General / Lifestyle / 8 augustus 2017

Fitbit: de populairste activity tracker van het moment

Activity trackers zijn op het moment niet meer uit het dagelijks beeld weg te denken. Ze ondersteunen je bij het meten van je dagelijkse stappen, je hartslag, hoeveel calorieën je verbrandt en wat je slaapritme is. Door deze personal coach word je op een speelse manier bewust gemaakt van jouw levensstijl. Hierdoor wordt het een stuk leuker en gemakkelijker om meer met beweging bezig te zijn en doelen voor jezelf te zetten.

Wat voor velen vaak onduidelijk is, is het verschil tussen een activity tracker, een sporthorloge en een smartwatch. Het doel van een activity tracker is het verbeteren van de levensstijl, een sporthorloge helpt je bij het verbeteren van je trainingen en een smartwatch kan gezien worden als een verlengstuk van je smartphone. Een activity tracker is dus een echte allrounder, welke niet alleen tijdens het sporten gedragen wordt. De activity tracker wordt ook in het dagelijks leven gedragen om je hele levensstijl beter in kaart te brengen, doordat iedere beweging nauwkeurig wordt vastgelegd. Een sporthorloge wordt specifiek tijdens het sporten gedragen om zo beter inzicht te verkrijgen in je sportprestaties. Dus ben je op zoek naar een allrounder waarmee je elke activiteit vast kunt leggen en terug kunt zien middels een speciale app op je smartphone? Kies dan vooral voor een activity tracker.

De Fitbit

Vooral de Fitbit activity tracker is immens populair; het is een echt begrip geworden. Tegenwoordig kent (bijna) iedereen wel iemand die een Fitbit draagt. Is het niet om de dagelijkse activiteit te meten, dan wel om het slaapritme in kaart te brengen. Het is de meest toegankelijke activity tracker van het moment. Er zijn zoveel verschillende soorten Fitbits op de markt, met verschillende designs en features, dat het soms lastig is de juiste te kiezen. Door deze Fitbit Guide zal het in één oogopslag duidelijk worden wat de verschillen zijn tussen de Fitbit modellen. Dit zal, hopelijk, je keuze vergemakkelijken.

Fitbit Infographic

Welke Fitbit past het beste bij jou? Lees binnenkort meer over de Fitbit Alta!

liefs, Sharon

 

Delen?

Reacties


Sharon Damen
Sharon (21) is een Psychologie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze heeft een grote passie voor mode en social media, dus deze stage past haar perfect! Haar grootste liefde is haar konijntje: Pluis. Ze houdt ervan om met vriendinnen te terrassen, te eten en te stappen. Een echte levensgenieter.