General / Wonen / 23 februari 2018

Breng de wereld naar jouw huis

Hebben we niet allemaal wel eens van die dagen…? Van die dagen dat je denkt: ik wil de wereld zien, ik ga reizen en ik kom over 3 maanden (of langer) wel weer terug. Er zijn genoeg bestemmingen met allerlei te gekke hotspots. Social media laten deze gedachtes ook zeker niet verdwijnen. Je ziet de mooiste reis- en vakantiefoto’s voorbij komen als je door je nieuwsoverzicht scrollt.

Wereldkaart

Natuurlijk zijn dit supergave ideeën en heeft de wereld zoveel te bieden wat we nog nooit gezien hebben, maar… bij vakanties (of ze nu lang of kort zijn) komt nou eenmaal meer kijken dan alleen ‘de wil om te gaan’. Studie, werk, geld, tijd, dit zijn allemaal factoren waar we rekening mee moeten houden. Wanneer het om de een of andere reden nu even niet mogelijk is om je koffers te pakken, moet je creatief zijn. Dan kun je namelijk de wereld naar jou toe laten komen in plaats van andersom.

Naast de bekende interieurstijlen als landelijk, industrieel en modern hebben we ook nog een andere interieurstijl: het wereldse interieur. Jazeker, je kunt de wereld terug laten komen in je interieur. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je voor deze interieurstijl zou kiezen. De belangrijkste reden is om lekker weg te kunnen dromen bij jouw droombestemmingen. Met de volgende puntjes haal je de wereld in huis!

#1 Wereldkaarten en wereldbollen

Met behulp van wereldkaarten en wereldbollen haal je letterlijk de wereld naar binnen. Wat is er nou wereldser dan een wereldkaart. Je kunt kiezen voor een hele muur die je behangt met een wereldkaart of juist voor een grote poster of plaat. Wanneer je een hele muur behangt op deze manier is het belangrijk dat de ruimte verder rustig is. Een wereldkaart is een druk behang en nog meer drukke elementen in de ruimte zorgen voor een rommelig effect. Een poster of plaat van een wereldkaart is een goede optie wanneer je een hele muur een beetje heftig vindt. Deze kun je bijvoorbeeld boven je bank of boven het dressoir ophangen. Wereldkaarten bestaan in verschillende stijlen, je hebt hele oude wereldkaarten en juist hele moderne wereldkaarten. Kies voor degene waar jij weg van bent : ).

Wereld boven dressoir

Een wereldbol is typisch iets dat je ergens op zolder hebt staan en verder nooit gebruikt. Nu je een werelds interieur aan het creëren bent, komt deze eindelijk van pas. Wereldbollen geven een heel leuk effect wanneer je er eentje (of meerdere in verschillende maten bij elkaar) op een kastje of dressoir zet. Misschien is je wereldbol van de zolder niet meer in een hele goede staat en ziet deze er een beetje vies uit, ook dan kan je hem nog goed gebruiken! Trek even je schildersblouse aan en beschilder je wereldbol met krijtverf, dit geeft een speels effect aangezien je je eigen wereld in grove lijnen erop kan tekenen.

#2 Namen van landen en steden

Naast de wereldkaarten en wereldbollen kunnen we ook namen van landen of steden op een leuke manier verwerken in ons interieur. Je kunt kiezen voor ‘kant-en-klare’ borden waar plaatsnamen op geverfd zijn maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met wat hout en kwasten. Je kunt met behulp van plakstickers of verf je favoriete plaatsnaam spellen op een houten plank, kies voor de kleur die jij vindt passen in je interieur. Zo heb je snel en gemakkelijk een mooi bord gemaakt (#DIY). Zo’n bord kun je bijvoorbeeld ophangen of bovenop een kastje zetten. Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot één plaatsnaam! Je kunt zo’n bord zien als een soort moodboard van je favoriete plaatsen.

Er zijn nog veel meer andere creatieve manieren om plaatsnamen terug te laten komen in je interieur. Zo kun je bijvoorbeeld met losse letters werken door een woordzoeker op de muur te maken waarin je allerlei landen en steden verstopt.

wereld klok

#3 Klokken

Hoe geeft een simpele klok dan een werelds effect?! Nou niet één klok, maar meerdere! Hang een aantal klokken naast elkaar of onder elkaar op en stel ze allemaal op een andere tijdzone in. Schrijf er vervolgens op een creatieve manier onder om welke stad of welk land het gaat. Tip: deze wereldklokken aan je muur zien er heel leuk uit maar we moeten natuurlijk niet vergeten hoe laat het in ons eigen landje is. Zorg ervoor dat je de Nederlandse tijd ook duidelijk kunt vinden in je huis.

#4 Accessoires

Mooie reisaccessoires maken een interieur natuurlijk ook tot iets werelds. Heb je zelf misschien al op eerdere vakanties het een en ander verzameld en ligt dit nu nog ergens op zolder? Dan is het tijd om dit tevoorschijn te halen en te verwerken in je interieur. Ook kun je mooie wereldse accessoires kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klokken, rieten mandjes, beeldjes en andere woonaccessoires. Daarnaast is het erg leuk om koffers te verwerken in je interieur. Je kunt bijvoorbeeld een aantal koffers op elkaar stapelen, of vier poten onder een koffer maken en je hebt een tafeltje.

wereld accessoires

Ook is het leuk om herinneringen aan een bepaalde plek te verzamelen in een doosje. Kies hiervoor een simpel doosje waar je met mooie letters de plaatsnaam op schrijft. Deze kun je in je boekenkast zetten. Wanneer je dan even terug wil denken aan die heerlijke vakantie kun je het doosje erbij pakken.

#5 Foto’s

Last but (zeker niet) least: je eigen foto’s. Wat doet je nou meer denken aan reizen en vakantie dan je zelfgemaakte foto’s. Stop ze in mooie lijsten of laat ze uitvergroten op een canvasdoek. Je kunt ervoor kiezen om deze foto’s overal in huis terug te laten komen of juist één grote wand maken met mooie foto’s. Zo creëer je een inspirerende wand waar je lekker in weg kunt dromen.

wereld foto's

Met deze 5 tips haal je jouw favoriete wereld in huis en kun je op reis in je eigen huis!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Interieur OTTO Reizen Wonen Woonkamer

Liselotte Stienen
You might also like