Heb je een feestje of weet je gewoon even niet hoe je je haar moet stylen vandaag? Dan is het leuk om krullen te maken! Hoewel tegenwoordig vaak ook de stijltang wordt gebruikt om krullen te maken, blijft de krultang vaak toch wel favoriet. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende krultangen te vinden. Zo heb je ze van verschillende merken, in verschillende vormen en met verschillende graden. Dit maakt de keuze voor een nieuwe krultang nog best lastig! Ben je benieuwd welke krultang perfect is voor jou en jouw jaar? Lees dan vooral verder!
Het soort krultang: met klem, zonder klem of automatisch
Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor soort krultang je wilt. Zo zijn er krultangen met klem, krultangen zonder klem en automatische krultangen. Voor dat je een keus maakt, is het van belang om te weten wat de functionaliteiten van alle drie de krultangen zijn en waar bijvoorbeeld een klem voor dient.
De automatische krultang
De automatische krultang is erg geschikt voor mensen die het liefst zo weinig mogelijk zelf hoeven te doen als het om krullen maken gaat. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is een pluk haar in de krultang leggen. De krultang zuigt vervolgens je haar naar binnen en krult het. Na een paar seconden laat hij je haar automatisch weer los en ben jij voorzien van de perfecte krul. Het grote voordeel is dat je weinig moeite hoeft te doen én je je handen niet zult verbranden. Een erg populaire automatische krultang is die van Babyliss.
Krultang met of zonder klem
Draai jij je haren liever zelf om de krultang? Dan kun je kiezen voor een krultang zonder klem. Hierbij moet je zelf het meeste werk verrichten. Dit zorgt ervoor dat de kans op verbranding wat hoger wordt, vooral de eerste keren dat je hem gebruikt. Het is dus zeker niet overbodig om in sommige gevallen handschoentjes te gebruiken. Het grote voordeel is daarentegen dat je nooit last zult hebben van een knik in je haren. Het is maar net wat je het belangrijkste vindt. Erg populaire krultangen met en zonder klem zijn de krultangen van Remington, Babyliss en Braun.
De verschillende diktes
Daarna is het belangrijk om na te denken over de dikte. De dikte van de krultang is een erg belangrijk aspect, het bepaalt namelijk of je kleine, grove of grote krullen zult creëren. De voorkeur voor een soort krul is erg persoonlijk, daarom is het zo fijn dat er verschillende opties zijn.

Wil je juist een hele bos kleine krullen creëren? Dan kun je het beste voor een dunne krultang kiezen. Deze hebben over het algemeen een diameter van maximaal 14mm.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een krultang die er precies tussenin zit. Hiermee creëer je de mooiste grove krullen. Deze krultangen zitten tussen de 14mm en 19mm.
Het aantal graden: dik of dun haar?
Wanneer je op zoek bent naar een krultang zul je vast weten dat je hem kunt instellen op verschillende aantal graden. Sommige krultangen kunnen warmer worden dan andere krultangen. Het is dan ook goed om te weten wat voor jou het beste werkt. Over het algemeen kun je hierachter komen door te kijken of je dik, dun, lang of kort haar hebt.
Heb je juist heel dun of kort haar? Dan zul je zien dat een temperatuur van 180 graden al een perfecte, lang zittende krul zal creëren. Het is erg slecht om bij dun haar een erg warme krultang te gebruiken, de kans dat het haar afbreekt is dan namelijk erg groot. Ga dus van te voren goed na wat voor soort haar jij hebt.
Ben jij precies een middenweg en heb je dus geen heel dik maar ook geen heel dun haar? Dan is het vrijwel altijd goed om je krultang in te stellen op ongeveer 200 graden.
TIP: Hoe je het ook wend of keert, hitte is altijd schadelijk voor het haar. Zet hem dus nooit warmer dan nodig!
De juiste verzorging

Ben je benieuwd naar andere handige, algemene haartips? Lees dan onze eerder geschreven blog met 8 handige haartips die je moet weten!
Heb jij thuis al een krultang liggen? Zo ja, wat is jouw favoriet?
Tags: Advies Beauty Haar Krultang OTTO