General / Lifestyle / 16 augustus 2015

Hoe blijf je fit tijdens je vakantie?

Fit tijdens je vakantie

beeld: www.instagram.com/karenakatrina/

Je kent het wel: je bent op vakantie, hebt nou niet direct de behoefte om je calorieën te tellen of een uitgebreide work out te doen en de temperatuur werkt ook niet altijd mee (het is ook nooit goed). Hoe blijf je toch fit en kom je niet een paar kilootjes zwaarder terug naar huis? Ik zette een paar simpele tips voor je op een rij voor een snelle en effectieve – suitcase friendly – workout.

Download een goede sport app

Er zijn verschillende apps die je in een korte tijd een mix van oefeningen laten doen, waardoor je verschillende spiergroepen traint. Er wordt je verteld wat je moet doen, de tijd wordt bijgehouden en de workout is van tevoren al samengesteld. Ideaal voor als je even niet teveel tijd aan een workout wilt besteden.

Zorg voor een killer playlist

Want eerlijk is eerlijk: van op je luie ligstoel aan het zwembad liggen met een goed boek om je schoot krijgt niemand zin in een work out. Pep jezelf dus even op met goede uptempo liedjes, zodat je zin krijgt om te bewegen. Doe dit idealiter even in de schaduw of ergens met airco, zodat ook de warmte je niet van het sporten weerhoudt.

Neem compacte sportitems mee

Inpakken is al een kunst op zich, dus grote extra sportitems zijn niet echt welkom. Gelukkig kun je genoeg dingen meenemen die niet zo’n aanslag op je koffer plegen. Denk bijvoorbeeld aan een springtouw, een fitness elastiek voor wat extra weerstand tijdens je oefeningen, of een (ja ze bestaan echt) opvouwbare hoepel.

Gebruik de middelen die je hebt

Dat wordt dus baantjes trekken in het zwembad of een rondje hardlopen om de camping. Ook kun je een fiets huren, kanoën, of neem bijvoorbeeld een surfles als je aan zee bent.

Wees creatief

Gewichten zijn niet echt makkelijk mee te nemen, maar je kunt ze gewoon vervangen door flesjes water. Je strandhanddoek kan ook heel goed dienen als yogamatje en je sneakers kun je ook prima aan buiten je workout om.

Beloon jezelf!

Je wilt natuurlijk niet je hele workout teniet doen, maar een belonging is zeker op z’n plaats. Denk aan een lekkere koude douche, een duik in het zwembad of een lekker waterijsje. You earned it!

Om je alvast een beetje in de stemming te brengen heb ik wat fijne sportitems voor je geselecteerd.

Shop these items

Nikte top expander Nike sport short Adidas sportmatje Nike hardloopschoen

Nike top

34,99

Niet meer beschikbaar

Nike Sportbroekje

39,95

Adidas trainingsmat

39,99

Nike hardloopschoenen

79,99

Als je nog andere sportitems nodig hebt, neem dan snel een kijkje in onze webshop.

Liefs, Merel

Delen?

Reacties


Merel
Merel
Merel (24) is stagiaire bij OTTO's social team en is fanatiek sporter en dol op mode. Met haar master Economische Psychologie weet ze menig consument te doorgronden en maakt ze tussendoor ook nog tijd om menig modeblog bij te houden. Merel schrijft over lifestyle, fashion en travel.
0 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.