Een typische winter in Nederland

Let it snow! Sneeuw hebben we nog niet gezien. Maar winter is het zeker. Je kunt dat natuurlijk zien aan het weer en aan de tijd van het jaar. Maar ook zeker aan de Nederlanders zelf. Rond deze tijd van het jaar zijn er typerende dingen die Nederlanders doen, eten of drinken. Je zou het bijna winterse tradities en delicatessen kunnen noemen. Ben je benieuwd over wat voor dingen ik het heb? Lees dan snel verder! En wie weet herken je jezelf hierin.

Een typische winter in Nederland

Kleding in de winter

Kleding in de winter

Sweater weather! De winterse kleding wordt in Nederland al snel van de zolder gehaald. Je herkent het vast wel. Het beeld op straat waarin sommigen nog in een jurkje paraderen. Terwijl anderen al lopen in een dikke jas met een sjaal. In het begin is die winterkleding nog wat onwennig misschien. Maar na een paar dagen leef je het liefst in je allerdikste trui. Vind je het jammer dat jouw toffe kleding in de winter bedekt is door een grote dikke jasNo worries! Met leuke winterse accessoires kun je jouw buiten-look namelijk ook helemaal afmaken.


Activiteiten in de winter

Activiteiten in de winter

Welkom in Winter Wonderland! Elke stad en elk dorp in Nederland wordt helemaal omgetoverd tot een gezellige winterse plek. Overal hangen lampjes en in het centrum wordt vaak een ijsbaan opgebouwd. De ijsbaan is een plaats waar alle mensen samenkomen. Er hangt echt een winterse sfeer. Ben je niet zo’n schaatser? Drink dan lekker iets in de bar! De winterse sferen geven je een wintervakantie gevoel. Heeft het echt heel hard gevroren? Probeer jouw schaatsen dan eens uit op natuurijs! Helaas is dat steeds minder vaak mogelijk. Maar krijg je de kans? Ga ervoor!


Winter delicatessen

Winter delicatessen

De winter is dé tijd dat je oneindig veel warme chocomel met slagroom mag drinken! Wil je deze extra fout, maar wel heel lekker maken? Strooi er dan wat mini-marshmallows overheen! Ook de erwtensoep komt in veel restaurants weer op de kaart. Of hij wordt door oma gemaakt. Want wat is er nou lekkerder dan op een koude dag de erwtensoep van oma eten? Niks toch! Heb je aan een kopje erwtensoep alleen niet voldoende? Bak daarna dan wat worstenbroodjes! Dan is jouw typisch Nederlands winterdiner echt af!


In mijn ogen is dit het typische Nederlandse wintergevoel. Hoe beleef jij de winter?

Liefs, Loes

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Inspiratie Lifestyle OTTO Winter

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like