Hoe organiseer je een babyshower?

Wordt jouw beste vriendin, zus of nicht binnenkort moeder? Dan moet dat zeker gevierd worden! Een babyshower is daar de perfecte gelegenheid voor. En het is ook super gezellig! Het is een middag waarin de toekomstige moeder én het kindje alvast in het zonnetje worden gezet. Maar hoe organiseer je een leuke babyshower? Tijdens het organiseren komt er veel op je af. Je wil natuurlijk dat alles perfect verloopt én dat het goed in de smaak valt. Daarom gaan wij daarbij helpen! Ben jij al nieuwsgierig geworden hoe je een geweldige babyshower kunt organiseren? Lees dan snel verder!

Babyshower organiseren

Babyshower decoratie

Decoratie

Decoratie is erg belangrijk voor een babyshower! Denk aan ballonnen, slingers en glitters. Maar ook is het super leuk om persoonlijke foto’s te gebruiken om te decoreren. En hoe gezellig ziet de tafel eruit vol met kaarsen. Je kunt echt niet overdrijven! Je kunt kiezen voor een thema. Is de moeder een echte fan van iets? En is de babykamer ingericht met dat specifieke thema? Dan kun je daar zeker iets leuks mee doen. Maar je kunt er ook voor kiezen om alles in de kleur van het geslacht van de baby te houden. Is het geslacht nog niet bekend? No worries! Kies dan voor roze en blauw tegelijk. Creëer een gezellige sfeer. Alles is goed, zolang de aanstaande moeder het maar leuk vindt!


Babyshower eten en drinken

Eten en drinken

Voordat je gaat nadenken over het eten en drinken, is het belangrijk om te weten op welke locatie de babyshower gehouden gaat worden. Je kunt de babyshower geven waar jij wil. In een restaurant, in het park of gewoon lekker bij iemand/de aanstaande moeder thuis. Houd je het bij de aanstaande moeder thuis? Dan moet je ervoor zorgen dat ze met een goede reden uit huis wordt gelokt.

Nu de locatie bekend is, kan er gedacht worden aan hapjes en drankjes. En hoe leuk is het om een high tea te organiseren? Dit kan zowel in een restaurant, maar ook zeker thuis. Maak verschillende lekkere kleine hapjes. En dit kun je ook helemaal in thema doen. Wordt het een meisje? Bak cupcakes en versier deze helemaal in het roze. Wordt het een jongetje? Dan kun je dit ook terug laten komen in het servies. Als het geslacht van de baby nog niet bekend is. Kies dan net als de decoratie voor roze en blauw door elkaar heen.

Zorg voor roze en blauw door elkaar heen. Ook kun je helemaal uitpakken met verschillende sapjes. Het is lekker, zit vol met vitamines en het ziet er ook nog eens super gezellig uit!


Babyshower spelletjes

Spelletjes

De babyshower moet natuurlijk perfect afgestemd worden op de toekomstige moeder. Is de aanstaande moeder uitbundig? Verzin dan leuke spelletjes om de middag te vullen. Denk aan spelletjes zoals de smaaktest. Haal of maak verschillende soorten babyvoeding en raad welke smaak het is. Of ga rompertjes versieren. Ga watervaste stiften, kledingverf en rompertjes halen. En versieren maar!

Is de aanstaande moeder juist ingetogen? Houd de middag dan rustiger. Ze is waarschijnlijk al super blij wanneer jullie gezellig te kletsen met al haar vriendinnen en familie. Maar een klein spelletje mag natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze gezellige middag kun je raadspellen spelen. Zoals het raden van de naam van de baby, het geslacht, de geboortedatum en het gewicht. En hoe leuk is het om een mooie wens voor het nieuwe baby’tje op te schrijven. 


Tip: vind je het lastig om een cadeau te kopen voor een babyshower? Bekijk dan ons blog over babyshower: welk cadeau neem ik mee? 

En let op: het moet een verrassing blijven! Dat betekentt dat je extra je best doen om het geheim te houden voor de aanstaande moeder. Wie ga jij verrassen met een babyshower?

Liefs Denise

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Baby's Lifestyle Tips Zwangerschap

Denise Slegers
Denise (21) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO's team Social. Ze heeft een passie voor mode en interieur. Naast shoppen gaat ze het liefste met vriendinnen uiteten, festivals bezoeken en op reis om de wereld te ontdekken.
You might also like