Alle wonen artikelen / Wonen / 20 november 2019

Dit zijn de must haves voor je speelhoek!

In een huishouden met kinderen ontkom je er niet aan, een speelhoek. Een plekje waar je kinderen kunnen spelen en hun fantasieën kunnen laten gaan. Wanneer je geen vrije kamer hebt voor een speelkamer kom je al snel uit bij een hoekje in de woonkamer. Wil jij weten welke must haves niet mogen ontbreken in jouw speelhoek? Lees dan snel verder!

Speelkamer met speelkleed en tipi tent

Dit mag niet ontbreken in jouw speelhoek

Er zijn een aantal must haves die absoluut niet mogen ontbreken in een speelhoek. Ze zijn niet alleen leuk voor de kinderen maar maken de hoek ook gelijk een stuk gezelliger. Zo is het handig om een speelkleed neer te leggen. Kinderen zitten vaak tijdens het spelen op de grond, om bijvoorbeeld met auto’s of LEGO te spelen. Door een kleed neer te leggen bepaal je ook gelijk de ‘speelruimte’ en kun je voorkomen dat het speelgoed overal in de kamer terecht komt. Wel zo handig toch?

Als je ze echt een eigen hoekje wil geven kun je ook een tentje of tipi neerzetten. Hiermee geef je ze een eigen plek waar ze lekker kunnen spelen en zich terug kunnen trekken. Wanneer je hier niet de ruimte voor hebt kun je ook een bureau (op kinderhoogte) neerzetten. Hier heeft je kind alle ruimte om te knutselen, kleuren of te lezen. Zo hebben ze toch een eigen hoekje en kun je gelijk vermijden dat je keukentafel onder gekliederd  wordt.

Speelkleed met LEGO autootjes


Must have: opbergruimte

Ook niet onbelangrijk is de opbergruimte. Zeker wanneer je kinderen in meerdere leeftijdscategorieën hebt, heb je meestal een berg met speelgoed. Maar waar laat je het? Hier zijn meerdere handige oplossingen voor. Denk bijvoorbeeld aan een speelgoedkist. Zo creëer je opbergruimte en het staat ook nog eens leuk! Een andere optie is een open kast met vakken. Hierin kun je manden opbergen waarin alles wat bij elkaar hoort te vinden is. Daarnaast kun je ook kastjes ophangen. Hierdoor heb je gelijk controle over alles wat uit de kast getrokken wordt en voorkom je dat alles tegelijk over de vloer ligt.

Speelhoek, Opbergkist voor speelgoed


Let’s play!

En dan nu misschien wel het allerleukste, het speelgoed! Poppen, racebanen, puzzels en knutselspullen. Alles is leuk! Maar wat mag er absoluut niet ontbreken? Het leukste is om je kind zelf alles te laten ontdekken en de mogelijkheid te geven tot het uiten van zijn of haar fantasie. Iets waarbij dit goed kan is bijvoorbeeld een krijtbord. Hierop kunnen ze tekenen en schrijven wat ze willen. Ook voorkom je dat je 100 tekeningen met een paar lijnen krijgt, dus bespaar je gelijk papier. Iets wat ook leuk is en wat iedereen nog zal kennen van vroeger, is een speelgoed keuken of winkel! Kinderen ‘leren’koken en kunnen de ‘lekkerste’ creaties voor je maken, hoe leuk is dat?

Speelhoekje voor alle leeftijden


Ook is het handig om altijd wat spelletjes en puzzels te hebben. Zo kun je samen met je kind(eren) iets leuks en gezelligs doen. Als je wil investeren in speelgoed waarmee alle kinderen kunnen spelen en dat wat langer meegaat, kun je het beste gaan voor houten speelgoed. Daarnaast is het stevig en gemakkelijk schoon te maken. Denk hierbij aan boodschappen (ook leuk voor in je speelgoed keukentje of winkel), een treinbaan, blokken of gereedschap.
Welke must haves zijn er te vinden in jouw speelhoek?

Liefs Vivian

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Interieur Kinderen Wonen

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like