Recepten / 30 september 2016

DIY: 3x salades voor op toastjes

Je kent ze vast wel, die kant-en-klare partysalades voor op toastjes of stokbrood zoals eiersalade, tonijnsalade en ham-prei salade. Vaak prima van smaak en super handig wanneer je een feestje geeft of een avondje borrelen met vrienden op de planning hebt staan. Maar misschien wil je een keer indruk maken en je van je beste kant laten zien. Waarom dan niet de keukenprinses uithangen en deze salades zelf maken? Ik heb deze drie do it yourself varianten voor je op een rijtje gezet!

 

1. Eiersalade

Een salade die het altijd goed doet en iedereen vaak lekker vindt, is de eiersalade. Helemaal niet moeilijk om te maken en eenvoudig een eigen twist aan te geven voor net dat beetje extra.

 

eiersalade

Beeld: www.pinterest.nl

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 4 personen

Wat heb je daar voor nodig?

  • 6 eieren
  • Mayonaise
  • Bieslook
  • Augurken
  • Peper
  • Zout

 

Bereiden:

Voor het bereiden van deze salade zou je een handige eierkoker kunnen gebruiken. Neem een kijkje in de OTTO webshop voor deze handige gadget bij eierkokers. Uiteraard zou je het ook op de old school manier kunnen doen en ze gewoon in een pannetje kunnen koken.

  • Kook de eieren. Het beste is om hardgekookte eieren te gebruiken omdat je hier het eenvoudigste een salade mee maakt. Misschien denk je nu bij jezelf: hoelang kook ik dan mijn eieren? Een hardgekookt ei moet meestal tussen de 7-8 minuten koken
  • Giet de eieren af en laat ze afkoelen
  • Pel de eieren en breek ze in kleine stukken
  • Snijd vervolgens de bieslook en augurken in kleine stukjes. Je kunt zelf beslissen hoeveel bieslook en augurken je voor jouw salade wilt gebruiken. Voeg ze daarna toe aan de eieren
  • Voeg 1 à 2 eetlepels mayonaise toe aan de ingrediënten. Persoonlijk vind ik het lekkerder als er niet teveel mayonaise wordt toegevoegd, meer mayo = meer calorieën. Ben je geen fan van vette mayonaise? Kies dan voor yogonaise, gemaakt op yoghurtbasis
  • Tenslotte nog een snufje peper en zout en je salade is ready!

 

2. Tonijnsalade

Tonijnsalade kun je op veel verschillende manieren maken. Je kunt oneindig variëren met jouw favoriete ingrediënten. Wat ik persoonlijk wel lekker vind is een salade met veel verschillende soorten smaken, daarom denk ik dat deze tonijnsalade extra lekker is.

 

tonijnsalade

Beeld: www.pinterest.nl

Bereidingstijd: 10 minuten

Voor 4 personen

Wat heb je daar voor nodig?

  • Twee uitgelekte blikjes tonijn (op waterbasis)
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • Kappertjes (optioneel)
  • Augurken (optioneel)
  • Mayonaise
  • Peper

Bereiden:

  • Giet het water van de tonijn af
  • Snijd vervolgens de appel, rode ui en eventueel augurken in stukjes. Voeg deze ingrediënten samen met de kappertjes toe aan de tonijn
  • Voeg 1 à 2 eetlepels mayonaise toe aan de ingrediënten. Net vertelde ik je al dat je voor een minder vette salade yogonaise kunt gebruiken, daarnaast zou halvanaise bij deze salade ook een goede optie kunnen zijn
  • Daarna nog een beetje peper om het af te maken. Nu heb je de zoute smaak van de kappertjes, het zoetige van de appel, het bittere van de ui en het zure van de augurk

 

3. Ham-prei salade

Deze salade is er ook een die het altijd goed doet. Hij is lekker fris, makkelijk te maken en smaakt heerlijk!

 

ham-prei-salade

Beeld: www.pinterest.nl

Bereidingstijd: 10 – 20 minuten

Voor 4 personen

Wat heb je daar voor nodig?

  • 150 gram gekookte ham
  • 1 prei
  • Mayonaise
  • Mosterd (optioneel)
  • Peper
  • Zout

 

Breiden

  • Snijd de gekookte ham en prei in kleine stukjes
  • Voeg 1 à 2 eetlepels mayonaise toe aan de ingrediënten. Ben je nu helemaal geen mayo fan, gebruik dan eens Griekse yoghurt of crème fraîche
  • Voeg ook een beetje mosterd aan het mengsel toe
  • Tenslotte om het op smaak te brengen nog een beetje peper en zout

 

Serveertips

Deze salades smaken alle drie lekker met een toastjes of stukje stokbrood. Maar wist je dat je ze ook met hele andere soort producten kunt combineren? Ik heb de lekkerste varianten voor je op een rijtje gezet:

  • Een plakje komkommer of tomaat
  • Rijstwafels
  • Een stukje selderij
  • Een avocado zonder pit, in het holle gedeelte stop je dan je salade
  • Gevulde eitjes
  • Soepstengels om mee te dippen

 

Met deze drie DIY salades scoor je zeker punten bij je familie en vrienden. Daarnaast zou je ze natuurlijk ook prima zelf kunnen oppeuzelen tijdens de lunch op een boterham of cracker. Zoek je nog leuke schaaltjes of bakjes om je salades in te serveren? Neem dan eens een kijkje bij de borrelaccessoires van OTTO.

 

Do it yourself & eet smakelijk!

 

liefs_juliette

 

 

 

Delen?

Reacties



Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.




0 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.