Goede voornemens, heeft het nut?

Happy New Year! Zijn inmiddels alle nieuwjaarsborrels achter de rug? Dan is het nu tijd om weer te beginnen aan het echte leven. Iedereen kent het wel: de goede voornemens. Ga je stoppen met roken? Ga je vaker sporten? Of gezonder eten? Zo zijn er een aantal goede voornemens die vaak terugkomen. Ben je over deze goede voornemens in februari nog net zo enthousiast als nu? Meestal niet. Waarom blijven we dan elk jaar deze goede voornemens opstellen voor onszelf? En waarom doen we dat op 1 januari? Je kunt je afvragen of goede voornemens überhaupt wel nut hebben. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Goede voornemens 2020

Timing van goede voornemens

timing van goede voornemens

New year, new me. Een typische uitspraak van mensen die het jaar met alle goede voornemens van start gaan. Op 1 januari gaan we in een nieuw jaar leven. Maar betekent dit ook dat je ineens van de ene op de andere dag moet veranderenNo way! Dat is dan ook precies de reden waarom veel van de goede voornemens niet lang stand houden. Waarom zou je wachten tot 1 januari om jouw leven te beteren? Waarom zou je alle verbeterpunten op één grote hoop gooien en nu op de bank ploffen en niks doen? Loop je ergens tegen aan? En wil je daar verandering in brengen? Wacht dan alsjeblieft niet tot 1 januari, maar begin meteen! Je zult zien dat de verbetering een veel grotere kans van slagen heeft.


Goede voornemens in kleine stappen

goede voornemens in kleine stappen

Dit wil niet zeggen dat goede voornemens per definitie slecht zijn. Het kan heel verhelderend zijn om dingen die je anders zou willen zien, even op een rijtje te zetten. Belangrijk is dat je hierbij geen reuze stappen wil gaan maken. Het is goed om een einddoel in zicht te hebben. Maar je moet je ervan bewust zijn dat het een tijdje duurt wanneer je dat hebt bereikt. Heb je bijvoorbeeld nog nooit gesport? En wil je over een paar maanden een afgetraind lijf? Dat lukt niet. Zoiets moet je opbouwen. Het is beter om dan als doelen te stellen dat je voor volgende week een toffe sportoutfit gekocht moet hebben. En een abonnement bij de sportschool hebt afgesloten. Het volgende doel kan dan zijn dat je elke keer dat je gaat sporten je grenzen gaat verleggen. Dit doe je om dit uiteindelijk steeds meer op te bouwen en over een jaar of twee een afgetraind lichaam te hebben.


Voelen jouw goede voornemens goed?

voelen jouw goede voornemens goed?

De naam zegt het eigenlijk al. Goede voornemens moeten goed zijn. Gaat het dan alleen om een goede verbetering? Zeker niet! Goede voornemens zijn pas goed als jij er gelukkig van wordt. Word jij er gelukkig van om je leven op 1 januari in een keer om te gooien en allerlei dingen te veranderen? Of word jij blij van een voornemen waarvan je eigenlijk al weet dat je die reëel is? Nee! Precies daarom is het belangrijk om kleinere voornemens op te stellen. Je zult zien dat je hiervan veel gelukkiger wordt. Ook is het belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf. Lukt het even niet? No problem! Neem wat tijd voor jezelf. Verwen jezelf met een luxe manicure. Of maak er een lekker welness dagje van thuis. Zorg in ieder geval dat je lekker in je vel zit. Alleen dan kun je je verdiepen in jouw goede voornemens.


Wacht vanaf nu niét meer tot 1 januari. Maar start meteen! Waar ga jij het aankomende jaar mee aan de slag?

Liefs, Loes

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Feestdagen Gezond Nieuwjaar

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like