Fit / General / Lifestyle / 2 januari 2017

Gezond en fit het nieuwe jaar in!

Een nieuw jaar betekent tijd om je voornemens waar te maken! Misschien zeg je dit ieder jaar tegen jezelf, maar dan is het vanaf nu klaar met de smoesjes. Ik heb een aantal tips voor je, waarmee je op een gezonde en fitte manier het jaar door kan komen. Geloof me, zo moeilijk op te volgen zijn ze helemaal niet! Gezond en fit, wie wil dat nu niet?

gezond en fit

Zorg voor je schoonheidsslaap

Je goede voornemens waarmaken begint met een goede nachtrust. Zorg er voor dat je gemiddeld 8 uur slaapt per nacht. Als dat echt niet lukt, ga dan voor minstens 7 uur. Tijdens je slaap krijgt je lichaam de kans zich te herstellen. Hierdoor zal je de volgende dag meer energie hebben om dingen te ondernemen. Voldoende slaap kan ook bijdragen aan bijvoorbeeld een betere concentratie.

Ga sporten

Een echte klassieker, maar niet minder waar. Sporten is gezond en goed voor je lichaam én geest. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, een betere conditie en het vermindert stress. Kies minstens één dag in de week uit om te gaan bewegen. Doe dit desnoods samen met een vriendin. Dit kan er ook voor zorgen dat jullie elkaar motiveren om aan de slag te gaan! Iedere dag 30 minuten bewegen is daarnaast erg belangrijk en niet moeilijk te realiseren. Je kunt dit half uurtje ook opdelen in 3 x 10 minuten bewegen. Daarnaast is een ander bijkomend voordeel van sporten natuurlijk, de mogelijkheid hebben om de meest nieuwe en hippe sportkleding te dragen. Je shopt de leukste sportmerken in onze webshop!

Gezond eten

Dit klinkt misschien weer vrij gemakkelijk en voor de hand liggend, maar het is geen onzin. Gezonde voeding zorgt voor een gezond lijf. Daarnaast is gezonde voeding ook belangrijk voor je mentale gesteldheid. Dit betekent echt niet dat je nooit meer iets lekkers kunt eten. Je maakt al een goed begin met een stevig ontbijt in de ochtend, een lekkere lunch en een avondmaaltijd. Regelmatig eten dus. Probeer daarnaast minder kant-en-klaar producten te kopen en maak in plaats daarvan dingen zelf. Kies wat vaker voor natuurlijke producten en laat fast food staan!

Ga naar buiten

Genoeg frisse lucht kan bijdrage aan een gezonde levensstijl. Je slaapt er beter door, het werkt stress verminderend en het is belangrijk voor je gezondheid. Neem bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto, laat je hond uit of ga een stukje wandelen met een vriend of vriendin. Wordt één met de natuur 😉

Plan leuke dingen

Ben jij het hele jaar in de weer? Moet je van alles en heb je weinig vrije tijd? Zorg er voor dat je leuke dingen voor jezelf plant waar je naar uit kan kijken. Plan iets met vrienden, vriendinnen, je geliefde of familie! Maak daarnaast tijd vrij voor je hobby’s, dit zorgt voor ontspanning en brengt je stress niveau omlaag. Je zou jezelf ook kunnen verrassen door iets ongewoons te ondernemen of iets creatiefs te gaan doen!

Met deze tips kom jij gegarandeerd gezond en fit het nieuwe jaar door! Misschien heb je nog een aantal persoonlijke voornemens waar je in 2017 aan wilt werken. Voeg ze dan toe aan dit lijstje! You go girl..!

liefs Juliette

Delen?

Reacties


Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.