Hittegolf: zo overleef jij de heetste zomerdagen

De mooiste tijd van het jaar is in volle gang, namelijk dé zomer. Dit betekent lange zomeravonden, dagjes naar het strand en natuurlijk dé zon! Vooral van dit laatste kunnen wij enorm genieten. Het zonnetje is natuurlijk ook heerlijk, maar wij zijn als Nederlanders vaak niet zo goed voorbereid op extreem hete zomerdagen. Hier willen wij jouw graag een handje bij helpen. Met deze tips worden de heetste dagen van het jaar een stukje koeler. Wil jij weten hoe je een hittegolf overleeft? Lees dan snel verder!

Hittegolf: 4 x tips

Tip 1: Kleding

Het liefst draag je zo min mogelijk kleding tijdens een hittegolf. Als je lekker vrij bent, kun je dit doen. Alleen soms heb je nou eenmaal verplichtingen waarbij je dit niet kunt doen. Dan is de grote vraag: ‘Wat trek ik aan, zonder helemaal weg te smelten?‘.  Er zijn talloze opties. Zo kun je gaan voor een jurkje of voor een korte jumpsuit. Trek er een paar leuke sandalen onder, en jij bent meteen helemaal aangekleed. Als het 30 graden of warmer is, is het ook te warm om je druk te maken over een outfit. Daarom zijn deze kledingstukken ideaal voor een warme zomerdag. Houd jij toch niet zo van een jurkje of een jumpsuit? Geen probleem! Er zijn ook honderden leuke shorts en rokjes verkrijgbaar. Deze kun je makkelijk combineren met een leuk t-shirt of een toffe top. Zoals je kunt zien zijn er talloze kledingstukken gemaakt voor dit warme weer. Tip: draag geen sneakers met warm weer, maar ga voor open schoenen. 

Tip 2: Accessoires

Naast kledingstukken, zijn er natuurlijk ook nog accessoires die voor verkoeling kunnen zorgen. Hoofddeksels kunnen ervoor zorgen dat je gezicht uit de zon blijft. Dit heeft enorm veel effect op je lichaamstemperatuur. Je kunt gaan voor een stoere cap of voor een klassieke hoed. De keuze ligt aan je outfit, je persoonlijkheid, maar vooral aan de activiteit die jij gaat doen. Ga jij echt iets ondernemen in het warme weer? Dan raden wij je aan een pet op te zetten. Ga jij lekker een dagje bij het zwembad liggen? Dan zou je beter kunnen gaan voor een mooie hoed. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog zonnebrillen. Ieder jaar zijn er weer andere type zonnebrillen in de mode. Dit jaar zijn cat-eye zonnebrillen, vlinderzonnebrillen en ronde zonnebrillen helemaal in! Een zonnebril zegt veel over je kledingstijl en over je persoonlijkheid. Kies dus een zonnebril waarvan jij denkt: this is me! 

Accessoires bij een hittegolf

Tip 3: Hapjes en drankjes

Oké, we hebben nu al verkoelende kleding aan en fashionable accessoires op. Wat kunnen we nu nog meer doen? Het liefst zou je natuurlijk in een vriezer gaan liggen, maar dat is helaas geen optie. Wel kunnen we het hebben over je voeding tijdens een hittegolf. De kans is groot dat jij tijdens deze extreem hete dagen geen zin hebt een in warme maaltijd. Dit komt door het feit dat jouw lichaam zich koel probeert te houden. Doordat je gaat eten, komt je spijsvertering op gang, en warmt je lichaam op. Dit moeten we niet hebben! Eet met warm weer dus geen hele grote warme maaltijden, maar kies bijvoorbeeld voor een lichte zomerse salade. Daarnaast kun je wel lekkere koude smoothies maken met een blender. Zo krijg je alsnog je dosis vitamines binnen en kun je genieten tegelijkertijd! Natuurlijk mag een lekker ijsje ook niet ontbreken. Met een ijsmachine kun jij je eigen ijsjes maken, hoe tof is dat! Tip: tijdens een hittegolf zweet je veel meer dan normaal. Drink daarom veel water om uitdroging te voorkomen! 

Tip 4: Verkoelende duik

Moet jij de hele dag werken tijdens een hete dag? Of heb jij geen tijd om het strand of zwembad te bezoeken? Dan hebben wij de oplossing hier voor jou! Tegenwoordig kun je makkelijk zelf een zwembad opzetten in je eigen achtertuin. Er zijn zwembaden in allerlei maten: van kleine kinderbadjes tot grote ingebouwde zwembaden. Je kunt het zo gek maken, zoals jij dat zelf wilt. Hoe lekker is het dat je na een dag hard werken, nog even kunt afkoelen in het zwembad. Je mist alleen nog een bikini of een badpak, én jij bent ready voor een verkoelende duik.

Hoe ga jij de volgende hittegolf doorbrengen? 

Handtekening EDITED

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Lifestyle OTTO Tips Vakantie Zomer

Yaika Tak
You might also like