Alle wonen artikelen / Wonen / 4 mei 2020

Dit zijn dé tuintrends van 2020!

Tuin op balkon met lounge set

Een tuin herinrichten doe je niet zomaar, maar als je toch je tuin een frisse look wil geven, kun je al snel met planten en accessoires je tuin aan laten voelen als nieuw. Zeker wanneer de zon zich steeds vaker laat zien, besteden we meer tijd door in de tuin. Wij hebben gekeken naar de tuintrends van 2020, zodat jouw tuin er dit jaar weer pico bello uit ziet. Lees snel verder om te ontdekken welke tuintrend jij kunt toepassen in jouw tuin!

De rustgevende tuintrend

Icoon groen yoga

In het dagelijks leven lijken we het steeds drukker te hebben. We maken lange dagen en het is soms moeilijk om echt een momentje voor jezelf te pakken. Je tuin is dan de ideale plek om even naar toe te gaan en tot rust te komen. Daarom staat de rustgevende tuintrend ‘Inner Retreat’ helemaal in het teken van ontspanning. In deze tuinen zie je bijvoorbeeld vaak een vijver en hangmanden met planten terug. Ook heeft de tuin rustgevende kleuren die niet opvallend zijn. Alles in deze tuin is perfect gebalanceerd. De tuinset: tafels, banken en stoelen, zijn allemaal één geheel. Vooral witte tinten zul je vaak in de meubels terug zien, omdat deze kleur het rustgevende effect versterkt. Ga eens lekker op die loungestoel liggen en lees een boek. Na een tijdje zul je heerlijk ontspannen zijn! Wil je nóg meer tot rust komen? Dan is een hangmat een must have voor jouw tuin! In een hangmat liggen geeft je namelijk al snel het gevoel dat je ergens ver weg bent en vormt een soort buffer tegen de hectische buitenwereld.


De cultuurtuin met wereldse invloeden

Icoon groen wereldbol

De tuintrend ‘Blended Cultures’ is gebaseerd op een tuin die een mix van materialen, werelden, culturen en planten heeft. Denk bijvoorbeeld aan zowel een inheemse als exotische tuin. De wereldse tuintrend bevat veel felle kleuren. Deze kleuren staan mooi in contrast met het groen van de planten. De meest gebruikte kleuren in deze tuintrend zijn dieporanje en roesttinten.

Printen en accessoires zijn erg belangrijk in deze tuin. De meubels en accessoires zoals kaarsen, kussens en lampen zijn een mix van inheems en globaal. Ook gekochte souvenirs als potten, vazen of schilderijen uit landen zoals Afrika of Azië, kun je prima in deze tuin kwijt. Deze tuin typeren veel mensen als vrolijk, en heeft een beetje een folkloristische sfeer. Mix dus een beetje van jezelf, met een dosis Marrakesh, China of Mexico en je tuin voelt aan als nieuw!


Breng de straat naar de tuin met deze tuintrend

Muur metselen groen icoon

De stijltrend ‘Street Savage’ past bij mensen die perfectie maar saai vinden en graag de rauwheid van de natuur terug zien. Imperfectie vormt namelijk de kern van deze tuintrend. Gebruikte en gerecyclede materialen zoals blikken en planken, kun je prima in deze tuin kwijt. De kleuren die bij deze trend passen zijn aanwezig en vragen om veel aandacht. Denk hierbij aan kleuren zoals paars, rood, oranje en roze. Creaties van graffiti komen regelmatig terug in deze tuin, net zoals op een straat. Met een paar simpele toevoegingen, kun jij jouw tuin omtoveren tot een waardige tuin van deze trend. Beschilder bijvoorbeeld wat plantenpotten met aanwezige keuren (rood, oranje en paars) en vul deze pot met een felgekleurde bloem, zoals een zonnebloem. Ook oude blikken kun je gebruiken als plantenpotten. Zet bijvoorbeeld beschilderde blikken in een tuinkas en vul deze blikken met tuinkruiden. Zo creëer je een hele simpele moestuin.


Heb je nog meer algemene tips nodig voor het inrichten van je tuin? Lees dan eens ons blogbericht over hoe je een terras goed kunt inrichten!

 

Welke tuintrend van 2020 ga jij toepassen in je tuin?

liefs Charlot

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  OTTO Trends Tuin Wonen

Charlot van de Ven
Charlot (21) is studente Communicatie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor muziek én gaat ontzettend graag in het weekend sporten! Op een regenachtige dag leest ze het liefst een boek of kijkt ze een film in de bioscoop met haar vriendinnen.
You might also like