Fietsen met een jurk of rok: 4 handige tips!

Twee vrouwen die fietsenHollanders noemen zichzelf vaak ervaren fietsers. Ze stappen snel op de fiets om even naar de supermarkt te gaan of een familielid te bezoeken. Wanneer dan eindelijk echt de dagen aanbreken waarop de zon schijnt, trekken vrouwen tijdens het fietsen het liefst iets luchtigs aan, zoals een maxi-jurk of wikkelrok. Dat snappen wij helemaal, want een rok of jurk staat super vrouwelijk én oogt elegant.

Als we eenmaal op de fiets zitten, blijken jurken en rokken toch ineens minder praktisch en charmant te zijn. Je moet ze namelijk continu naar beneden trekken, want je wil niet dat iemand je onderbroek ziet. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen. Een gratis spoedcursus eerste hulp bij fietsen met rokken en jurken! Lees snel verder voor de 4 beste tips als je zonder zorgen een jurk of rok wil dragen op de fiets.

1. Het gebruik van geld

Vrouw in gele rok

Ja je leest het goed: geld lost je probleem van die rok of jurk op de fiets op! Deze simpele oplossing kan met alle jurken en rokken, lang of kort. Het trucje is heel simpel: Je neemt een zware munt (het liefst dus 2 euro) en plaatst deze achter op je jurk. Vervolgens trek je de achterkant van je rok of jurk tussen je benen. Hierna pak je samen met de voorkant van de jurk de munt vast. Draai het elastiekje hier om heen. Je hebt in je jurk nu twee broekspijpen gemaakt. Nu ben je klaar om te fietsen!

Belangrijke tip: vergeet niet om je jurk meteen los te maken als je van de fiets afstapt. Het kan er namelijk nogal raar uitzien als je met een munt en elastiek tussen je benen loopt.

2. Draag een fietslegging of short onder je jurk

Vrouw in shorts

Voor fietsliefhebbers, zijn het dragen van een short of fietslegging een optie! Wanneer je namelijk een short draagt, kun je al die gênante situaties vermijden waarbij mensen je ondergoed zien. Zorg ervoor dat de short of fietslegging niet al te veel naden bevat. Zeker als jouw jurk is gemaakt van een dunne stof, zie je gemakkelijk vormen van de short terugkomen. Daarom is een sportshort een betere broek voor luchtige jurken of rokken. Wil je liever een fietslegging dragen? Let dan op de lengte van deze legging. Deze mag natuurlijk niet onder je jurk of rok uitkomen. Wat voor ondermode je ook kiest, ga voor kledingstukken met een kleur die goed bij je outfit passen en NIET doorschijnend is.

3. Fiets met een rokzadel

Roze fiets

Het rokzadel is misschien een tikje ouderwets, maar ze werken en bestaan nog steeds! Het rokzadel maakt jouw fietsplezier een stuk groter maken omdat deze geen punt bevat. Het zadel is dus eigenlijk een geheel rond zadel. Daardoor heb jij alle bewegingsvrijheid en hoef jij je geen zorgen te maken over wat voorbijgangers te zien krijgen.

4. De broekrok 

Een zwarte broekrok

Sommigen houden van de broekrok en anderen lopen er het liefst met een grote boog omheen als ze dit kledingitem in de winkel tegenkomen. Of je er nou van houdt of niet: een rok en een broek in één, dat is best wel een ingenieuze uitvinding! De broekrok wordt ook wel de skort genoemd. Bij de broekrok oogt de voorzijde als een rok, maar je draagt toch een broek! Een voordeel van deze comfortabele fietsmethode, is dat niemand kan zien welk ondergoed je draagt. Een ander voordeel voor als je liever naast fietsen ook veel loopt: De broek is lekker luchtig in de zomer, maar je bovenbenen schuren niet tegen elkaar. Geen last dus van geïrriteerde dijen! 

Welke methode ga jij in de toekomst gebruiken voor het fietsen?

liefs Charlot

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Jurken Lifestyle OTTO Rokken Tips Vrouwen

Charlot van de Ven
Charlot (21) is studente Communicatie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor muziek én gaat ontzettend graag in het weekend sporten! Op een regenachtige dag leest ze het liefst een boek of kijkt ze een film in de bioscoop met haar vriendinnen.
You might also like