Lifestyle / 4 oktober 2016

Buy GOOD, do GOOD

Onlangs lanceerde OTTO haar nieuwe duurzame GOODproduct-lijn. Wij willen graag het goede voorbeeld geven. Naast trendtips en stijladvies houden we ons nu ook bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Perfect voor diegene die graag milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde keuzes wil maken tijdens het online shoppen! 

goodproduct

Wat is de GOODproduct-lijn?

De GOODproduct-lijn is onderverdeeld in drie categorieën; GOODfashion, GOODliving en GOODenergy. Deze producten herken je aan het GOODproduct-logo, zo weet je eenvoudig of je een duurzaam product aan je winkelwagentje hebt toegevoegd. Via de website kun je alle GOODproducts op je gemak bekijken (en shoppen).

 

GOODfashion

De GOODfashion producten zijn met het initiatief Cotton made in Africa een keuze waar je blij van wordt! Als organisatie reduceren wij de CO-2 uitstoot én het waterverbruik tijdens de productie van katoen. Dit gaat echter niet ten koste van de trends, kwaliteit of modieuze stijl van de kleding. Zo kun je dus prima een trendy rokje uitzoeken die ook nog eens milieubewust is. Dat geeft je toch een GOOD feeling?

GOODliving

Inmiddels bieden wij ook een hoop living producten aan die op een duurzame wijze worden geproduceerd. Voor het woontextiel wordt ook gebruik gemaakt van katoen dat via het initiatief Cotton made in Africa wordt geproduceerd. Daarnaast wordt het hout van Forest Stewardship Council® (FSC®) voor veel producten gebruikt. Dit is gecertificeerd hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het kan dus zomaar dat die houten eettafel die jij zo leuk vindt, ook nog eens met gebruik van duurzaam hout geproduceerd is. Voortaan kun je dus voor de inrichting van je eigen stek ook bewuste keuzes maken.

GOODenergy

Alle elektronische artikelen binnen deze categorie zijn voorzien van een energielabel. Zo kun je zien hoe energiezuinig een product is. Het zegt bijvoorbeeld iets over het stroomverbruik van een elektrisch apparaat. Misschien ga je wel voor een wasmachine met het energielabel A+ of schaf je zelfs een koelkast aan met het energielabel A+++. Dit draagt bij aan een beter milieu, maar zal ook zeker zorgen voor een verschil in je portemonnee!

 

Keurmerken

De GOODproducts zijn door verschillende organisaties gecertificeerd als milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde keuzes. Zoals je al eerder hebt gelezen, hebben deze producten allemaal een GOODproduct-logo. Deze GOODproducts zijn gecertificeerd door minstens één van de ruim 20 maatschappelijke organisaties. Een aardig lijstje dus, waar we best trots op zijn! Ben je benieuwd naar alle keurmerken en wil je er graag meer over weten? Neem dan hier een kijkje.

 

Waarom kiezen voor duurzaamheid?

De laatste jaren zien we dat mensen steeds vaker hun steentje willen bijdragen aan een beter milieu. Dit door o.a. opwarming van de aarde, bossen die op grootschalige wijzen worden gekapt en boeren die door slechte arbeidsomstandigheden worden uitgebuit. Met onze GOODproduct-lijn proberen wij als organisatie ook ons steentje bij te dragen aan een beter milieu, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van onze producten. Hierdoor kun jij duurzame producten shoppen die trendy, kwalitatief goed en modieus zijn. We hopen het hiermee ook makkelijker voor jou te maken om voor milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde producten te kiezen. Zo krijg je een extra goed gevoel wanneer je een jurkje koopt waar je helemaal weg van bent of als je op je splinternieuwe bank gezellig aan het chillen bent!

 

Wist je dat..

  • ..OTTO in 2020 100% duurzaam geproduceerde artikelen wil aanbieden?
  • ..het Cotton made in Africa keurmerk hulp biedt aan meer dan 670.000 katoenboeren en hun gezinnen in Afrika?
  • ..Cotton made in Africa er voor zorgt dat voor de productie van elke kilogram katoenvezel ca. 2100 liter minder water nodig is?
  • ..Cotton made in Africa er ook voor zorgt dat tijdens de productie van katoenvezels tot 40% minder broeikasgassen worden uitgestoten in vergelijking tot normaal katoen?
  • ..OTTO zich al ruim 10 jaar lang inzet voor Cotton made in Africa?
  • ..momenteel 48% van OTTO haar meubels uit FSC®-gecertificeerd hout bestaat?

 

Doe jij samen met ons mee en ga je ook voor duurzaam? Bekijk snel ons assortiment met GOODproducts

Delen?

Reacties


Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.