Wat te doen als je vakantie is geannuleerd?

Helaas gebeurt het wel eens. Je hebt een vakantie geboekt en kijkt er al maanden enorm naar uit. Ineens krijg je een mailtje, waar je stijl van achterover slaat… Je leest dat jouw vakantie door een bepaalde reden is geannuleerd! Je probeert nog contact te leggen met de reisorganisatie waarbij je hebt geboekt, maar het mag niet baten. Dit jaar zal je het moeten doen met een vakantie in eigen land. Omdat je nog steeds baalt van jouw geannuleerde vakantie, weet je niet precies hoe je de vakantie nu nog een positieve draai kunt geven. Lees verder hoe je de leukste vakantie hebt in eigen land! Playa del casa is zo slecht nog niet!

Zwembad in de tuin

 

Huis icoon

Vier thuis je geannuleerde vakantie

Het klink misschien in eerste instantie niet helemaal florissant, maar je kunt er het beste en leukste van maken! Allereerst is het belangrijk dat je thuis niet gewoon doorgaat met het ritme dat je al dagelijks hebt. Wijk af van je ritme en doe eens gek! Heb je thuis een logeerkamer? Ga daar een aantal nachten slapen. Zorg dat het beddengoed lekker fris gewassen is, en leg wat handdoeken voor jezelf klaar. Dit wordt in een hotel ook altijd fijn voor je gedaan. Op deze manier creëer je de hotel feeling zelf in huis. Wat ook leuk is, is het opzetten van een zwembad. Wanneer het buiten 30 graden is en jij houdt je thuisvakantie, dan is het lekker om even af te kunnen koelen. Zet jouw heerlijke loungemeubel ernaast en doe alsof je op vakantie bent. Probeer alsnog te relaxen en genieten, hoe vervelend de situatie ook is. Het is niet waar je helemaal op gehoopt had toen je jouw droombestemming aan het boeken was, maar toch zal je het ermee moeten doen.


Doe een huizenruil met een bekende

Vind je het maar niks dat je nu thuis jouw vrije dagen moet doorbrengen? Benader dan eens wat goede kennissen! Vraag aan hen of zij ervoor open staan om tijdelijk van huis te ruilen. Jij vertoeft een paar dagen in hun huis en andersom. Op deze manier ben je beide in een andere omgeving en laat je jouw thuis omgeving echt even achter je. Overleg goed met elkaar hoe je het huis achter laat zodra je het huis verlaat. Het is natuurlijk niet de bedoeling, dat niks wordt opgeruimd omdat je denkt: in een hotel zou ik elke dag een schoonmaker hebben gehad. Dan komen je terug van de huizenruil en kun je meteen weer aan de bak met het opruimen van de rotzooi die zij achter hebben gelaten. Een vakantie is immers bedoeld om er relaxt van terug te komen!

Huis ruil icoon


Auto icoon

Bezoek steden die je nog nooit hebt gezien

Als je op vakantie bent in het buitenland, bezoek je vaak steden om cultuur te snuiven. Hoe leuk is het om dit in jouw eigen land te doen? Bezoek een stad in Nederland waar je nog nooit eerder bent geweest! Zodra je een stad voor jezelf hebt uitgekozen, doe je een vooronderzoek via de computer. Zoek op wat je in deze stad allemaal kunt doen en bezoeken. Schrijf deze informatie op en pak de auto. Onderweg naar de uitgekozen stad? Zet een lekker nummertje op in de auto waar je lekker bij kunt meezingen. Doe de ramen open en laat de wind door je haren waaien. Zeg nou eerlijk? Alleen dit idee klinkt al heerlijk!


Ga thuis uiteten

Doordat jouw vakantie is geannuleerd, zal je het ook moeten doen met het eten in Nederland. In ieder geval dat denk je nu. Hoe klinkt het als we zeggen dat je thuis ook uiteten kunt? Ga los in jouw eigen keuken. Je kunt dan helaas alsnog niet eten in het buitenland, maar je kunt wel het buitenlandse eten in Nederland eten! Zou je op vakantie gaan naar Spanje? Maak thuis een lekkere grote pan met Paella klaar. Zou je op vakantie gaan naar Frankrijk? Ontbijt dan uitgebreid met een stokbrood en croissants. Zit je aan jouw opgezette zwembad in de tuin? Maak dan een lekkere cocktail voor jezelf! Deze had je anders namelijk elke kunnen halen, omdat je een all-inclusief vakantie had geboekt.

Bord met bestek icoon


Achtbaan icoon

Bezoek een pretpark

Wat ook leuk is om te doen wanneer je jouw vakantie thuis moet doorbrengen, is het bezoeken van een pretpark of een dierentuin! Bezoek een pretpak of een dierentuin! Vraag aan wat vrienden of vriendinnen of ze met je mee gaan. Beleef samen de leukste en gezelligste dag van jouw thuisvakantie. Na de lange dag in het pretpark of de dierentuin, sluit je gezellig met zijn allen af in een kroegje om nog wat na te borrelen. Wat ook leuk is om te bezoeken is een gamestate! Dit is een hal waar je enorm veel verschillende spellen kunt spelen. Een soort kermis met spelactiviteiten. Erg leuk als je houdt van spelletjes en gezelligheid!


Nu klinkt een geannuleerde vakantie al een stuk minder erg toch?

Liefs, Ilse

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Ideeën Lifestyle OTTO Zomer

Ilse Nollen
Ilse Nollen
Ilse (23) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, kunnen niet aan haar voorbij gaan. Ze is gek op eten en speelt in haar vrije tijd graag hockey. Daarnaast is ze ook vaak te vinden op het terras, samen met haar vriendinnen.
You might also like