Alle wonen artikelen / Wonen / 9 oktober 2019

Een opgeruimde keuken? Zo doe je dat!

Ken jij dat probleem ook? Niks meer kunnen vinden in je keuken? Het aanrecht ligt vol, de kruiden liggen verstopt en die ene pan lijkt wel verdwenen te zijn. Tja, wat nu… Tijd om op te ruimen en het wat overzichtelijker te maken! Met de onderstaande tips & tricks heb jij binnen no time een opgeruimde keuken en vind jij alles makkelijk terug. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Lees dan snel verder!

Witte keuken met diverse attributen/ items

Een opgeruimde keuken

Het aanrecht staat vol en de kastjes puilen uit. Tijd om te kijken of het ook anders kan. Opruimen hoeft niet veel tijd te kosten, maar kan wel veel tijd gaan besparen. Iets wat handig is om in het achterhoofd te houden bij het opruimen, is wel dat alles wat je regelmatig gebruikt goed bereikbaar moet zijn. Dingen die je minder vaak gebruikt kun je makkelijker opbergen in een opbergmand of -doos. Zo hoef je minder vaak op een stoel of krukje te gaan staan om de items van de bovenste plank te pakken. Ook heb je gelijk een opgeruimde keuken omdat alle losse items opgeborgen zijn.

Opruimrek met haakjes en pannen, een opgeruimde keuken

Ook het overzicht kwijt?

Ben je net als ik zo’n hamsteraar? Door de jaren heen verzamel je van alles, maar is het echt nodig om 4 kaasschaven en 6 spatels te hebben? Om te beginnen met het overzichtelijker te maken van de keuken is het handig om te kijken wat je echt nodig hebt. Gooi (of geef) de dingen weg die je niet meer nodig hebt. Zo blijven alleen de essentials nog over. Het is handig om in de lades waar bijvoorbeeld het bestek in gaat een bestekbak te plaatsen. Hierdoor heb je overzicht en kun je dingen makkelijker terug vinden. Kunnen de spatels en gardes daar niet meer bij? Dan kun je die ophangen aan de binnenkant van de kastdeurtjes door middel van haakjes.

Haakjes om je keukenattributen aan te hangen, opgeruimde keuken

Nooit meer ruimte tekort

Heb je een kleine keuken, kastjes tekort of wil je gewoon wat extra ruimte creëren? Dan is het handig om gebruik te gaan maken van een keukentrolley. Deze kun je inzetten als kastje die je kunt verplaatsen op de momenten dat je hem niet nodig hebt of hij in de weg staat. Tegenwoordig zie je ook vaak dat er een messenblok op het aanrecht staat, deze neemt echter een hoop ruimte in beslag. Wanneer de keuken klein is, zijn er ook andere manieren om de messen uit te stallen. Denk bijvoorbeeld aan een magnetische messenlijst. Dit is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog professioneel uit!

Een andere manier om ruimte te creëren is om gebruik te maken van de muren. Door het ophangen van bijvoorbeeld een tijdschriftenrek kun je aan de muur je kookboeken, snijplanken, maar ook pannendeksels kwijt. Het staat georganiseerd, je vindt makkelijk je items terug en het bespaart ruimte in de kastjes.

Groen, witte keukentrolley met rekjes, opgeruimde keuken

Tijd tips

Met bovenstaande tips kun je een beter overzicht krijgen. Door de spullen overzichtelijk op te bergen kun je dingen makkelijker terug vinden en dit zal tijd besparen! Iets wat ook kan helpen is het opbergen van alle spullen die bij elkaar horen op dezelfde plek. De bakspullen bij elkaar, de pannen in hetzelfde kastje en alle kruiden op één plek. Ben je af en toe vergeetachtig? Neem dan ook een krijtbord of whiteboard in de keuken. Wanneer iets opraakt kun je het daar opschrijven, zo vergeet jij nooit meer iets én voorkom je een extra bezoek aan de supermarkt. Zo heb je gelijk meer tijd om van je opgeruimde keuken te genieten!

Van welke tip(s) ga jij gebruik maken?

Liefs Vivian

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Keuken Tips Wonen

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like