Home / Het leukste sinterklaasfeestje organiseren: zo doe je dat!

Het leukste sinterklaasfeestje organiseren: zo doe je dat!

sinterklaas

Sinterklaas staat weer voor de deur! En hoe vier je Sinterklaas nou beter dan met een fantastisch sinterklaasfeestje voor de kinderen? Het organiseren van zo een feestje is ontzettend leuk, maar kan ook behoorlijk wat stress opleveren. Maar, geen paniek, wij helpen je een handje om het leukst mogelijke sinterklaasfeestje te kunnen organiseren! In dit blogartikel leggen we je uit waar je moet beginnen, hoe je de ruimte het beste kunt versieren, wat voor muziek je nodig hebt, wat voor hapjes je kunt maken en welke activiteiten je kunt voorbereiden voor het feestje. Dus lees snel verder als je er klaar voor bent om het beste sinterklaasfeestje ooit te kunnen organiseren!

sinterklaasfeestje beginnen

Laten we niet meteen te hard van stapel lopen, want er zijn namelijk eerst een paar organisatorische voorbereidingen die je zult moeten treffen voordat je de rest kunt regelen. Het is namelijk erg belangrijk om te weten hoe je het feestje precies wilt gaan vieren!

Stap 1: Type feestje

Allereerst is het erg belangrijk om voor jezelf en de kinderen vast te stellen wat voor feestje het gaat worden. Je moet er namelijk over na denken wat voor type feestje je wilt geven, omdat je hier je datum, tijdstip en gastenlijst op zult moeten afstemmen. Wil je bijvoorbeeld een energiek feestje overdag organiseren met veel activiteiten of wil je liever een knusse, rustigere avond verzorgen?

Stap 2: Datum en tijdstip

Als je er over uit bent wat voor feestje je wilt gaan geven, kun je een datum prikken en een tijdstip kiezen! Stem de gekozen dag en het tijdstip dus goed af op het type feestje dat je wilt gaan geven.

Stap 3: De gastenlijst

Zodra je datum en tijdstip zijn vastgesteld, is het tijd om de gastenlijst samen te stellen! Zo kom je er meteen achter hoeveel man je nu eigenlijk kunt gaan verwachten. Waarschijnlijk heb je al een idee van hoeveel kinderen en ouders je voor het feestje wilt uitnodigen, maar het is zeer verstandig om dit voor jezelf uit te werken. Zo kun je de ruimte, het eten en drinken en de activiteiten beter inschatten, waardoor er niet onnodig veel overblijft of weggegooid moet worden.

Stap 4: Uitnodigingen sturen

Zodra je dit allemaal gedaan hebt, kun je gaan rondvragen of de gekozen dag en tijd voor iedereen geschikt is. Zo sta je niet voor verrassingen dat de gekozen dag toch ineens voor niemand uitkomt. Als je er gaandeweg al achter komt dat veel mensen niet kunnen, kun je je feestje namelijk nog op tijd verzetten. Zodra je zeker weet dat (bijna) iedereen kan, is het heel leuk om hierna nog officiële uitnodigingen uit te sturen!

 

sinterklaasfeestje versieren

Decoraties zijn ontzettend belangrijk voor je sinterklaasfeestje! Slingers, ballonnen en confetti mogen niet ontbreken op je feestje. Versieringen zorgen niet alleen voor een feestelijke sfeer in de ruimte, het is namelijk ook gewoon ontzettend leuk voor iedereen die komt. Ballonnen overgooien, samen confetti strooien en slingers weer recht hangen zijn allemaal dingen die een feestje toch gezellig maken! Onderschat daarom niet de werking van decoraties voor een feestje en hang die slingers op! Voor een sinterklaasfeestje is het natuurlijk ontzettend leuk om deze decoraties helemaal in Sinterklaas thema te wenden. Sinterklaas- en pietenslingers zijn ongelofelijk leuk en fleuren je feestje meteen op. Het is ook leuk om iedereen zijn schoenen uit te laten doen bij binnenkomst en deze stiekem te vullen zodra iedereen naar binnen is! Dit draagt ook bij aan een feestelijke sfeer en vrolijkt iedereen zeker op.

Tip: Je kunt op de tv ook een video afspelen van een open haard, voor een extra knusse sfeer en als extra versiering!

 

muziek en geluid feestje

Wat ook niet mag ontbreken op het feestje is muziek, er is namelijk geen feestje zonder muziek! Gelukkig zijn er meer dan genoeg sinterklaasplaylists om uit te kiezen voor jouw feestje. Wel moet je er rekening mee houden dat er veel Sinterklaas liedjes zijn, maar niet genoeg om gedurende je hele feestje te draaien. Zorg er daarom voor dat je ook nog andere playlists achter de hand hebt, om te kunnen variëren! De top 40 of de grootste hits ooit zijn bijvoorbeeld altijd leuke playlists om te voorkomen dat Sinterklaas Kapoentje morgen de hele dag vast zit in je hoofd. Om echt te kunnen genieten van sinterklaashits en andere hits, is het wel van belang dat je een goede speaker in huis hebt. Niks is zo jammer als een te kleine speaker die amper werkt!

 

sinterklaasfeestje eten en drinken

Een feestje is ook zeker niet compleet zonder eten en drinken. En dat is ook zo leuk aan Sinterklaas, er is namelijk meer dan genoeg keuze voor snacks! Verschillende soorten pepernoten, chocoladeletters, banketstaven en marsepein, je kunt meer dan genoeg op tafel zetten. Daarnaast is het ook een heel leuk idee om zelf creatief aan de slag te gaan voor je feestje. Er zijn namelijk genoeg verschillende sinterklaasrecepten! Dus haal je bakspullen uit de kast en ga lekker zelf aan de slag in de keuken! Vergeet daarnaast niet om ook wat andere, gezondere alternatieve snacks aan te bieden voor de kinderen en ouders. Zoete tussendoortjes zijn natuurlijk ontzettend lekker, maar te veel van het goede kan ook verkeerd gaan. Probeer daarom ook hartige, gezonde snacks op tafel te zetten, zodat iedereen kan kiezen en afwisselen van snacks!

 

sinterklaasfeestje activiteiten

Voor het sinterklaasfeestje zijn er meer dan genoeg activiteiten die je kunt organiseren. Dobbelen, 30-seconds of kruidnoot sjoelen: er zijn meer dan genoeg spelletjesmogelijkheden! Het is wel zo leuk om verschillende spelletjes voor te bereiden, zodat je lekker kunt afwisselen en genoeg keuze hebt voor iedereen op het feestje. Wat ook een leuk idee is, is om iedereen die uitgenodigd is te vragen om een spel mee te nemen.

Besluit je om te gaan dobbelen op je feestje? Dan moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je cadeautjes zal moeten regelen. Weet je niet zo goed wat je iemand cadeau kunt geven met Sinterklaas? Lees dan ons eerder geschreven artikel met tips over wat je cadeau kunt geven met Sinterklaas!

Heb jij na het lezen van dit artikel ook al helemaal zin om je eigen sinterklaasfeestje te organiseren? Zo ja, wat mag er volgens jou echt niet ontbreken?

Handtekening liefs Elisa
Deel deze blog met je vrienden: