Guide: Hoe kies je de juiste telefoon?

We komen allemaal op het moment dat het tijd is voor een nieuwe telefoon. Het kan zijn dat je abonnement is verlopen of dat je telefoon kapot is. Hoe dan ook, iedereen heeft op z’n tijd een nieuwe telefoon nodig. De technologie is zich ook flink aan het ontwikkelen, waardoor er steeds meer smartphones op de markt komen. Dat maakt onze keuze nog lastiger. Er zijn zoveel soorten met zoveel verschillende eigenschappen en functies.

Waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je een nieuwe telefoon gaat aanschaffen? In deze guide gaan we jouw helpen met je keuze, zodat jij de juiste telefoon kiest!

iPhone

Hoe kies je de juiste telefoon?

Stap 1: Kies je besturingssysteem

Smartphones hebben allemaal een besturingssysteem. Bijna iedere smartphone heeft een besturingssysteem van Google, Apple of Microsoft. Veel personen hebben stiekem al een voorkeur. Wanneer je altijd een apparaat van Apple hebt gehad, bestaat er een grote kans dat je nu weer een Apple zal kiezen, met Google en Microsoft precies hetzelfde. Hieronder staan alle besturingssystemen en wat deze te bieden hebben op een rijtje.

Android (Google) Android telefoon

Android staat betekent om de personalisatie. Je kunt de instellingen van de telefoon grotendeels zelf invullen en aanpassen naar jouw voorkeuren.
Het Android systeem is daarnaast het populairste systeem. Ontzettend veel smartphones hebben dit systeem. Daardoor is de keuze uit merken en modellen groot. De Google Play Store heeft bijna 3 miljoen apps.

iOS (Apple)

iOS heeft als sterkste punt de gebruiksvriendelijkheid.Telefoon iOS De telefoon is voor de meeste mensen makkelijker in gebruik dan de andere systemen. iOS heeft minder modellen dan Android, omdat alleen iPhones iOS hebben. De App Store heeft ruim 2 miljoen apps.

Windows Phone (Microsoft)     

De vormgeving van Windows Phone is het sterkste punt. De smartphones zijn makkelijk en overzichtelijk te gebruiken. Je hebt keuze uit verschillende modellen. Echter heeft Windows Phone heel wat minder apps dan de andere besturingssystemen, namelijk rond de 700.000.

Stap 2: Hoeveel opslagruimte heb je nodig?

Als je een nieuwe telefoon gaat zoeken is het belangrijk om te bepalen hoeveel opslagruimte je wilt hebben. Wanneer je erg veel apps op je smartphone wilt of veel foto’s/video’s wilt opslaan, heb je veel opslagruimte nodig. Wanneer je juist weinig foto’s bewaard en alleen de noodzakelijke apps download, zal een klein geheugen voldoen (bijvoorbeeld 16 of 32 GB). Telefoons zijn verkrijgbaar met 16, 32, 64, 128 en 256 GB opslag. Zodat je zelf kunt uitrekenen hoeveel opslagruimte je ongeveer nodig hebt, laten we je zien wat je onder andere met 1 GB kunt:

  • 500 foto’s opslaan (gemaakt met de smartphone)
  • Of 8 minuten aan video’s bewaren
  • Of 200 mp3’s opslaan
  • Of 10-40 apps downloaden

Hou er rekening mee dat apps verschillen van grootte. Je hebt apps van 1 MB tot 4 GB. Een gemiddelde app is 25-100 MB. Let op! Hoe hoger je opslagruimte, hoe duurder je telefoon zal zijn.

Stap 3: Hoe vaak gebruik je je telefoon?

Als je een nieuwe telefoon kiest heb je geen zin om hem iedere dag een aantal keer op te laden. Als je vaak op je smartphone zit, let dan even op hoeveel milliampère (mAh) de smartphone heeft. Hoe hoger het aantal mAh de smartphone heeft, hoe langer de batterij vol blijft. Tip: Koop de officiële oplader van een telefoon. Deze zijn vaak het beste voor je telefoon en voor de batterij.

Stap 4: Kies de grootte van je scherm

Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeuren qua grootte van het scherm. Sommige mensen kijken graag veel video’s of spelen veel games en hebben daarom liever een groter scherm. Anderen vinden het weer fijn om de smartphone met een hand te kunnen gebruiken en hem makkelijk in de broekzak kwijt te kunnen, waardoor ze liever een wat kleiner scherm hebben.

De grootte van het scherm wordt uitgedrukt in het aantal inch van het schermdiagonaal. Een inch is gelijk aan 2,54 centimeter. Het schermdiagonaal kun je berekenen door te meten van de ene hoek onderin naar de hoek schuin tegenover de ander hoek.
Tip: Weet je nou dat je een groter of kleiner scherm wilt dan je huidige telefoon heeft? Meet het scherm op, zodat je weet naar hoeveel inch je moet zoeken!

Telefoons

Stap 5: Eigenschappen

Nu je alle belangrijke keuzes hebt gemaakt, kun je nog naar een laatste onderdeel kijken. Welke eigenschappen moet jouw telefoon absoluut hebben? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede camera. Sommige mensen maken erg graag foto’s en willen daarom een goede camera op hun telefoon. Zo staat Samsung als voorbeeld bekent om een mooie camera.
Iedereen heeft andere voorkeuren en vindt andere eigenschappen belangrijk. Bedenk goed voor jezelf wat jij in een smartphone zoekt en kies een telefoon die daarbij past!

Hopelijk kan jij nu de perfecte telefoon uitzoeken! Veel plezier met je nieuwe telefoon!

liefs lisanne

 

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Elektronica Gidsen Lifestyle OTTO Tips

Lisanne Mol
You might also like