Alle wonen artikelen / General / Wonen / 24 september 2021

De woontrends van dit najaar op een rij!

Eettafelset woontrends

Nu de herfst er weer aankomt, is het overduidelijk dat we weer heel veel tijd binnen door moeten gaan brengen. Regen en kou zijn helaas geen uitnodigingen om lekker in je tuin of op een terrasje te gaan zitten. Echter is de herfst daarom de perfecte gelegenheid om je huis van binnen gezelliger te maken! Nu je weer meer tijd binnen zult gaan spenderen, kun je deze tijd beter optimaal benutten door echt van je huis te gaan genieten. Oftewel, het is tijd om eindelijk de woontrends voor het najaar van 2021 in huis te gaan halen! In dit artikel delen we onze favoriete woontrends voor het komende najaar met je, zoals het gebruik maken van knuffelige woonaccessoires en het inzetten van aardtinten in je interieur. Zo kan je met dit artikel voldoende inspiratie opdoen om je interieur volledig klaar te maken voor de herfst!

Knuffelige woontrends

Zachte stoffen zijn de trend voor dit najaar. Kussens, dekens en zelfs vloerkleden worden ondertussen al van verschillende zachte stoffen gemaakt! De knuffelige structuren van al deze materialen zijn zowel comfortabel als stijlvol, waardoor ze ideaal zijn voor het najaar. Zachte stoffen hebben namelijk een lieve uitstraling en fleuren je huis meteen op. Ook zien ze er zo comfortabel uit, dat je niks liever wilt dan op je bank gaan liggen, een zachte deken over je heen trekken en de hele dag series kijken!

woontrends slaapkamer structuren


Minimalisme

Een andere woontrend die we veel terug zullen zien is het Japanse minimalisme. Dit Japanse minimalisme duidt binnen je interieur op warme, zachte kleuren en structuren. Alles draait er bij deze interieurtrend om dat je huis clean vormgegeven is, waardoor het een oase van rust wordt. Deze trend kun je heel goed combineren met de knuffelige structuren trend! Kies dan wel voor zachte woonaccessoires die geen printje hebben, zodat deze ook de eerder benoemde rust uitstralen. Deze trend kun je compleet maken door je wanddecoratie ook minimalistisch te houden. Wil je meer inspiratie opdoen over verschillende soorten wanddecoraties? Lees dan ons eerder geschreven artikel over 6 verschillende soorten wanddecoratie!

Minimalistische woonkamertrends


Wereldse woontrends

Onbewerkt hout, rieten manden en diepe aardetinten. We hebben ze al vaker voorbij zien komen, maar deze wereldse tinten komen ook dit jaar weer terug. Door donkere aardtinten in je woonaccessoires te combineren met ruige structuren in je meubels, creëer je een prachtig contrast. Een salontafel van bijvoorbeeld onbewerkt hout komt pas echt tot zijn recht naast bruine of oranje kussens en dekens. Contrasten in je huis zorgen ervoor dat bepaalde meubels of accessoires er echt uit springen, terwijl alles wel een geheel blijft!

Duurzame slaapkamer woontrends


Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat alleen maar belangrijker wordt. Daarom kiezen veel mensen er steeds vaker voor om tijdloze meubels aan te schaffen, zoals een neutrale bank. Zo kunnen neutrale meubels langer mee en zijn ze niet trendgevoelig, waardoor er niet elk jaar nieuwe meubels aangeschaft hoeven te worden. Neutrale meubels raken dus nooit uit de mode, terwijl je deze meubels elk seizoen een compleet andere uitstraling kunt geven door gebruik te maken van verschillende woonaccessoires. Ook worden steeds meer producten gemaakt van recyclede materialen. Door duurzame meubels en woonaccessoires aan te schaffen, maak je zowel de planeet als jezelf blij!

Duurzame woonkamertrends


Kleurrijke woontrends 

De woontrends van dit najaar gaan verder dan alleen verschillende soorten woonstijlen. Het kleurgebruik in je huis is namelijk net zo belangrijk als het aankomt op de sfeer die je wilt uitstralen in je huis! Er zijn veel verschillende kanten die je op kunt gaan door middel van het kleurgebruik in je huis. Het komende najaar draait volledig om het creëren van rust en gezelligheid in je huis. Hiervoor zijn er drie kleurenpaletten die we veel zullen gaan zien bij mensen thuis.

Aardtinten

Allereerst zullen we veel aardtinten gaan zien in zowel woonaccessoires als op de muren. Rode tinten creëren automatisch warmte en gezelligheid in je interieur. Bruin, bordeaux en oranje zorgen direct voor een optimistische, rustige sfeer in je huis. Deze aardtinten komen nog beter tot hun recht door kunstplanten toe te voegen aan je interieur. Deze zorgen voor net zo veel sfeer in je huis als normale planten, maar zijn tenminste onderhoudsvrij!

Woonkamer aardtinten trends


Donkere kleuren

Zwart, donkergroen en donkerblauw zijn kleuren die echt luxe uitstralen. In combinatie met gouden accessoires creëer je een echte luxueuze herfstlook in je eigen huis. Verder straalt een donkere ruimte kalmte uit, waardoor je er het beste voor kunt kiezen om deze kleuren naar je slaapkamer te brengen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je beter slaapt in een donkere ruimte!

Donkere slaapkamer woontrends


Lichte kleuren

Wit is een van de weinige kleuren die bij alles past. Verder straalt het echte rust uit. Door het te combineren met donkere kleuren creëer je complete kalmte in je interieur. Het mooie aan wit is dat het een tijdloze kleur is, waardoor je de eerder benoemde duurzaamheidtrend ook eenvoudig kunt inzetten door wit in je interieur te gaan verwerken!

Woontrends witte eetkamer


Na al deze woontrends heb je hopelijk genoeg inspiratie opgedaan over hoe je je huis kan inrichten het komende najaar! Welke woontrend ga jij in huis halen? 

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Interieur Najaar Trend Trends Wonen Woonaccessoires Woonkleuren

Elisa van Doorn
You might also like