Een gezonde start na je vakantie

Helaas, de vakantie is voorbij. De zomerjurkjes en bikini’s kunnen de kast weer in en de koffers kunnen opgeborgen worden. Het is tijd om de dagelijkse routine terug op te pakken. Terug naar school of aan het werk. De goede voornemens van begin dit jaar kunnen weer opgepakt worden. Tijd om gezond(er) te gaan eten en meer te bewegen. Maar wat is dan een goede, gezonde start? En vooral, hoe maken we dit leuk? Lees snel verder!

Gezonde start, hardlopen en smoothies

Let’s get healthy

Een gezonde start begint bij wat je eet. Naast het feit dat gezond eten gewoon erg lekker is, zitten er ook nog voordelen aan vast. Zo is het goed voor de huid, zorgt het dat we ons beter kunnen concentreren en verbetert het je weerstand. Genoeg redenen om dit ook te (gaan) doen dus. Gelukkig zijn er genoeg makkelijke en snelle opties, die niet veel extra tijd kosten. Zo kun je met behulp van verschillende keukenapparatuur zoals een blender in een handomdraai een lekkere smoothie samenstellen. Een andere optie is de airfryer, waardoor je toch minder vet eet, maar wel een frietje kunt eten.

Gezond eten, gezonde start

Daarnaast is het drinken van water erg gezond. Als je net als ik niet zo’n waterdrinker bent, kun je jezelf hiertoe verleiden door het in een leuk jasje te stoppen. Denk hierbij aan een leuke waterfles of aan het toevoegen van munt of citroen. Makkelijk om overal mee naar toe te nemen! Wat kan helpen bij het aanhouden van meer gezonde maaltijden, is het plannen hiervan. Wanneer je naar de supermarkt gaat kun je boodschappen doen voor meerdere dagen. Hierdoor is de verleiding minder groot om meer mee te nemen dan je nodig hebt, zoals snacks. Mocht je echt helemaal over boord gaan is het aan te raden om de snacks en chips te gaan opbergen. Zo is de verleiding minder aanwezig en kun je je goed blijven focussen op je gezonde start!

Let’s move

Sporten en bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Zo zijn er genoeg oefeningen die je ook thuis kunt doen, wanneer je niet zo’n zin hebt om naar de sportschool te gaan. Zo kom je met een yogamat al een heel eind. Op Youtube staan diverse video’s die je kunt volgen. Ook kun je met gewichten oefeningen doen. Daarnaast kun je ook denken aan squats of oefeningen met een springtouw.

Sport oefening

Voor de mensen die het groter willen aanpakken én de ruimte beschikbaar hebben is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een loopband neer te zetten. Daarnaast zijn er voor de mensen die liever naar buiten gaan ook genoeg opties. Met een paar leuke hardloopschoenen en hardloopkleding kom je al een heel eind. Door oortjes of airpods in te doen hoef je je onderweg niet te vervelen. Ook gewoon wandelen is goed voor je. Genoeg mogelijkheden om te bewegen dus! Iets wat ik zelf altijd doe is zoveel mogelijk de fiets gebruiken, naar het werk, naar de supermarkt of naar school. Zo heb je toch nog een beetje extra beweging en combineer je het met iets wat je toch moet doen.

Sporten, hardlopen, sportkleding

Kortom er zijn genoeg makkelijke en ook vooral leuke mogelijkheden om een gezonde start te maken na de vakantie. Hoe ga jij het aanpakken?

Liefs Vivian

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Gezond Lifestyle OTTO Sporten Vakantie

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like