Alle wonen artikelen / Wonen / 4 oktober 2019

De leukste eethoek creëren, zo doe je dat!

Zit je in een verbouwing, kan jouw eethoek wel wat gezelligheid gebruiken of wil je eens wat anders? Dat kan! Het creëren van een gezellige eethoek die bij jou (en de trends van nu) past hoeft niet moeilijk te zijn. Maar waar moet je beginnen? In dit blog vind je wat handige tips en leuke inspiratie, lees snel verder!

Bruinkleurige eethoek, eetkamer

Welke materialen vind je terug in de eethoek?

Heb jij ze al in huis gehaald? Natuurlijke materialen zijn helemaal hip. Hierbij kun je denken aan materialen zoals hout, riet, aardse kleuren, bamboe, hennep, planten en linnen. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden met deze materialen, zowel bewerkt als onbewerkt. Ook zijn de materialen gemakkelijk te combineren met elkaar maar ook met andere zoals kunststof.

Houten wandplank met decoratie

Laten we groot beginnen

Een ruimte begint bij de kleur van de muren. Wanneer je hier inspiratie voor nodig hebt kun je een kijkje nemen bij de blog ‘De mooiste herfstkleuren voor in huis. Nadat de kleur op de muur zit, is het makkelijk om bij het creëren van de ideale eethoek te beginnen bij de grootste items. Hierdoor kun je daarna inschatten hoeveel ruimte er nog over is voor kleinere items en decoratie. Begin bijvoorbeeld bij het kiezen van een leuke tafel en bijpassende stoelen of een bankje. Heb je veel ruimte beschikbaar en opbergruimte tekort? Dan kun je er ook een leuke bijpassende vitrinekast bij uitzoeken!

Iets wat nu in is (en je ook veel ziet) in het interieur zijn eikenhouten tafels. Hiermee heb je gelijk een natuurlijk materiaal te pakken. Het voordeel van deze tafels is dat ze geschikt zijn voor vrijwel elke woonstijl, het is duurzaam doordat ze levenslang meegaan en het heeft een robuuste, rustieke uitstraling. Hierbij heb je de mogelijkheid tot vele combinaties met zowel dezelfde als verschillende soorten stoelen en lampen. Bij kleinere ruimtes is het verstandig om een lamp op te hangen aan het plafond of aan de muur. Tip: heb je extra ruimte nodig? Koop dan een bankje met opbergruimte, dan sla je gelijk 2 vliegen in 1 klap. Meer weten over hoe je slim met kleine ruimtes om kunt gaan? Lees dan “Klein maar fijn wonen: zo doe je dat!

Eethoek in eetkamer

Let’s decorate!

Als we kijken naar de ruimte zelf, inclusief tafel en stoelen, weten we hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. We mogen de decoratie gaan uitzoeken! Hierbij kun je denken aan leuke schilderijen of fotolijsten met foto’s van die ene leuke vakantie of dat ene feestje. In ieder geval kun je hiermee variëren wat je wil en een persoonlijke draai geven aan de eethoek. Daarnaast is het leuk om de kamer aan te kleden met een paar plankjes aan de muur, zoals houten plankjes, wat past bij je tafel! Hierbij is het leuk om de plankjes te decoreren met planten, vazen, lampjes of kaarsen. Naast gewone kamerplanten, zijn ook kruidenplantjes leuk (en lekker) om neer te zetten, om een ‘groene’ look te creëren.

Een groter item wat ook een grote rol speelt bij de overall look van je eethoek is een vloerkleed. Een kleed kan een kamer net iets meer karakter, kleur en gezelligheid geven. Wanneer je hebt gekozen voor een bankje kun je deze leuk aankleden met dekentjes, kussens of een schapenkleedje.

Houten bankje voor bij eettafel

We mogen de tafel dekken!

Nu je kamer volledig ingericht is, is het leuk om ook de juiste bijpassende items op tafel te zetten/ leggen. Een vrolijk of chique tafelkleed wanneer er gasten langs komen, of een placemat voor de momenten dat je geen zin of tijd hebt om de tafel volledig te dekken. Een van de dingen die wij zelf het leukst vinden om uit te zoeken is het servies. Dit is een echt hebbedingetje. Hoe leuk en chique is het om je gasten allemaal van dezelfde borden te laten eten en wijn te kunnen serveren in van die mooie glazen? Met een vaas bloemen of een set kleurrijke kaarsen maak je de look helemaal compleet.

Servies; bestek, borden en glazen

Hoe ga jij je eethoek inrichten?

Liefs, Vivian

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Eetkamer Inspiratie OTTO Tips Wonen

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like