Handige haar tips die je moet weten

Ons haar, we love it or we hate it… Soms weten we even niet wat we ermee aan moeten. Het lijkt af en toe of bepaalde plukjes een eigen wil hebben en proberen het plafond te bereiken of iets dergelijks. Toch willen we elke dag wel met een fris kapsel de deur uit en moeten we dus ook op deze onmogelijke dagen ons haar onder controle krijgen. Het beste wat we kunnen doen is accepteren dat ons haar niet altijd doet wat we willen en de tips die er zijn van harte aannemen. Met de tips in deze blog kunnen we zelfs op onze bad hair days nog iets van ons kapsel maken!

haar

#1 Gebruik een tandenborstel

Een tandenborstel?! Ja dat lees je goed, een tandenborstel. Deze biedt een oplossing bij kleine plukjes haar die niet op hun plek willen blijven zitten. Wanneer we een strakkere knot of staart in willen doen schieten onze ‘babyhaartjes’ weleens uit de staart (en creëren we een soort leeuwenmanen…). Als het koud en droog weer is gebeurt dit zelfs nog vaker. Het is in ieder geval erg moeilijk om die mooie strakke staart of knot te maken met deze eigenwijze haartjes. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen! : ) Gebruik een (schone!…) tandenborstel, doe er een beetje haarlak of wax op en strijk de haartjes op hun plek.

haar strak

#2 Bestrijd je uitgroei met make-up

Mensen die hun lichte haar weleens een donker kleurtje geven komt dit probleem waarschijnlijk bekend voor. Uitgroei… die mooie donkere lokken zijn helemaal top, alleen soms heb je even geen zin of tijd om de kleurbeurten bij te houden en sla je er eentje over waardoor je lichte kleur haar weer ongewenst zichtbaar wordt op je hoofd. Ook dit probleem is makkelijk op te lossen, namelijk met behulp van make-up. Je kunt met de juiste kleur oogschaduw de uitgroei onzichtbaar maken. Doe een beetje oogschaduw op je vinger en klop dit zachtjes op de uitgroei, and it’s gone! 

#3 Duik je bed in met een vlecht

Je hebt je vast weleens afgevraagd hoe mensen van dat mooie beachy hair creëren. Mooie losse en nonchalante golven die je haar net wat meer volume geven. Om zo’n kapsel te maken hoef je eigenlijk helemaal niet zoveel te doen (!). Maak een vlecht in je haar voordat je gaat slapen en houd deze vlecht de hele nacht in, als je de volgende ochtend wakker wordt en je de vlecht uit je haar haalt zul je zien dat je mooie golven gemaakt hebt! Een beetje een model erin kammen en je bent ready-to-go! Naast dat je op deze manier amper tijd kwijt bent met het doen van je haar, wordt je haar ook nog eens minder snel vet!

haar vlecht

#4 Laat die shampoo af en toe staan

Stiekem hebben we dit allemaal weleens gehoord. Je moet je haar niet te vaak wassen… Deze tip blijkt soms toch lastiger vol te houden dan we van tevoren denken. Het kan o zo fijn zijn om je haar lekker te wassen na een lange dag van huis geweest te zijn en dit doen we dan ook snel iets te regelmatig. Shampoo bevat stoffen die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van je haar en overmatig gebruik is dus ook niet zo handig. Ongeveer 2 x per week je haar wassen is meer dan prima (Let op: er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen). Wanneer je dan beslist om wat minder vaak je haar te wassen moet je haar hier wel aan wennen en zal het in het begin wat vet zijn, maar geen zorgen: het went ook weer aan het minder vaak wassen!

#5 Gebruik droogshampoo VOORDAT je gaat slapen

Droogshampoo is af en toe onze redder in nood wanneer ons haar vettiger is dan we willen. We sprayen wat droogshampoo erin en we komen de dag weer door. Maar dit is niet helemaal de goede manier… Droogshampoo moet je gebruiken voordat je gaat slapen (!) voor het beste resultaat. Op deze manier heeft droogshampoo lekker lang de tijd om in het haar te trekken en zijn werk te doen. Een kleine aanpassing in je dagindeling die wonderen verricht : )!

#6 Een volle paardenstaart met een extra elastiekje

Heb je geen zin in los haar en ben je eigenlijk niet helemaal tevreden over jouw paardenstaart? Kan deze misschien wat meer volume gebruiken? We hebben niet allemaal van nature een volle paardenstaart en wanneer we die niet hebben moeten we deze volle staart maar faken toch : )! Door alleen een extra elastiekje toe te voegen aan je staart creëer je al extra volume. Het enige wat je hoeft te doen is je paardenstaart in 2 kleinere staartjes onder elkaar verdelen. Zorg ervoor dat de bovenste staart over de onderste valt en vòila een volle paardenstaart!

haar staart

#7 Gebruik je schuifspeldjes op de juiste manier

Gegarandeerd dat er nog genoeg meiden rondlopen die de schuifspeldjes op een verkeerde manier gebruiken. Ze hebben een platte en een golvende kant en de golvende kant moet toch echt aan de onderkant (op je hoofd) zitten. Zo glijdt het schuifspeldje minder snel van je hoofd. Een andere tip met betrekking tot de schuifspeldjes is dat je er, voordat je ze in je haar schuift, wat haarlak op kunt spuiten. Zo blijven ze net wat beter zitten en kom je er niet midden op de dag achter dat ze ergens halverwege je haar hangen.

#8 Föhnen met koude lucht

De stijltang, krultang en de föhn zijn van die apparaten die we graag gebruiken maar die niet zo goed zijn voor de gezondheid van ons haar. Om deze reden moeten we er dan ook op letten dat we deze apparaten niet onnodig vaak gebruiken. Natuurlijk hoeven we ze niet helemaal te verbannen uit onze mogelijkheden maar waar er een alternatief is, moeten we die zeker benutten. Je haar in model brengen met de hete lucht van de föhn is zo’n gevalletje. Ons haar in model brengen kan namelijk ook goed met koude lucht! De koude lucht optie op de föhn is er niet voor niks en deze is ideaal om in zulke gevallen te gebruiken. Tip: voordat je je stijltang, krultang of föhn gebruikt kun je een heatprotector in je haar sprayen voor bescherming tegen de hitte.

haar golven

Onthoud deze handige hacks en wees voorbereid op al die bad hair days die er nog aan zitten te komen!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Lifestyle Tips Vrouwen

Liselotte Stienen
You might also like