Een housewarming organiseren, hoe doe je dat?

Het is alweer een tijdje geleden dat je de sleutels hebt gekregen van je nieuwe thuis. Intussen is het verbouwd en staan de meubels erin. Tijd om dit eens te gaan vieren. Maar hoe? Met de volgende tips & tricks organiseer jij die leuke housewarming en maak je gelijk herinneringen in je nieuwe huis. Meer weten over het organiseren hiervan? Lees dan snel verder!

Huis met tuin en pad

 

Housewarming musthave: de gastenlijst

Aanrecht met drankjes en hapjes

Wie nodig je uit voor een housewarming? Allereerst je familie en vrienden en natuurlijk alle mensen die geholpen hebben met de verbouwing/ verhuizing. Daarnaast moet je ook zeker je nieuwe buren niet vergeten! Zo kun je kennis maken met elkaar en hoef je ze niet van eventueel geluidsoverlast op de hoogte te stellen, ze zijn er immers zelf ook bij. Wil je voorkomen dat iedereen met goedbedoelde cadeaus aankomt, waar je niks aan hebt? Laat dan in de uitnodiging al doorschemeren wat je graag zou willen hebben of nog kunt gebruiken.

Bij het verzenden van de uitnodiging kun je er gelijk een verhuisbericht van maken. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. Mensen kunnen op de voorkant een foto van jouw nieuwe plekje zien en hebben gelijk het nieuwe adres. Daarnaast zijn ze ook nog uitgenodigd voor de housewarming, hoe leuk is dat! Als je zeker wil zijn van het aantal mensen waarmee je rekening moet houden, vraag dan om een bevestiging, hierdoor voorkom je verrassingen of dat je een hoop hapjes weg kunt gooien.

Algemene tips

Gezellig! Iedereen is er, wat nu? Geen zorgen, met de volgende tips & tricks ben jij voorbereidt en loopt jouw housewarming op rolletjes.

Iconen housewarming

  1. Vergeet niet om van te voren genoeg zitplaatsen te creëren voor iedereen. Wanneer je veel mensen uitnodigt zal de bank alleen niet genoeg zijn. Zet bijvoorbeeld statafels neer of zet de eetkamerstoelen in de woonkamer. Ben je bang dat je huis er hierdoor minder gezellig uitziet? Leg dan wat plaids en sierkussens op de stoelen en binnen no time is de kamer weer sfeervol.
  2. Zorg dat gasten hun eigen drinken en hapjes kunnen pakken. Leg een kleed over de keukentafel en zet de glazen en wat drinken klaar. Wanneer gasten hun eigen drinken kunnen pakken voelen zich gelijk thuis is jouw huis en hoef je niet constant aan iedereen te vragen of ze nog iets willen, wel zo relaxed toch?
  3. Komen er kinderen naar jouw housewarming? Richt dan vast een kinderhoekje in! Leg wat speelgoed en kleurspullen klaar en klaar is Kees. De kinderen kunnen zich nu vermaken en je hebt er bijna geen omkijken meer naar. Ook de ouders zullen hier blij mee zijn.
  4. Vergeet vooral de rondleiding niet. Je gasten komen natuurlijk naar je huis kijken, dus een rondje doen is op zijn plaats. Vooral de mensen die geholpen hebben zullen benieuwd zijn naar het eindresultaat. Wanneer je meerdere mensen per rondje meeneemt, hou je nog tijd over om met iedereen te kletsen, misschien wel gezellig toch?
  5. Ben je bang dat er stiltes gaan vallen? Zorg dan dat je achtergrondmuziek opzet. Liever iets anders dan de radio? Vraag dan gasten voordat ze komen 2 of 3 nummers door te sturen. Als je hier een leuke lijst van maakt heb je gelijk voor ieder wat wils. Alleen nog even je telefoon aansluiten op je bluetooth speaker en je bent ready!

Housewarminghapjes, wat serveer je?

Thee en muffins

 

 

Wanneer iedereen aan het kletsen is of het huis bekijkt, is het leuk om wat toepasselijke hapjes te serveren. Vind je het leuk om zelf te bakken? Maak dan bijvoorbeeld een taart of cupcakes. Hier kun je met fondant toepasselijke versieringen op maken, zoals kleine huisjes of sleutels. Wil je liever iets makkelijks? Borrelnootjes, kaasjes, worstjes en toastjes doen het altijd goed! Deze kun je ook uitstallen op leuke schaaltjes.

Hoe ga jij jouw housewarming organiseren?

Blog housewarming, liefs Vivian

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Feesten Ideeën Lifestyle OTTO Tips

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like