Alle wonen artikelen / General / Wonen / 17 juni 2022

Dit zijn de interieur kleuren van dit jaar!

Één van de meest gehoorde uitdagingen van het inrichten van een interieur, is het kiezen van de kleuren. Vooral de woonkamer wordt dan als lastig ervaren, omdat de woonkamer de belangrijkste kamer van het huis is. Je kunt dit uiteraard gewoon op gevoel en smaak doen, maar niet iedereen heeft een goede kleurenkennis. Ieder jaar worden er verschillende kleuren van het jaar bekend gemaakt door verschillende verfmerken. Zo ook dit jaar weer! Van fris lichtblauw tot warm geel. Wij geven je een overzicht welke interieur kleuren dit jaar helemaal hot zijn en laten je zien hoe je deze kunt gebruiken in je interieur! Lees je mee over de trendkleuren van 2022?

2022 = lichtblauw

Interieur kleur lichtblauw

Het overkoepelende thema van de kleuren is dit jaar “een frisse teug in de lucht”. Met deze lichtblauwe kleur creëer je een fris karakter in huis. Ondanks dat blauw bij de koele kleuren hoort, kan het wel voor warmte zorgen. Blauw staat namelijk voor rust en vertrouwen. En voor lucht en transparantie, deze kleur blauw geeft je een gevoel van kalmte. Er zijn meerdere blauwtinten die het goed gaan doen in je interieur. Ben je benieuwd naar de andere blauwtinten? Lees dan ons eerder geschreven artikel over de kleur blauw in jouw interieur. Tevens kun je deze lichtblauwe en heldere kleur ook makkelijk combineren met andere tinten. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen in een frisse of neutrale en warme kleur.

Mix & match deze interieur kleur

Ben je helemaal om van deze lichtblauwe kleur? Dan zullen wij je alvast een voorzetje geven met verschillende kleurencombinaties. Je kunt de frisse kleur combineren met rustgevende kleuren, bijvoorbeeld luchtige roze, rode en sinaasappeltonen. Deze kleuren zorgen voor warmte en zachtheid. Heb je liever wat fellere kleuren in je interieur? Dan kun je lichtblauw ook goed combineren met krachtige, energie tinten zoals geel, roze en groen. Durf je karakter te tonen? Kies dan voor wanddecoratie in een van de felle kleuren. Haal de natuur in huis met de volgende combinatie: lichtblauw met lichte, natuurlijke tinten zoals groen, grijs en blauw.

Groen is ook één van de interieur kleuren van dit jaar

Interieur kleur groen

Groen mag niet ontbreken aan dit lijstje! Dit jaar gaan we voor een grijsgroene tint, welke staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een kleur die goed past bij een botanisch interieur, maar ook als je een natuurlijke uitstraling in huis wilt. Deze kleur kan allerlei nuances thuis brengen. Van rustgevend en ingetogen tot dynamisch en gedurfd, dat ligt maar net aan de kleuren waarmee je deze groene kleur combineert. Combineer de kleur me zachte pasteltinten en neutrale kleuren, voor een kalme, serene sfeer in huis. Heb je behoefte aan vrolijke en meer gewaagde kleuren in huis? Dan kun je de groene kleur matchen met okergeel en zuurstokroze, voer deze stijl bijvoorbeeld door in de hoekbank voor een gewaagd interieur. Een goede match die een warm huis creëert: groen met aardse tinten en donkere kleuren. Lees onder eerder geschreven blog om erachter te komen wat groen nog meer kan doen in jouw interieur.
Interieur kleuren groen


De kleur vol zelfvertrouwen: paars

Interieur kleur paars

De creatieveling onder de kleuren. Het is een vriendelijke en ook warme tint. Dit jaar zien we een combinatie tussen een blauwe en paarse kleur. Deze blauw paarse tint straalt zelfvertrouwen uit en heeft een vrolijke houding. De kleur moedigt een onbevangen expressie en experiment aan! Deze kleur is ideaal voor accenten of een korte wand. Het is een donkere kleur, en daarom vooral geschikt voor kleine oppervlakken. Door ons brein wordt paars gekoppeld aan een gevoel van luxe en comfort. Een fijne kleur in je interieur, het geeft een luxe uitstraling zonder dat het te heftig wordt. Je kunt ook kiezen voor een paarse bank als accentkleur in een rustige kamer. Kies dan wel voor een nette bank, zo creëer je de luxe uitstraling met de bank. Ook paars kun je in verschillende tinten in je huis terug brengen. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan hier over de 3 paarstinten voor in huis.
Interieur kleuren paars


Geel: één van de opvallende interieur kleuren

Interieur kleur geel

Het zonnetje in huis! De meest actieve van de kleuren is geel. Hij wordt door ons altijd in verband gebracht met de zon, vrolijkheid en lachen. Dus wil je voor een extra boost gaan in je interieur? Dan kies je voor geel! Deze kleur geeft helderheid die intenser zal worden bij het gebruik in grote ruimtes, maar het zal nooit te opvallend worden. Geel is een moeilijke kleur voor in huis, maar is zeker niet onmogelijk om toe te passen. Vind je geel nog te spannend om te gebruiken op de muur? Ga dan voor de veilige optie en kies voor een tafellamp met een stoffen gele kap. Hoe je geel in verschillende tinten kunt toepassen in jouw huis lees je hier!

Nu je dus weet welke kleuren het helemaal zijn voor je interieur kun je aan de slag! Voor welke kleur ga jij? En welke kamer ga je als eerst aanpakken? Wij zijn benieuwd! Wij vinden in ieder geval iedere kleur even leuk.

Handtekening liefs Lisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur Kleuren OTTO Trends Wonen

Lisa Maas
You might also like