Alle mode artikelen / Mode / 29 mei 2020

Deze 6 dingen mag je absoluut niet doen met je bikini

Wil je je nieuwe bikini zo lang mogelijk mooi houden? Wil je ervoor zorgen dat je volgend jaar geen nieuwe hoeft te kopen? Dan is het belangrijk dat je je bikini zo goed mogelijk verzorgt! Hiervoor moet je weten wat schadelijk is voor de stof en hoe je slijtage het beste kunt voorkomen. Hieronder noemen we daarom 6 schadelijke dingen die ervoor zorgen dat je bikini sneller slijt. Lees snel verder om uit te vinden of jij één van deze dingen fout doet!

Zonnen in je bikini

1. Direct een duik maken in het zwembad

Icoon duiken in bikini
Het is niet alleen hygiënischer om even te douchen voor je het zwembad in gaat, het blijkt ook nog eens beter te zijn voor je bikini! Als je eerst een douche neemt, sluiten de vezels van je bikini zich, waardoor ze daarna minder zout- of chloorwater op kunnen nemen. Zout- en chloorwater kunnen de stof namelijk beschadigen en ervoor zorgen dat de stof van kleur verandert. Dit kun je dus tegengaan door eerst een douche te nemen, voordat je het zwembad of de zee in gaat.


2. Na het zwemmen  opdrogen in de zon

Icoon zonnen na het zwemmen
Chloor- en zout water kunnen de felle kleuren dus vervagen. In combinatie met zonlicht, wordt dit proces alleen nog maar meer versterkt. Direct in de zon gaan liggen als je net uit het zwembad of de zee komt is dus een no go. Je moet daarom na het zwemmen ook weer even een zoetwaterdouche nemen. Dit is niet alleen goed voor je bikini, maar ook voor je huid. Spoel alle chloor- en zoutresten dus van je af en ga daarna pas opdrogen in de zon. Op deze manier behoud je zo lang mogelijk de felle kleuren van je bikini.


3. Zonnebrand knoeien

Icoon zonnebrand
Als je gaat zonnen, is het natuurlijk belangrijk dat je je goed insmeert met zonnebrand. Zonnebrand kan echter knoeien op je bikini. Dit laat vette vlekken en verkleuringen achter op de stof. Daarnaast zorgt zonnebrand ervoor dat de elastische vezels beschadigen en de bikini uitrekt. Smeer je daarom altijd een half uur voordat je je badkleding aantrekt in, want dan heeft de zonnebrand genoeg tijd om goed in te trekken. Wil je meer weten over hoe je het beste kunt zonnen? Lees dan onze blogpost en kom er achter hoe je natuurlijk bruin wordt.


4. Je bikini uithangen

Icoon uitgehangen bikini
Het slechtste wat je met je bikini kan doen is hem niet afgespoeld in je strandtas of badhanddoek laten liggen. Zo kan je bikini niet alleen aangetast worden door chloor en zout, maar ook nog eens door schimmels. Zoals eerder gezegd geldt dus: na het zwemmen direct even goed uitspoelen met zoet water. De meeste mensen hangen hem daarna uit aan een droogrek . Voor veel kleding is zo’n rek ideaal, maar je bikini kan er niet zo goed tegen. Die is namelijk volgezogen met water en als je hem dan hangend laat drogen, wordt hij zwaarder aan de onderkant en rekt hij uit. Laat hem daarom 24 uur horizontaal en uit in de zon drogen, dat is ideaal.


5. Je bikini in de wasmachine wassen

Icoon wasmachine
Een bikini samen met andere kleren in de wasmachine gooien is ook geen goed idee. Je hebt er namelijk geen controle over en de kleuren van je bikini vervagen ervan. Je kunt hem het beste met de hand wassen. Als je dit nou echt te veel werk vindt, dan kun je hem in een waszakje doen en op een koud en fijn programma wassen in de wasmachine. Een variant met kraaltjes, glitters en andere versiersels kan alleen absoluut niet in de wasmachine! Wil je precies weten hoe je bikini moet wassen met de hand of in de wasmachine? Lees dan deze blogpost met ons was advies.


6. Op ruwe plekken zitten

Icoon iemand van de glijbaan
Dit laatste puntje spreekt eigenlijk voor zich. Je bikini is gemaakt van een rekbare stof die relatief makkelijk beschadigt. Het zou eigenlijk het beste zijn voor deze stof, als je de hele dag op een loungeset of ligbed ligt met zachte kussens erop. Dit is vaak niet mogelijk, maar let er dan in ieder geval op dat je niet op ruwe plekken gaat zitten. Als je vaak van de glijbaan wil gaan, kun je beter een oud broekje aantrekken. Je bikinibroekje kan namelijk niet meer gerepareerd worden als hij eenmaal kapot is.


Heb je nog geen mooie bikini voor de zomer of is je oude niet mooi meer? Lees dan onze blogpost over welke badmode perfect past bij jouw figuur. Dan weet je zeker dat je deze zomer het perfecte model hebt!

Doe jij één van deze dingen fout?

Liefs, Renske

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Badmode Lente Mode Tips Vakantie Zomer

Renske van Stratum
Renske (21) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en stagiaire bij Otto. In haar vrije tijd sport ze veel, zodat ze volop van haar andere passie, eten, kan genieten. Ze houdt van winkelen en kletsen met vriendinnen, maar kijkt ook graag naar reality tv shows en alle woonprogramma’s op televisie.
You might also like