General / Lifestyle / 29 mei 2015

Go running! 10 redenen waarom je moet gaan hardlopen

Hardlopen is momenteel echt een trend, al een tijdje zelfs. Ben jij nog niet om? Lees dan deze 10 redenen waarom jij ook zo snel mogelijk lekker moet gaan hardlopen!

1. Het bespaart geld
Wanneer je gaat hardlopen hoef je geen geld uit te geven aan een duur fitnessabonnement of contributie voor een sportclub. Het belangrijkste waarin je moet investeren is een paar goede sportschoenen en een gratis app downloaden op je telefoon die je ondersteunt tijdens het rennen zoals de Nike Running app of Runtastic.

2. Je kan het overal doen wanneer je wilt
Je kan overal waar je bent wel een looproute vinden en je hebt geen specifieke tijden waarop je moet sporten. Je kan dus gaan hardlopen wanneer je een gaatje in je dag hebt, of dit nou ’s ochtends of ’s avonds is, ideaal!

3. Het is goed voor de sociale contacten
Er zijn verschillende websites waarop je met anderen kan afspreken om samen te gaan lopen of waar je tips kan uitwisselen over te lopen routes of te dragen kleding.

4. Het is goed voor je gezondheid
Allereerst krijg je door het hardlopen een betere conditie, wat weer invloed heeft op je hart- en bloedvaten. Bovendien versterkt het je immuunsysteem en verhoogt het je weerstand.

5. Er zijn verschillende soorten trainingen mogelijk
Je kan bijvoorbeeld een intervaltraining doen, waarbij je tempo’s van hoge en lage intensiteit afwisselt. Daarnaast is het ook mogelijk om een soort bootcamp er bij te doen, waarbij je hardlopen combineert met allerlei oefeningen waarmee je je spieren traint.

6. Het is ideaal voor het verbranden van vet
Als je wilt afvallen is hardlopen erg effectief. Wanneer je een goede hartslag hebt, namelijk iets verhoogt (maar niet te verhoogt) gaat je lichaam over op de ideale vetverbranding.

7. Het is goed voor je zelfvertrouwen
Onderzoek heeft uitgewezen dat je door beweging een positiever lichaamsbeeld krijgt. Daarnaast stijgt je zelfvertrouwen wanneer je je doelen bereikt en je grenzen verlegt.

8. Het vermindert stress
Regelmatig hardlopen zorgt voor structuur in je dag. Je kan je spanningen kwijt en je kan je makkelijker over emotionele problemen heen zetten. Tijdens het hardlopen wordt je hoofd leeggemaakt. Daarnaast, zoals het bovenstaande punt al aangeeft krijg je zelfvertrouwen en een gevoel van trost doordat je iets presteert, wat stress ook kan verminderen.

9. Het zorgt voor een energie boost
Dit komt doordat er tijdens het hardlopen adrenaline is vrijgekomen, ook schijn je beter te ademen en meer lucht binnen te krijgen tijdens het hardlopen, wat je ook weer extra energie geeft.

10. Je traint je buikspieren
Je merkt het misschien niet heel erg, maar je traint je buikspieren door het hardlopen. En dit heeft ook weer zijn voordelen, want een sterke core verbetert namelijk je postuur en versterkt je ledematen.

Wanneer je gaat hardlopen heb je natuurlijk ook functionele hardloopoutfits nodig en deze hoeven zeker niet saai te zijn! Ik heb daarom een paar leuke sets sportkleding samengesteld zodat jij er trendy bij loopt!

 

nieuwsbrief_button

 

 

liefs_fleur

Delen?

Reacties


Fleur
Fleur
Fleur (21) is stagiaire in het Social team van OTTO. Ze heeft een enorme passie voor mode en is daar dan ook het liefst veel mee bezig. Ze komt altijd in de leukste outfitjes naar kantoor en winkelen is dan ook een van haar grootste hobby's. Daarnaast is ze nog altijd actief op het hockeyveld. Fleur schrijft over fashion, interieur, lifestyle en beauty.