Alle wonen artikelen / General / Wonen / 22 februari 2022

Gereedschap dat je standaard in huis moet hebben

Makita gereedschap

Klussen: het is misschien niet iedereen zijn favoriete activiteit, maar het moet toch gebeuren. Soms wil je zelf even wat ophangen, moet er iets gerepareerd worden of is er iets anders in huis dat moet gebeuren. Daarom is het van belang dat je wel verschillende soorten gereedschap in huis hebt, voor wanneer dit moet gebeuren. In dit blogartikel vertellen we je daarom welk handgereedschap, elektrisch gereedschap en extra toebehoren je standaard in huis moet hebben voor jouw klusjes. Ben jij benieuwd of jij dit gereedschap al in huis hebt of wat jij nog in huis moet halen? Lees dan snel verder!

Handgereedschap

Laten we beginnen bij de basis van gereedschap, namelijk handgereedschap. De term handgereedschap omvat al het gereedschap dat met de hand wordt geleid. Oftewel, al het gereedschap dat je met eigen kracht moet bedienen. Onder handgereedschap valt bijvoorbeeld een hamer of een snoeischaar.

Maar welke handgereedschappen heb je nou echt nodig in huis? Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

 1. Allereerst is een schroevendraaier set iets dat je altijd in huis moet hebben, met zowel platkopschroevendraaiers als kruiskopschroevendraaiers. Het is met name belangrijk om deze schroevendraaiers in verschillende maten te hebben. Zo kun je gemakkelijk zelf schroeven aan- of losdraaien.
 2. Ten tweede is een set met steeksleutels ook een goede aanvulling voor elk huis. Ook hiervoor geldt dat je het beste een set kunt hebben met meerdere maten, zodat je diverse maten tot je beschikking hebt. Zo kun je moeren en bouten in verschillende maten aan- of losdraaien.
 3. Een tangenset is ook altijd goed om in huis te hebben. Verschillende tangen hebben verschillende doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld iets vastpakken, iets door knippen of bijvoorbeeld spijkers uit de muur halen. Tangen zullen altijd van pas komen tijdens het klussen.

Moersleutelset

Schroevendraaier set
Gereedschap tangen

Elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap omvat al het gereedschap dat met een motor wordt aangedreven, in plaats van met de hand. Hiertoe behoren bijvoorbeeld een boormachine of een zaagmachine.

Echter is er slechts één soort elektrisch gereedschap die je nodig zult hebben in huis en dat is een boormachine. Als je iets wilt ophangen zul je hiervoor namelijk een boormachine nodig hebben, aangezien dit niet met de hand gaat. Zo een boormachine kun je het beste als complete set kopen, zodat er verschillende bitjes, boren en pluggen bijzitten.

 • Let op! Moet je veel boren? Koop dan een krachtige boor of eventueel een klopboor.
 • Tip! Met een schroefboormachine kun je zowel boren als schroeven. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld snel en gemakkelijk wanddecoratie wilt ophangen. Zo hoef je slechts één apparaat aan te schaffen!

Boormachine gereedschap
Klopboormachine
Boormachine gereedschap

Extra gereedschap toebehoren

Naast het standaard handgereedschap en elektrisch gereedschap zijn er ook andere toebehoren die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapscollectie. Deze zetten we hier voor je op een rij:

 1. Lijm en duct tape: lijm en duct tape kun je altijd goed gebruiken in huis. Zo zullen er altijd dingen zijn die loslaten of dergelijks. Hiervoor zijn lijm en duct tape vaak eenvoudige korte termijn oplossingen voor kleine problemen.
 2. Meetlint: een meetlint is een item dat standaard in je gereedschapskist moet liggen. Dit zul je altijd nodig hebben voor wanneer je iets wilt ophangen, maken, meten of nalopen.
 3. Stanleymes: een stanleymes is niet alleen handig om pakketjes mee te openen, ook om dingen af te snijden tijdens het klussen is een stanleymes je beste vriend. Daarom mag dit zeker niet ontbreken aan je gereedschapscollectie.
 4. Waterpas: een waterpas is zo een item dat je niet vaak nodig hebt, maar zeker handig is wanneer je hem een keer nodig hebt. Zo kun je goed controleren of iets recht hangt of staat en kun je het aan de hand van je waterpas ook goed oplossen!
 5. Schuurpapier: een rol schuurpapier is ook een vereiste in je gereedschapscollectie. Als je snel een stukje hout of iets dergelijks hebt dat je op wilt frissen, dan is schuurpapier je redder in nood.
 6. Batterijen: het is altijd verstandig om een voorraadje batterijen in huis te hebben. Van de afstandsbediening tot aan je epilator: batterijen komen altijd van pas in huis. Daarom kan een voorraad zeker geen kwaad.

HG lijmset
Gradenboog gereedschap
Boorset gereedschap

Met al deze gereedschappen en toebehoren kun jij vast en zeker alle klussen in je huis aan. Wil je nog meer tips om thuis bezig te blijven? Lees dan ons artikel met 10 tips om je thuis niet meer te vervelen!

Wat ontbreekt nog in jouw huis aan gereedschap?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Gereedschap Huishoudelijk Klussen OTTO Wonen

Elisa van Doorn
You might also like