Alle wonen artikelen / Wonen / 1 januari 2020

Dé trendy woonkleur van dit moment: blauw!

Blauw. De kleur van de lucht, de zee én je nieuwe interieur items! In het kader van new year, new me is het misschien leuk om eens een nieuw kleurtje in huis te halen en wat nieuwe items aan te schaffen. Het lijkt misschien spannend om iets nieuws toe te voegen, maar geloof ons, van deze kleur krijg je geen spijt! Ben jij benieuwd hoe jij deze kleur op een (subtiele) manier kunt integreren in je interieur? Lees dan vooral verder!

Blauwe bank, blauwe details

Blauw

De kleur blauw is een rustige kleur voor in het interieur. De kleur straalt evenwichtigheid en kalmte uit. Geen wonder dat het een fijne kleur voor in je interieur is! Ook is er genoeg keuze, turquoise, donkerblauw, lichtblauw, marine, cyaan, hemelsblauw, koningsblauw en ga zo maar door. Met deze kleuren maak jij je huis kleurrijk, een tikkeltje gewaagd én ze passen bij vrijwel elke woonstijl. Voor wie een volledig blauwe kamer een beetje te heftig is, zijn er ook leuke woonaccessoires voor in huis. Zo kan iedereen op zijn eigen manier de kleur aan zijn interieur toevoegen. Wil jij kijken welke blauwtint en items het beste bij jou passen? Hieronder vind je inspiratie

Blauwe fauteuil met turquoise bijzettafel


Turquoise

Turquoise, een zachtere blauwtint die tegen het blauwgroen aan ligt. Daarnaast heeft de kleur een wat chiquere uitstraling en is het leuk om deze te combineren met zachte kleuren zoals zalmroze, goud en licht blauw. De woonkleur voegt sfeer toe aan je woonkamer en is tijdloos. In deze kleur kan je item de eye-catcher van de kamer zijn of het kan verwerkt worden in subtiele details. Klinkt het laatste jou als muziek in de oren? Dan kun je bijvoorbeeld voor sierkussens of een plaid gaan. Ben je toe aan een gewaagdere optie? Kies dan voor een mooie blauwe bank of een fauteuil!

Blauwe, turquoise bank met sierkussens


Donkerblauw

Donkerblauwe muren zie je eigenlijk niet vaak. Hooguit in een stoere kinderkamer. Maar wist je dat een blauwe muur ook een goed idee is voor bijvoorbeeld de woon-, bad-, slaapkamer of keuken? De kleur geeft een rustige uitstraling en werkt kalmerend. Zijn blauwe muren toch niet zo jouw ding? Dan zijn er nog meer leuke opties met deze kleur! Neem bijvoorbeeld een vloerkleed in het donkerblauw. Dit is niet alleen een mooie, stijlvolle toevoeging aan je kamer, maar ook nog een praktische optie. Door de donkere kleur vallen kleine vuiltjes en stofjes niet snel op en hoef je hem niet ieder dag schoon te maken.

Zacht, blauw vloerkleed

Marineblauw

Ben jij bang dat je snel uitgekeken raakt op een kleur of ben je af en toe aan iets nieuws? Dan is marineblauw misschien iets voor jou! Dit is een stoere blauwe kleur, die overal bij past. Je kunt bijvoorbeeld voor een beddenprei gaan met bijpassende kussens in deze kleur. Zo kun je ze verwisselen met een andere (blauwe) kleur als je even iets anders wil, maar heb je toch op een leuke manier de kleur toegevoegd in je huis!

Blauwe beddensprei en kussens


Voor welke kleur blauw kies jij?

Liefs Vivian

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Blauw Inspiratie Interieur Kleuren OTTO Wonen Woonkleur

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like