General / Mode / Trends / 23 augustus 2015

Deze 4 trends zie je dit najaar overal!

Follow my blog with Bloglovin

Terwijl we stiekem nog hopen op minstens een paar weken zonnig zomerweer, is het in modeland alweer tijd om ons bezig te houden met de trends voor dit najaar. Ondanks dat ik meer van de zomer houd vind ik het toch ook altijd erg leuk om vooruit te kijken naar alle nieuwe trends en ideeën (en weg te dromen bij een nieuwe garderobe). Dit zijn de vier fashion trends die ik je niet wil onthouden, welke trend is jouw favoriet?

 

Supersize

 

 

Dit najaar mag het allemaal lekker oversized zijn. Goed nieuws voor iedereen die van een dramatische look houdt. Zelf vind ik het wel mooi als je wat contrast aanbrengt in je silhouet, bijvoorbeeld door voor een oversized jurk of tuniek te gaan waaronder je hakken en een panty draagt. Of combineer een strakke trui juist met de culotte. Ook de jassen zijn dit jaar oversized, en kunnen zowel heel weids als heel lang vallen.

Oversized trend

beeld: Christian Dior

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seventies

 

 

De seventies trend was dit voorjaar ook al gespot, en blijft dit najaar zeker nog even bij ons. Zo zagen we al dat de flared jeans aan opmars bezig zijn en dat de off-shoulder tops in trek zijn. In de winter kom je ook nog steeds prima weg met fringes, en ook zien we de seventies terug in de geometrische prints.

Seventies trend

beeld: Sonia Rykiel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sugersweet

 

 

 

Qua kleuren zit vrijwel elk najaar goed met natuurtinten als zandkleuren en aardetinten, en natuurlijk met zwart. Toch is er voor de liefhebber dit seizoen zeker ook wat kleur te vinden: de pastels van het voorjaar blijven hip, en mogen zelfs nog net wat zoeter. Dus waan je met deze trend in een snoepwinkel: bubblegum roze, mintgroen en lavelblauw: het mag allemaal!

Kleurtrend

beeld: Dolce & Gabbana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kopje Knitwear

 

 

 

Terug van (nauwelijks) weggeweest: ook dit jaar mogen de breisels weer uit de kast worden gepakt. Deze trend is in het najaar een van mijn favorieten. Knitwear kan lekker gekleed staan maar als het wat ruimer valt juist heel nonchalant ogen én heel goed te combineren met andere trends, zoals de seventies. Of het nou een poncho, sjaal of trui is, knitwear is nog steeds hip deze herfst en winter. Ook een leuke DIY voor de creatievelingen onder ons!

Knitwear trend

beeld: Chloé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liefs, Merel

Delen?

Reacties


Merel
Merel
Merel (24) is stagiaire bij OTTO's social team en is fanatiek sporter en dol op mode. Met haar master Economische Psychologie weet ze menig consument te doorgronden en maakt ze tussendoor ook nog tijd om menig modeblog bij te houden. Merel schrijft over lifestyle, fashion en travel.