Alle wonen artikelen / Wonen / 8 februari 2022

Het mooiste servies voor bij jouw woonstijl

De eettafel is een plek waar je met je gezin, familie of vrienden lekker samen aan kunt dineren. Een leuk opgemaakte eettafel zorgt direct voor een fijne uitstraling. Je kunt je eettafel op verschillende manieren decoreren. Een vaas met kunst -of droogbloemen of wellicht een prachtige kaarsenstandaard geeft direct een sfeervolle look. Maar wist je dat je servies ook voor een groot deel de algehele uitstraling bepaalt? Dek je tafel dus altijd met een mooi servies wat bij de rest van je interieur past en je zult zien dat het een prachtig geheel is. Door de ruime keuze in kleuren, soorten en maten is het soms lastig om het perfecte servies te vinden. Ben je benieuwd welk servies het beste staat bij jouw interieur? Lees dan vooral verder!

Banner servies

Verschillende materiaalsoorten

Wanneer je op zoek bent naar nieuw servies, kom je voor veel keuzes te staan. Zo moet je bepalen welke vorm, welke kleur en van welk materiaal het servies moet zijn. Het zijn belangrijke aspecten waar je van te voren even goed over moet nadenken. Het is namelijk van belang dat je servies kiest wat echt bij jou past. Wanneer we kijken naar het materiaal, zijn vooral keramiek en porselein erg populair. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze twee soorten?

Keramiek

Keramisch servies wordt gemaakt door middel van het kneden en vormen van klei wat vervolgens wordt verhard. Dit soort servies brengt diverse voordelen met zich mee. Houd jij er niet van om met de hand af te wassen? Dan heb je geluk. Keramisch servies mag over het algemeen namelijk in de vaatwasser. Let wel op dat het niet té lang in een vochtige vaatwasser blijft staan. Daarnaast is het ook hittebestendig en kun je het dus prima in de oven of magnetron plaatsen. Ideaal toch? Maar het brengt nog meer voordelen met zich mee. Doordat keramisch servies een glazuurlaag bezit, is het servies ook krasbestendig. Daarbij komt keramiek voor in verschillende kleuren waardoor je een ruime keuze hebt.

Natuurlijk zit ook aan keramiek een nadeel. Allereerst is keramisch servies een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld porseleinen servies. Daarbij is het wel krasbestendig, maar niet stootbestendig. Wees met keramisch servies dus wat voorzichtiger om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Keramisch servies


Porselein

Porseleinen servies
Naast keramisch servies is ook porseleinen servies erg populair. Porseleinen servies is erg stevig en een stuk lichter van gewicht dan keramisch servies. Dit zorgt ervoor dat het geschikt is voor veelvuldig gebruik. Een groot voordeel is dat ook porseleinen servies zo de vaatwasmachine in kan. Heb je geen vaatwasmachine? Dan is het goed om te weten dat porselein erg gemakkelijk schoon is te maken met de hand. Wil je graag iets opwarmen? Dan kun je gemakkelijk een porseleinen bord in de magnetron zetten!

Wanneer je van wittinten houdt, ben je bij porseleinen servies zeker aan het juiste adres. Vind jij het juist leuker om wat kleur op de eettafel te hebben? Dan zul je toch echt verder moeten kijken naar een ander materiaalsoort.


Servies voor de Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is ontstaan doordat leegstaande fabriekspanden werden omgebouwd tot woningen. Elementen die hier dan vaak in terugkwamen waren bakstenen en leidingen wat zorgde voor een industriële. Ook andere materialen zoals hout, metaal en beton komen vaak voor bij deze woonstijl. Deze materialen zorgen voor een ruige uitstraling.

De meest voorkomende kleuren bij deze woonstijl zijn zwart, grijs en bruin. Door deze kleuren ook terug te laten komen in je servies vormt je interieur al snel een geheel. Het feit dat donkere kleuren veelvoorkomend zijn, betekent niet dat je geen andere kleuren kunt gebruiken. Je kunt namelijk ook een combinatie maken tussen verschillende woonstijlen. De keuze ligt altijd bij jou! Naast de kleur kun je ook de ruige look laten terugkomen in de vorm van een printje op het servies.

