Haartips: Hoe blijft mijn haar steil?

We vinden het allemaal leuk om ons haar te doen! Haar steilen hebben de meeste vrouwen allemaal wel een keer gedaan. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Haar steilen is het probleem niet echt. De grote kunst is het behouden van steil haar.
Ken je dat? Je bent ‘s ochtends een uur bezig geweest om je haar te steilen. Wanneer het eindelijk goed zit stap je de deur uit. Voordat je nog op je werk of school aankomt, zit er al weer slag in je haar. Al dat werk voor niks.

Om jou het iets gemakkelijker te maken, gaan we je de handigste tips geven om je steile haar te behouden!

Steil haar

Hoe blijf mijn haar steil?

Tip 1: Stijltang

StijltangHet begint allemaal bij de stijltang. Een goede stijltang is essentieel om je haar mooi steil te houden. Een goede stijltang is niet goedkoop, maar je zal er iets voor over moeten hebben! Deze tang zorgt er niet alleen voor dat je haar beter steil blijft, maar is ook nog eens beter voor je haar en zorgt ervoor dat je haar niet te veel beschadigd. Veel steilen is natuurlijk niet al te gezond voor je haar en met een goede stijltang houdt je je haar gezond.

Tip 2: Haar föhnen

Voordat je begint met het steilen van je haar, kun je het beste je haar eerst föhnen. Met föhnen zorg je ervoor dat eigenlijk de helft van het werk al gedaan is. Wanneer je föhnt en ter gelijkertijd je haar kamt, zal je haar al behoorlijk steil worden. Door het föhnen hoef je minder vaak dezelfde plukjes haar te steilen en ben je dus minder lang bezig. Ga nooit je haar steilen als het nog nat is!

Tip 3: Neem de tijd

Als je wilt dat je haar de hele dag steil blijft, moet je zeker de tijd nemen om je haar goed te steilen. Wanneer je je haar gehaast en maar half steilt, zal het zeker niet lang blijven zitten. Door kleine plukjes te steilen, zorg je ervoor dat je haar goed steil blijft. Het is belangrijk dat je langzaam over de plukjes heen gaat, zodat je niet ontzettend vaak hetzelfde plukje hoeft te steilen. Pas wel op dat je de stijltang niet té langzaam over je haar laat gaan!

Tip 4: Haarlak

Haarlak is je beste vriend als je je haar lang stijl wilt houden. Door haarlak op je haar te spuiten, blijft je haar in model zitten. Daarnaast voorkomt haarlak ook dat je haar gaat pluizen. Om te voorkomen dat je haar een onnatuurlijke, stijve look krijgt, kun je het beste haarlak op je borstel spuiten en daarna je haar borstelen. Haarlak komt in veel verschillende soorten. Heb je van jezelf veel krullen, dan kun je het beste een haarlak voor een strong hold gebruiken. Heb je slechts een beetje slag? Dan zal een light hold al voldoende zijn om je haar steil te houden.

Tip 5: Shampoo

De juiste shampoo kan ook al veel goed doen voor je haar. Er zijn verschillende shampoos voor verschillende haartypes. Als je je haar steil wilt houden, kun je beter geen shampoo kopen voor krullend haar. Er zijn verschillende shampoos voor steil haar, kies dus de juiste shampoo!

Tip 6: Het juiste moment

Op sommige dagen kun je er beter voor kiezen om je stijltang in de kast te laten liggen. Als je weet dat je bijvoorbeeld door de regen moet, is het niet verstandig om je haar te steilen. Je haar zal dan niet lang steil blijven. Als het een paar dagen achter elkaar slecht weer is, zal je elke dag je haar opnieuw moeten steilen. Op dat soort dagen kun je het beter niet doen, veel steilen is tenslotte niet goed voor je haar!

Extra: De straighteningborstelStraighteningborstel steil haar

Wil je het jezelf nou heel makkelijk maken? Dan is een straighteningborstel echt iets voor jou! Deze borstel bevat een verwarmingselement, waardoor je je haar kunt borstelen én steilen ter gelijkertijd.

Hopelijk blijft jouw haar nu helemaal in vorm zitten!

liefs lisanne

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Beauty Lifestyle Make-over OTTO Tips

Lisanne Mol
You might also like