General / Lifestyle / 17 augustus 2015

Dit wist je niet: deze 8 dingen zijn schadelijk voor je huid

We willen natuurlijk allemaal een flawless skin en doen ons uiterste best om onze huid goed te verzorgen. Het is voor de meeste dan ook bekend dat bepaalde gewoontes zoals roken, het drinken van alcohol en het dragen van veel make-up schadelijk kunnen zijn voor de huid. Maar er zijn ook dingen die je huid aantasten waar je misschien nog geen weet van had.

mooie huid

Nummer_1Het gebruik van je smartphone

Tegenwoordig zit onze smartphone zowat vastgeplakt aan ons lichaam, hij gaat overal mee naartoe of we nu aan het sporten zijn, op de wc zitten of in bed liggen. Hierdoor komen alle bacteriën van deze plekken via je handen ook op je smartphone terecht. En deze bacteriën komen door het bellen weer op je huid terecht, wat acne kan veroorzaken. Zorg er dan ook voor dat je je smartphone regelmatig schoonmaakt met een reinigingsdoekje of speciaal schoonmaakmiddel.

Nummer_2Haarlak in je gezicht sprayen

Haarlak werkt perfect voor je haar, maar is een minder succes voor je huid. Wanneer er haarlak op je gezicht komt, kan dit ervoor zorgen dat je huid uitdroogt of zelf geïrriteerd en rood raakt. Zorg er dan ook voor dat je voorzichtig sprayt en anders je huid goed afschermt.

Nummer_3Geen toner gebruiken

Een toner is handig om alle make-up resten van je huid te verwijderen, daarnaast brengt het je huid weer in balans na het gebruik van zeep (wat je huid uitdroogt). De toner kan het beste gebruikt worden na het reinigen van het gezicht, door een beetje toner op een wattenschijfje te druppelen en hiermee je gezicht af te nemen. Voor een optimale gezichtsreiniging kun je gebruik maken van de BRAUN gezichtsreinigingsborsteltje (shop dit item hier), die zorgt voor een extra zachte en poriediepe reiniging.

Nummer_4Innemen van probiotica

Het innemen van probiotica kan het evenwicht van onze darmflora herstellen. Hierdoor zijn onze darmen beschermd tegen virussen en bacteriën en ontwikkel je een beter immuunsysteem. Probiotica kan acne tegen gaan, alleen is dit helaas niet altijd het geval. Wanneer onze darmflora verstoord is, kunnen bacteriën zich gaan vermenigvuldigen en zie je dit terug in de vorm van pukkels op je gezicht. Mocht je huid slecht blijven, probeer dan eens je supplementen te veranderen.

Nummer_5Een maaltijd overslaan

Wanneer je een maaltijd overslaat en te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, dan droogt je huid uit en verouderd hij sneller. Het is belangrijk om zoveel mogelijk voedsel met vitamine C (fruit), B3 (noten), A (zoete aardappel) en E (avocado’s) binnen te krijgen voor een gezonde huid.

Nummer_6Lang en heet douchen

Het is heerlijk om op zijn tijd een stomende douche te nemen, maar doe dit niet te vaak! Het zorgt er namelijk voor dat het bovenste laagje van je opperhuid eraf gaat en daardoor ontstaat een droge en schilferige huid.

Nummer_7Te veel scrubben

Scrubben kan erg goed zijn voor je huid, het zorgt ervoor dat alle dode huidcellen worden verwijderd en je gezicht er weer stralend uitziet. Maar als je je huid te vaak scrubt, haal je essentiële oliën en bacteriën van je huid af. Hierdoor gaat je huid te veel talg produceren, waardoor je poriën verstoppen en wat puistjes tot gevolg kan hebben. Zorg dan ook dat je niet te vaak scrubt, 1 keer per week is het beste.

Nummer_8Vaak wisselen van beauty producten

Het kan frustrerend werken als je niet direct resultaat ziet van je cleanser of lotion, maar de meeste beautyproducten hebben nu eenmaal even de tijd nodig om te werken. Wanneer je te vaak wisselt van gezichtsproducten zorgt dit ervoor dat je het resultaat niet kan zien of het niet de kans krijgt te gaan werken. Daarbij kan het smeren van verschillende ingrediënten op je huid ervoor zorgen dat de pH-levels in de war raken. Zorg er dus voor dat je maar één crème tegelijk gebruikt voor een periode van minimaal 5 weken, mocht je daarna merken dat het niet werkt kun je overstappen op een ander product.

Liefs Joly

 

 

 

 

Delen?

Reacties


Joly
Joly
Joly (23) is momenteel masterstudent Persuasive Communication in Amsterdam en is stagiaire bij OTTO deze zomer. Joly is altijd vrolijk, spontaan en overal voor in. Ze bezoekt menig festival en houdt echt van muziek. Joly schrijft graag over lifestyle.
0 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.