Servies industriële woonstijl


Benieuwd hoe je op andere manieren de industriële woonstijl in huis kunt brengen? Lees dan onze eerder geschreven blog met de belangrijkste kenmerken van een industriële woonstijl.

Servies voor de bohemian woonstijl

De Bohemian woonstijl staat bekend om de verschillende kleuren, materialen en patronen. Daarnaast maakt het gebruik van vele woonaccessoires de woonstijl compleet. Vaak zorgt deze woonstijl voor een erg gezellige uitstraling. Het is vrijwel nooit té gek of té druk. Je kunt je creativiteit dus helemaal los laten gaan!

Heb jij thuis de Bohemian woonstijl? Dan is het leuk om deze ook terug te laten komen in je servies. Dit kan al makkelijk door te kiezen voor een toepasselijke kleur. Er zijn veel kleuren die passen binnen de Bohemian woonstijl waardoor er een ruime keuze is. Houd je van donkere en intense kleuren? Dan kun je kiezen voor aubergine-paars, turquoise of donkergroen. Ben je wat meer basic? Dan zijn de aardtinten een perfecte keuze. Wil je het liefst zo fel mogelijk? Dan zijn roze en geel zeker een optie. Je kunt met deze woonstijl dus echt alle kanten op, het is maar net wat je wilt uitstralen.

Servies blauw

Tafelgerei bruin

Turquoise servies

Servies voor de Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is vanuit Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken naar Nederland gekomen en wij zijn er fan van! Het grote kenmerk van deze woonstijl is ‘minimalisme’. Waar je bij de Bohemian woonstijl niet genoeg accessoires kunt hebben, is het bij de Scandinavische woonstijl overbodig om overal spullen neer te zetten. De noodzakelijke meubels zul je natuurlijk wel terugvinden in het interieur, maar de hoofdregel blijft: less is more. Zo ook in het opdekken van de eettafel. Kaarsen, bloemen en andere accessoires zijn bij deze woonstijl niet per se nodig. Kies enkel voor een mooi bijpassend servies en je zult zien dat de eettafel compleet is!

Wanneer we kijken naar populaire kleuren voor de Scandinavische woonstijl zijn dat wit, grijs en andere lichte tinten. Deze kleuren stralen namelijk rust uit. Echter komt de combinatie van zwart-wit ook regelmatig terug. Wil je toch wat kleur in huis brengen zonder dat het onrustig oogt? Kies dan voor pastelkleuren.

servies pastelkleur

Scandinavische woonstijl servies

Eettafel aankleding

Servies voor de moderne woonstijl

Servies moderne woonstijl

De moderne woonstijl staat voor rust. Dit kenmerkt zich in strakke materialen en lijnen. Wanneer we kijken naar het interieur biedt het vaak veel ruimte en is het minimalistisch. Designmeubels zullen hier prachtig bij staan. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen als fluweel, metaal, chroom en leer. Deze materialen zullen zorgen voor een erg elegante uitstraling.

Populaire kleuren die niet mogen ontbreken bij een moderne woonstijl zijn zwart, bruin, grijs en wit. Wil je soms toch wat kleur brengen in je interieur? Kies dan voor 1 kleur die je mooi vindt. Laat deze dan terugkomen in bijvoorbeeld je servies, sierkussentjes en andere accessoires. Wanneer je de accentkleur in een paar aspecten laat terugkomen, zul je zien dat het prachtig staat in combinatie met de andere kleuren van de moderne woonstijl.


Welke van bovenstaande woonstijlen komen terug in jouw interieur? En heb jij je servies hier al op aangepast?

handtekening Liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Aanschaffen Advies Interieur OTTO Servies Wonen

Esmee Krijnen
You might also like