Alle mode artikelen / General / Mode / 2 augustus 2018

Helemaal in festival sferen! Wat moet ik aan?

Festival mee pakken dit jaar? Je kent ze wel; dj’s, dixies, foodtrucks, vrienden en hopelijk een lekker zonnetje. Nu het festival seizoen weer geopend is en de tijd om te feesten is aangebroken beginnen bij de meeste mensen de voorbereidingen. De kaartjes zijn al maanden geleden besteld, of heb je deze week nog even snel van ticketsswap gehaald. Ook je vrienden zijn er helemaal klaar voor, de groeps-whatsapp staat roodgloeiend en je checkt zo’n drie keer per dag het weerbericht. Misschien is de voorbereiding wel net zo leuk als het festival zelf. Daarom in kader van ‘een goed begin is het halve werk’, wat moet ik aan op een festival?

festival

 

Pick your festival

Wat de draagt naar een festival hangt natuurlijk af van je persoonlijkheid, het weer, de trends en natuurlijk het festival. Je kan je misschien voorstellen dat de trainingspakken van een hardcore festival misschien niet de goede dresscode zijn bij een hardrock festival. Bedenk je eens naar wat voor festival je gaat en wat voor kledingstijl je daar het eerst bij zou schetsen. Nu hoef je natuurlijk niet meteen binnen dit hokje te denken met je outfit. Ga voor een eigen touch van jezelf en voeg nog wat leuke of handige items toe. Denk bijvoorbeeld aan een leuk tasje met franjes of een stoere heuptas.

Tip: Kijk ook eens een aftermovie van een eerdere editie of een festival in dezelfde stijl en let eens op de kleding van mensen. Zo weet jij zeker dat je met je outfit niet uit de maat valt.

Ga voor laagjes!

Hoe vaak je ook het weerbericht bekijkt, het weer in Nederland is en blijft veranderlijk. Het ene moment sta jij met je friends te stralen in de zon en het andere moment komen alle poncho’s ineens tevoorschijn. Bedenk je dus ook dat een festival grotendeels buiten is. Vaak zijn er natuurlijk grote tenten waar je in kan staan, maar je zult natuurlijk net zien dat jouw favoriete artiest is ingepland op het buitenstage. Heerlijk natuurlijk als de zon schijnt, of wanneer je verstandig was en een jas mee genomen had. De tip van de eeuw is dus “draag veel laagjes”! Op bijna ieder festival zijn kluisjes aanwezig waar jij je jas, vest, trui en andere kledingstukken gewoon kan opbergen. Krijg jij het wat kouder of begint het ineens te regenen? Loop dan even langs je kluisje en voor je het weet ben je weer klaar om te gaan!

 

festival sfeer

 

Ga voor goede schoenen!

Met een dagje uit naar een festival sta jij heel de dag op je beentjes. Denk er dus aan om goede schoenen aan te doen.  Laat die mega geweldige hakken dus maar een keertje thuis staan en bewaar ze voor een uitje naar een restaurant. Ga voor je dagje festival voor een paar ingelopen sneakers. Combineer het met een leuke jumpsuit, zwierig jurkje of met een stoere spijkerbroek en je festivaloutfit is al bijna compleet! Let er ook op dat je schoenen het risico lopen om vies te worden. Trek dus niet je nieuwste witte suède schoenen aan, maar ga voor een paar oude gympen.

Feel pretty

Een feestje is vaak het moment om je een beetje extra mooi te maken. In plaats van die oude sweater, trek jij een keer dat gewaagde topje uit de kast en in plaats van een mager laagje mascara ga jij nu all in! Ben zeker niet bang dat het overdreven heb. Voor jouw festivaldag mag het allemaal. Belangrijk is dat je je nog steeds wel jezelf voelt. Draag dus kleding waar je je fijn in voelt en draag geen make-up die je normaal gesproken ook niet zou dragen. The best you can wear is confidence! Geniet dus van je voorbereidingen en kijk eens goed in de spiegel, want jij mag er zijn! ; )

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode Outfits Tips

Julietta van Vugt
You might also like