Alle mode artikelen / General / Mode / 13 juli 2021

Heren: de beste sportkleding tijdens de zomer

Het is alweer een tijdje mooi weer en het duurt niet meer lang voordat de zomervakantie kan beginnen. Je wil graag weer fit zijn voor de zomer en wat is dan de oplossing? Sporten! Met deze hoge temperaturen is het belangrijk om koele en comfortabele sportkleding te dragen. Wil jij graag weten wat de beste sportkleding voor heren is in de zomer? Lees dan snel verder!

Sportkleding voor je bovenlichaam

De geschikte bovenkleding voor het sporten in de zomer is een sportshirt dat sneldrogend is en niet veel vocht vasthoudt. Een shirt van de stof mesh zorgt hiervoor. Door de kleine gaatjes in het shirt zorgt het voor een erg goede ventilatie. Als het wat kouder is, of je wilt graag in de avond hardlopen kun je ook een shirt met lange mouwen dragen. Je kunt er ook voor kiezen om een zweetshirt te dragen onder je gewone shirt. Dit shirt vangt het zweet op zodat je langer kunt sporten. Een singlet of tanktop als sportkleding is ook erg fijn met hoge temperaturen. Met een tanktop heb je geen mouwen. Aangezien mannen het sneller warm krijgen dan vrouwen is dit perfect als sportkleding.
Sportkleding t-shirt


Comfortabele broeken en shorts voor het sporten

Tijdens de zomer is een short ideaal om in te sporten. Je kunt kiezen voor een strakke of een losse short. Bij een strakke short moet je zorgen voor een zachte en ademende stof. De losse short is wijder en dat kan prettiger zijn tijdens warm weer. Deze wijde short is wel makkelijk aan te trekken met een band of koord zodat het goed om je taille aansluit. Een broek die we tegenwoordig ook vaak terugzien is een 2in1 short. Dit is een kort strak broekje met daarboven een losvallende short. Dit wordt vaak gebruikt om de voordelen van de tight short aan te bieden maar toch de look van de wijde short. Je kunt zelf het beste bepalen wat jij het fijnste vindt, een korte, lange of driekwart broek.
Sportkleding shorts


Sportkleding die vaak wordt vergeten: sportondergoed

Sportkleding waar niet vaak aan gedacht wordt maar toch erg belangrijk is, is sportondergoed. Gebruik bij het sporten speciaal ondergoed dat goed doorademt. Deze speciale onderbroeken ademen zo goed door dat je hier nauwelijks iets van merkt. Je voeten worden ook blij van speciale sportsokken die ademen. Dit kan onder andere ook irritatie voorkomen. Door meer transpiratie blijf je langer droog. Hoe langer je droog blijft hoe langer je kunt sporten! In de zomer gebruik je wat dunnere sportsokken, zo kun je profiteren van de voordelen en heb je er geen last van.
Sportondergoed


Handige accessoires voor bij je sportkleding

Door het warme weer zul je ook gebruik moeten maken van verschillende accessoires. Tegen de zon kun je een pet dragen maar ook een sportzonnebril. Een hardloopzonnebril beschermt je ogen tegen de UV-straling. Een pet beschermt ook je gezicht tegen de UV-straling en het houdt ook je haar uit je gezicht. Zorg er overigens nog steeds voor dat je je goed insmeert met zonnebrand wanneer je in de zon gaat hardlopen! Een andere handige accessoire is een sporthorloge. Hiermee kun je jouw sportresultaten bijhouden en analyseren.
Sportaccessoires


Zoek een comfortabel paar sportschoenen

Of je pas net begint met sporten of al erg ervaren bent, een comfortabel paar sportschoenen is belangrijk. Tijdens het sporten kunnen je voeten uitzetten, daarom raden we aan om sportschoenen ongeveer één maatje groter te bestellen. Dit verschilt per merk ook. Een goede vuistregel is om ongeveer 1cm ruimte over te houden in de schoenen. Zorg ook voor de goede breedte. Te smalle of te brede schoenen kunnen je belemmeren tijdens het sporten. Tijdens het hardlopen zijn schoenen met demping erg fijn. Bepaal zelf hierin hoeveel demping je comfortabel vindt. Voor een beginnende hardloper is een sportschoen met veel demping vaak prettig.
Sportkleding schoenen


Met deze informatie kun je de juiste sportkleding voor jou uitkiezen. Heb je moeite met motivatie vinden om te sporten? Lees dan eens onze blog over onze motivatie tips om te sporten in de zomer!

Handtekening liefs Quinten

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Heren Mode OTTO Sporten Sportkleding Zomer

Quinten Thijssen
You might also like