Alle wonen artikelen / General / Wonen / 10 oktober 2018

Duurzaam wonen doe je zo!

Heb jij altijd je huis zo milieuvriendelijk willen inrichten? Dat kan door te kiezen voor energiezuinige apparatuur, waar we je eerder al over informeerde in ons onderzoek. Maar je kunt je huis ook milieuvriendelijker maken door het gebruik van duurzame materialen. Bijvoorbeeld met onze meubels van duurzaam hout! Duurzaam hout is namelijk dé houtsoort waarmee jij je huis zo ecologisch mogelijk kunt stylen. Wil jij weten hoe je dat doet? Lees hieronder verder!

Duurzaam hout in je interieur

FSC hout

De grote vraag luidt nu natuurlijk: hoe weet ik wanneer hout duurzaam is? Voor deze vraag is er een internationale organisatie in het leven geroepen onder de naam FSC. FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een onafhankelijke organisatie die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk bomen en bossen verloren gaan aan consumentenhandel. Denk hierbij aan het kappen van de bomen in het tropisch regenwoud voor het maken van  meubels. Dit is natuurlijk super zonde van de mooie natuur! Als je ooit naar een houten-meubelstuk kijkt en je ziet het FSC logo staan, dan weet je dat te maken hebt met duurzaam hout.

In je woonkamer

Hoe kun je duurzaam hout verwerken in je woonkamer?  Je kunt op zoek gaan naar meubels met een FSC logo. Tegenwoordig zijn dit redelijk veel meubels. Zo kun je een duurzame bank, tv-meubel of fauteuil in je woonkamer zetten.  Bij een bank zie je natuurlijk niet meteen dat je duurzaam hout in huis hebt staan. Dit kun je natuurlijk wel laten zien aan de hand van een hout tv-meubel. Hetzelfde geldt voor een salontafel. Er bestaan zoveel verschillende en duurzame salontafels die je kunt laten stralen in je woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel en tv-meubel in dezelfde FSC-houtsoort om van je interieur één duurzaam geheel te maken.

Woonkamermeubels van duurzaam hout

In je slaapkamer

Duurzaamheid in je slaapkamer? Zelfs dat kan!  In je slaapkamer kun je natuurlijk een bed van duurzaam hout plaatsen. Tegenwoordig is er een bed-trend met pallets. Deze pallets funderen als ledikant en als lattenbodem. Het is de bedoeling dat je een (dik) matras op de pallets legt ét voilà: je hebt een ‘zelfgemaakt‘ bed. Deze pallets zijn uiteraard van duurzaam hout gemaakt. De pallet trend sluit aan bij de botanische woonstijl trend, waar we al eerder over schreven. Bij deze woonstijl staat de natuur centraal. Dit past er dus perfect bij! Daarnaast is een kast geen overbodige luxe in een slaapkamer. Kasten worden, natuurlijk, ook gemaakt met duurzaam hout.

Slaapkamermeubels van duurzaam hout

In je keuken

Hout in je keuken, je ziet het tegenwoordig weer steeds vaker. Je kunt hout op verschillende manieren in je keuken toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een houten achterwand of aanrechtblad. Maar houten-keukenkastjes zijn ook trendy. Heb je liever geen hout in je keuken zelf? Kies dan voor een houten eettafel met houten stoelen. Zo krijg je het prachtige hout toch in je eetgedeelte, maar bestaat je keuken zelf hier niet uit. Je kunt hout namelijk goed combineren met andere materialen. Let bij het uitkiezen van het hout er natuurlijk wel op dat het een FSC-keurmerk heeft, zodat je zeker weet dat je voor duurzaam hout kiest.

Keukenmeubels van duurzaam hout

Als woonaccessoires

Natuurlijk hoef je niet altijd een groot houten meubelstuk in je huis te zetten. Je kunt ook voor een iets subtielere touch gaan. Houten woonaccessoires zijn hiervoor dé oplossing. Er zijn accessoires voor elke kamer denkbaar. Zo kun je je hal opfleuren met een kapstok, sleutelkastje of spiegel. Een spiegel kun je echter in meerdere kamers wegzetten of hangen. Zo kun je er een ophangen in je woonkamer of kun je er een wegzetten in je slaapkamer. In je keuken kun je een leuk wijnrek weghangen, waar je je wijnglazen aan kunt hangen. Je hebt talloze mogelijkheden om je huis duurzaam hout proof te maken met deze leuke accessoires!

woonaccessoires wit hout duurzaam

* Producten bevatten geen duurzaam hout. 

Genoeg keuze om je huis helemaal duurzaam te maken! Welke duurzame producten wil jij graag in je huis? Neem een kijkje in onze shop met FSC-meubels!

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Duurzaam Inspiratie Interieur OTTO Wonen

Yaika Tak
You might also like