Alle mode artikelen / General / Mode / 11 december 2017

Dit zijn de modetrends van 2018

De echte fashionista’s onder ons zijn allang niet meer bezig met de kleding voor aankomende feestdagen. Nee, het voorjaar van 2018 is wat nu telt op modegebied! What’s hot and what’s not? Oftewel, wat kan écht niet meer in je kast hangen en welke modetrends komen eraan? Het is natuurlijk altijd lastig te voorspellen waar ontwerpers nu weer mee aan de haal gaan en wat ze opeens verafschuwen. Scherpe voorspellingen kunnen we desondanks wel doen! Vooral op gebied van kleur bieden we je een behoorlijk garantie. Benieuwd in welke outfit jij vanaf januari gespot kunt worden? Lees met ons mee!

 

Terug naar modetrends 2017

Aan het begin van 2018 blijven ongeveer dezelfde modetrends ‘gelden’ als tijdens het koude einde van 2017. Dat betekent dat je je baret weer van de hoedenplank mag halen! Ook blijft je knitwear favoriet en is velvet nog steeds hot. Laat je overknees trouwens ook niet achter in 2017!

Hemelsblauw

Ondanks dat donkerblauw het afgelopen jaar weer terug was van weggeweest, zal de kleur in 2018 niet veel in de rekken hangen. Wel hip and happening tijdens aankomend jaar is hemelsblauw, ook wel smurfenblauw, sky blue of babyblauw genoemd. Vooral in het voorjaar is dit natuurlijk ontzettend leuk. Zo kom je meteen in de vrolijke lentesferen! Op de catwalks lopen vooral excentrieke babyblauwe gewaden rond, maar een mooie trui of casual kostuum is een stuk makkelijker te combineren.

Caramel

Ook hier gelden weer verschillende namen. Of we het nou hebben over caramel, camel of lichtbruin; you get the message. Deze nude kleur is natuurlijk al langer populair. Dat is niet zo gek, hij dient perfect als de basis voor vele outfits. Aankomend jaar zullen er wat zijpaadjes genomen worden. Denk aan blooming dahlia, zachtroze, zandbruin en chocoladebruin. Omdat de kleuren redelijk basic zijn is het leuk om camel-achtige kledingstukken te dragen die opvallen. Denk aan een mooie lange jas of een wijde jumpsuit.

Felle voorjaarskleuren

We are aware, de lente en zomer van 2018 zijn nog ver weg. Maar we kunnen het niet laten je ook nog even in te lichten over de kleuren die het helemaal zijn tegen die tijd. Vrolijke maar ingetogen tinten zullen vanaf april de kledingwinkels sieren. Donkerrood, koraal en pastelgeel zijn hier goede voorbeelden van. Ook donker oranje, oranjerood en paars zullen het goed doen. Een vrolijk kleurenpalet dus! Geen verkeerde combinatie is bijvoorbeeld een zachtroze broek met een donkerrode top erop. Als je er helemaal fashionable bij wil lopen kies je ten slotte voor pastelkleurige of zelfs okergele schoenen!

 

Dit is dus waarschijnlijk hoe modeland er anno 2018 uit gaat zien. Misschien is dit overzicht niet compleet, het zijn natuurlijk slechts voorspellingen. De tijd zal het leren!

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Mode OTTO Outfits Trends

Dorthe Bussink
You might also like