Haal de gewenste sfeer in huis met een hanglamp!

Een kamer of huis inrichten is iets waar we allemaal wel naar uit kunnen kijken (in ieder geval vooraf). We kunnen (Lees: een poging doen…) al die mooie interieur ideeën die we op Instagram en Pinterest zien, werkelijkheid laten worden in ons eigen huisje. Een Scandinavische stijl, een botanische ruimte, een moderne look… Je kunt zoveel verschillende kanten op met het inrichten van een ruimte. Maar laten we eerlijk zijn, om het perfecte plaatje en de ideale sfeer te creëren moeten er wel erg veel producten aangeschaft worden. Toch willen we ook al met een paar kleine veranderingen een bepaalde sfeer in de ruimte kunnen krijgen (toch?!). Nou dat is zeker mogelijk! Geloof het of niet, maar met de juiste hanglamp kom je heel ver met het creëren van een bepaalde sfeer in huis.

hanglamp

De industriële hanglamp

Termen die vaker terugkomen met betrekking tot een industrieel interieur zijn metaal, donkere kleuren gecombineerd met wit en grijs, stoer en fashionable. In deze woonstijl worden weinig accessoires gebruikt. De stijl wordt meer gecreëerd met de materialen en kleuren. De juiste hanglamp kan er dan ook al voor zorgen dat je ruimte een industriële uitstraling krijgt. Maar wat is dan precies die juiste lamp…

Zo’n industriële hanglamp kenmerkt zich net als het industriële interieur door de stoere en robuuste uitstraling. Deze lamp is een opvallend item en zal een echte eye-catcher zijn in je huis. Zoals bij deze woonstijl hoort zie je vaak lampen gemaakt van metaal en in donkere kleuren terug.

eglo hanglamp grijze hanglamp
Hanglamp 105,00 Hanglamp 99,99

De duurzame hanglamp

Wil je een natuurlijke sfeer creëren, waarbij je terug gaat naar de basis en allerlei natuurlijke invloeden terug laat komen in je huis of kamer dan kun je een duurzame hanglamp zeer zeker gebruiken in jouw interieur. Zo’n duurzame lamp is gemaakt van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Vaak zijn ze ook handgemaakt (wat een extra natuurlijke uitstraling geeft aan deze hanglamp).

Riet, rotan en bamboe zijn materialen waarvan duurzame hanglampen vaak gemaakt worden. Zoals je misschien zelf ook al kan bedenken geven deze materialen een rustgevende en sfeervolle uitstraling. Wanneer je voor zo’n duurzame handgemaakte hanglamp gaat kun je het beste kiezen voor LED verlichting. Het lage energieverbruik past prima in het duurzame plaatje.

De kroonluchter

Kroonluchters, deze mogen zeker niet vergeten worden in deze blog. Het zijn echte sfeermakers en staan onder andere ontzettend mooi in ruimtes met een hoger plafond. Kroonluchters heb je in verschillende soorten en maten. Misschien denk je bij het aanschaffen van een lamp voor je moderne inrichting niet zo snel aan een kroonluchter doordat deze lamp toch wel een klassieke associatie met zich meebrengt. Maar de kroonluchters zijn ook meegegaan met de tijd en ontwerpers hebben voor zo’n beetje alle woonstijlen wel een kroonluchter ontworpen.

Vergeet de volgende keer dat je een lamp nodig hebt dan ook zeker de kroonluchters niet!

De houten hanglamp

Deze houten versie kunnen we eigenlijk wel een beetje vergelijken met de eerder genoemde duurzame varianten. De houten hanglamp geeft een rustgevende en fijne sfeer. Hij past in elk interieur en geeft warmte aan de ruimte. Zelfs in de tuin zou je een mooie houten lamp kunnen ophangen. Het geeft warmte en daarmee sfeer aan welke ruimte dan ook. Een groot voordeel van de ze houten lamp is dat hij overal bij past! Hout is zo’n neutrale kleur waardoor je geen rekening hoeft te houden met vreemde kleurencombinaties.

Voor welke sfeer en dus welke hanglamp ga jij?

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Interieur Wonen Woonstijlen

Liselotte Stienen
You might also like