Alle mode artikelen / General / Mode / 22 augustus 2018

Het heuptasje: de trend van 2018

De kans is groot dat je de heuptas, oftewel bum bag, al een keer in je leven voorbij hebt zien komen. Deze fanny pack is namelijk weer helemaal hot tegenwoordig! Wellicht heb je al ooit de wandel heuptas gezien of toch het festival heuptasje. Eigenlijk zijn dit allemaal dezelfde heuptasjes, want ze zijn namelijk voor meerdere gelegenheden praktisch in gebruik. Er zijn namelijk een aantal voordelen bij het dragen van een heuptasje. Ten eerste heb je geen last meer van loshangende, beukende schoudertasjes die om de haverklap van je schouder af glijden. Bovendien draag jij je portemonnee, telefoon etc op een veilige plek om je middel en is de kans kleiner dat je achter je rug om beroofd wordt. Nog een ander voordeel: je hebt nooit meer last van een pijnlijke schouder door het dragen van een (te) zware schoudertas. Je kunt de bum bag zelfs op andere manieren dragen dan simpelweg om je heup. Lees daarom in dit blog alles over de heuptas en hoe jij hem het beste kunt dragen!

 

heuptasje

Geschiedenis van het heuptasje

De heuptas bestaat al veel langer dan veel mensen denken. In de jaren ’90 was de fanny pack namelijk al net zo populair als nu. Wellicht heb je wel eens foto’s voorbij zien komen van je moeder met een heuptasje en heb je haar toen nog hard uitgelachen. Vaak droegen ze vroeger heuptasjes in felle kleuren. Vandaar dat ze op gegeven moment uit het straatbeeld verdwenen. Deze bonte kermis is ook niet meer trendy geworden, want momenteel zijn de heuptasjes vaak donker van kleur. Denk bijvoorbeeld aan cognac, zwart of bruinkleurige tasjes. Ze worden tegenwoordig vaak gedragen tijdens wandelingen maar ook als fashion-item naar een festival. Vroeger werd deze tas alleen maar op de heup gedragen maar tegenwoordig wordt hij op veel meer creatieve manieren gedragen.

Hoe draag je het heuptasje?

Naast dat je de heuptas om je heup bindt, dragen sommige ze momenteel ook op andere manieren. Zo dragen echte fashionista’s de heuptas net iets boven de heup. Hierdoor wordt hun taille beter geaccentueerd. Hij wordt op deze manier gewoon over de kleding heen gedragen, dus ook over je jas of blazer. Het kan net dat vleugje vrouwelijkheid geven aan jouw outfit. Sommige heuptasjes worden wel om de heup gedragen en worden tegelijkertijd gebruikt als riem. Nog een praktisch voordeel dus! Je kunt de tas aan de voorkant dragen, zijkant en zelfs aan de achterkant! Let op: als je hem aan de achterkant draagt, vervalt het praktisch voordeel dat je bestand bent tegen zakkenrollers. Daarnaast wordt de bum bag ook vaak overdwars gedragen. Zo heb je in principe nog minder last van rondzwierende tasjes wanneer jij staat te swingen voor je favoriete optreden!

heuptasje

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode OTTO Tassen Trends

Evie van den Berg
You might also like