het ziet er leuk uiten is ook nog eens een prima toevoeging voor kleine tuinen. Ook wijnflessen of jampotten kunnen tot lampen worden omgetoverd. Met een beetje handigheid kun je namelijk een lichtsnoer in de pot of fles stoppen en heb je ineens een mooie sfeerverlichting.

Wandlampen voor tuinverlichting

icoon licht met cijfer 5

Heb je een mooie muur of schutting die je graag wilt verlichten? Of wil je graag licht naast de deur of de oprit hebben? Dan kun je het beste gebruik maken van wandverlichting. Wandlampen geven namelijk een mooi verspreid licht doordat deze indirect, via de muur, de tuin verlicht. Je hebt vele soorten verlichting die je aan de muur kunt hangen. Functionele wandlampen zijn bijvoorbeeld wandlampen die via sensoren aanspringen. Met decoratieve wandlampen kun je een gezellige sfeer in de tuin creëren. Een voorbeeld van een decoratieve wandlamp is de klassieke buitenlamp. Wil je iets op een wand of muur accentueren? Dan kun je een wandspot gebruiken.

Wil je ook graag wat meer informatie hebben over verlichting in het huis? Lees dan eens ons blogbericht over de juiste interieurverlichting!

Wat voor verlichting heb jij in de tuin?

liefs Charlot

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Elektronica OTTO Tuin Wonen

Charlot van de Ven
Charlot (21) is studente Communicatie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor muziek én gaat ontzettend graag in het weekend sporten! Op een regenachtige dag leest ze het liefst een boek of kijkt ze een film in de bioscoop met haar vriendinnen.
You might also like