Guide: Hoe kies je de juiste koptelefoon

Sommige aankopen heb je niet binnen een dag gekocht. Een voorbeeld van zo’n aankopen is een koptelefoon. Een koptelefoon wordt vaak zorgvoldig uitgezocht, omdat hij toch wel aan bepaalde eigenschappen moet voldoen. Het is vaak ook niet een erg goedkope aankoop, dus hij moet goed zijn!

Als je besluit een koptelefoon te kopen luister je heel graag muziek, dat is een ding wat zeker is! Iederen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft geluid. Sommige personen houden heel erg van een harde bas, anderen weer niet. Om ervoor te zorgen dat jij de perfecte koptelefoon uitzoekt, hebben wij een handige guide gemaakt. Hierin zul je stapsgewijs jouw perfecte koptelefoon vinden!

Koptelefoon thumbnail

Hoe kies je de juiste koptelefoon?

Stap 1: Kies het formaat

Koptelefoons komen in 3 verschillende formaten: In-ear, on-ear en over-ear.

In-earIn-ear koptelefoon
Een in-ear hoofdtelefoon is hetzelfde als oordopjes. Oordopjes zijn makkelijk mee te nemen. Ze zijn erg compact, waardoor ze weinig ruimte in beslag zullen nemen. Echter hebben deze oordopjes ook nadelen. Met oordopjes zul je nog steeds veel omgevingsgeluid horen. De kwaliteit van oordopjes wordt steeds beter, maar het geluid is toch minder in vergelijking tot de on-ear en over-ear koptelefoons.

On-earOn-ear koptelefoon
Bij on-ear koptelefoons vallen de geluidskussentjes op je oren. Met een on-ear model heb je meer geluidskwaliteit dan bij oordopjes, maar krijg je nog steeds geluid mee van de omgeving. Hij is perfect voor bijvoorbeeld op het werk. Dit model is redelijk compact en is daarom nog makkelijk mee te nemen. On-ear modellen worden steeds vaker zo ontwerpen dat ze opgevouwen kunnen worden, waardoor ze nog makkelijker mee te nemen zijn.

Over-earOver-ear koptelefoon
Het laatste model is de over-ear koptelefoon. Met dit model vallen de geluidkussens helemaal over de oren heen. Dit soort voor de beste geluidskwaliteit. Wanneer je geluidskwaliteit een van de belangrijkste eigenschappen vindt die de koptelefoon absoluut moet hebben, kun je het beste kiezen voor een over-ear model. Ook hoor je met dit model de minste omgevingsgeluiden. Het enige nadeel is dat deze koptelefoon wat groter is dan de andere modellen, waardoor hij minder makkelijk mee te nemen is.

Stap 2: Geluidskwaliteit

Iedereen heeft een andere smaak als het gaat om het geluid. Er zijn mensen die van een zware bas houden, anderen weer niet. In een winkel als de MediaMarkt kun je gemakkelijk verschillende koptelefoons uittesten. Zo kun je meteen luisteren, welk geluid jij het beste vindt. Waar je ook over na moet denken is je budget. Want hoe beter de geluidskwaliteit, hoe duurder de koptelefoon ook zal kosten.

 Stap 3: Wel of geen kabel?

De technologie heeft zicht duidelijk ontwikkeld. Ook koptelefoons worden technolisch steeds beter. Veel hoofdtelefoons kunnen nu draadloos verbonden worden met bijvoorbeeld je telefoon of je tablet. Via Bluetooth kun je ieder apparaat verbinden met je koptelefoon en zo draadloos muziek luisteren. Een voordeel hiervan is: Je zit niet meer in de knoop met het snoer. Je zult niet meer 5 minuten bezig zijn met het snoer uit de knoop halen, voordat je eindelijk muziek kunt luisteren. Aan de andere kant is een kabel wel praktisch. Als bijvoorbeeld de accu van je koptelefoon leeg is, kun je de kabel erin doen en toch verder muziek luisteren.

Koptelefoons

Stap 4: Comfort

Als je een koptelefoon koopt, verwacht je natuurlijk dat je hem veel gaat gebruiken. Dan moet hij dus lekker en comfortabel zitten! Voor het comfort geld eigenlijk hetzelfde als voor de geluidskwaliteit. Iedereen vindt iets anders fijn zitten. Ook kun je hierbij het beste een paar koptelefoons testen in een winkel, om zo te kijken welke jij het fijnst vindt zitten.

Stap 5: Bepaal jouw stijl

Iedere persoon heeft een andere stijl. Er zijn mensen die een elegante koptelefoon heel mooi vinden in bijvoorbeeld een witte/zilvere kleur. Anderen personen hebben weer liever een grove koptelefoon, die lekker groot en massief is. Er zijn ook weer personen die al een voorkeur van merk hebben, zoals JBL of Beats. Ook dit hangt helemaal van de persoon af. Je kunt je voor de aankoop al goed oriënteren op het internet.

Koptelefoon

Nu je alle stappen doorlopen hebt, kun je de juiste koptelefoon zeker vinden!

Geniet van jouw perfecte koptelefoon!

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Elektronica Gidsen Lifestyle OTTO

Lisanne Mol
You might also like