Het buitenkleed: de nieuwste trend!

Buitenkleed met patroon

Vloerkleden die buiten liggen? Ja dat kan! We ruilen graag het gras of de tegels eens in voor een lekker hip buitenkleed. Een buitentapijt verandert het uiterlijk van je tuin of balkon meteen en de mogelijkheden zijn eindeloos! Benieuwd naar wat inspiratie over deze trend? Lees dan snel verder en ontdek hoe jij mee kunt doen met deze leuke trend!

Waarom een buitenkleed?

icoon DNA geel

Er zijn wat verschillen tussen het normale vloerkleed en het buitenkleed. Anders dan binnenkleden zijn buitentapijten gemaakt van weerbestendige materialen zoals polypropyleen, bamboe, jute en plastic. Hierdoor kunnen ze tegen vocht en regen en kun jij zonder zorgen het kleed buiten leggen. Geen doorweekt buitenkleed door Nederlandse buien dus! Let op: een vloerkleed dat voor binnen is bedoelt, is helaas niet geschikt voor buiten. Heb je er toch een buiten gelegd en is deze vies? Lees dan snel ons blogbericht over het onderhouden van je binnenvloerkleed!

Veel mensen zien de tuin steeds vaker als een onderdeel van het huis. De woonkamer of keuken wordt graag bij de tuin of het terras getrokken met behulp van een overkapping. Als een vloerkleed in de woonkamer prima kan, waarom dan ook niet gewoon buiten? Een vloerkleed voor buiten heeft in principe dezelfde functie als binnen: zorgen voor meer warmte en sfeer. Het maakt de omgeving tot één geheel. Verder voelt een buitenkleed ook nog eens fantastisch aan voor je voeten. Allemaal dus goede redenen waarom een kleed  in de tuin een goede aanwinst zou zijn!

Welke buitenkleden zien we vaak terug?

icoon buitenkleed geel

Buitentapijten zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Voor een balkon begrijpen we dat je meestal krap in ruimte zit. Daarom is een tapijtloper dan bijzonder geschikt als buitenkleed. Ook ronde buitenkleden kun je prima op je balkon leggen, want de ronde vorm zorgt voor een ruimtelijk effect. Heb je een grote tuin? Dan past er wel een groot buitenkleed op jouw terras onder je lounge set. In een grote tuin ligt een buitenkleed vaak onder de lounge set. Het maakt je zitplaats een stuk gezelliger en knusser.

Bij elke tuin past wel een buitenkleed. Er zijn namelijk ontzettend veel varianten. Handgeweven buitenkleden zijn bijvoorbeeld populair. Ook ronde vloerkleden, vintage vloerkleden of kleden met grafische prints zien we steeds vaker buiten terug. Als je het ideale formaat van je buitenkleed hebt uitgekozen, vergeet dan niet om nog even naar de kleur te kijken. Ga je bijvoorbeeld voor een donkerblauw buitenkleed? Zorg dan dat deze kleur terugkomt in de sierkussens bij de lounge set. Voor wat variatie kun je ook altijd het buitenkleed omkeren: vaak zijn kleden voor buiten dubbelzijdig met een ander patroon, waardoor het jouw tuin meteen een andere uitstraling geeft!

Het onderhouden van een buitenkleed

icoon schoonmaak geel

Gelukkig is een vloerkleed voor buiten niet moeilijk in onderhoud. De meeste kleden kun je namelijk rustig buiten laten liggen als het regent. Heeft het een paar dagen geregend? Hang je tapijt dan op aan een rek, zodat deze op een mooie dag een paar uur kan drogen in de zon. Als het kleed vervolgens droog is, kun je zonder problemen het vloerkleed weer op zijn plaats leggen. Natuurlijk kan het voorkomen dat er vuil, zand of andere viezigheid op het kleed komt te liggen. Gebruik dan een stofzuiger of bezem om als eerste het zand te verwijderen. Vervolgens kun je meestal met een emmer water of met behulp van de tuinslang de rest van de viezigheid wegspoelen. Heb je nou echt met vieze schoenen over het kleed gelopen? Giet dan een beetje afwasmiddel op het tapijt en wrijf het in met een spons of doek. Spoel het buitenkleed het daarna af met lauw water.

Heb jij al een buitenkleed in je tuin of op je terras liggen?

liefs Charlot

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Trends Tuin Wonen

Charlot van de Ven
Charlot (21) is studente Communicatie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor muziek én gaat ontzettend graag in het weekend sporten! Op een regenachtige dag leest ze het liefst een boek of kijkt ze een film in de bioscoop met haar vriendinnen.
You might also like