General / Lifestyle / 3 juli 2015

Hoe overleef je de hitte op kantoor?

Heet, heter heetst! Eindelijk is de zomer in Nederland begonnen. En als we de weersvoorspellingen mogen geloven dan blijft het komende dagen zeker nog zo warm. Het liefst stappen we spontaan in de auto, rijden we naar het strand en nemen een verfrissende duik in de zee. Helaas zal dit voor de meeste van ons lastig gaan en moet er gewoon gewerkt worden. Om de hittegolf op kantoor komende dagen te overleven heb ik een aantal handige tips voor jullie op een rijtje gezet:

Tropenrooster
Houd je de komende dagen aan een zogenoemd ‘tropenrooster’. Begin je werkdag een of twee uur eerder dan normaal gesproken. In de ochtend is het over het algemeen koeler dan later in de middag en je kunt natuurlijk een stuk vroeger naar huis om nog van het zonnetje te genieten! Wij zien alleen maar voordelen!

Water met meloen

Water met meloenballetjes voor wat extra smaak. Bron: www.thekitchn.com

Drink veel water
Met dit warme weer is het erg belangrijk dat je voldoende water drinkt. Klinkt erg logisch, maar het wordt toch vaak vergeten. Wanneer je gedehydreerd raakt, kun je last krijgen van hoofdpijn, wat het werken niet bevorderd. Koffie en thee drogen je lichaam juist uit dus vervang deze dranken met een glas koel water. Wil je gegarandeerd ijskoud water kunnen drinken? Leg dan de avond van te voren een flesje water (eventueel met een beetje ranja of vers fruit erin) in de vriezer en neem hem ’s ochtends (in een plastic zakje) mee naar je werk.

Lichte kleine maaltijden
Vermijd zware maaltijden en eet meer kleine maaltijden verdeeld over de dag. Deze zijn gemakkelijker te verteren voor je lichaam en kosten ook minder energie en warmte. Denk bij lichte maaltijden bijvoorbeeld aan salades, fruit of een koude soep. Probeer ook eens komkommer of watermeloen als snack mee te nemen naar je werk, heel erg lekker en je krijgt gelijk veel vocht binnen.

Ijsje met vers fruit

Bron: www.pinterest.com/veilingen

IJsjes!
Als er iets ultiem verkoelend is, dan zijn het wel ijsjes! Ga bijvoorbeeld in je pauze met een paar collega’s langs een ijskraam in de buurt. Of haal voor de hele afdeling waterijsjes bij de supermarkt’

‘Do it yourself’ airco
Wanneer je niet de luxe op het kantoor hebt van een airco, dan creëer je deze toch zelf? Vul een grote schaal met ijsklontjes en zet deze voor een ventilator. Door het ijs zal de lucht koud aanvoelen, net zoals bij een airco.

Sincerely Jules

Bron: www.instagram.com/sincerelyjules/

Kleed je licht en luchtig
Op deze warme dagen ga je liever niet gekleed in een blouse met warm colbert of zit je met zwetende voeten in je nette zwarte laarzen. Kies daarom voor lichte en luchtige kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals linnen en katoen. Draag bijvoorbeeld een dunne, wijdvallende rok waarbij je benen genoeg kunnen ‘ademen’. Of ga voor een jumpsuit, voor de perfecte mix van zakelijkheid en koelte. Zorg verder dat je open schoenen draagt want wanneer je voeten warm zijn, voelt het alsof je hele lichaam warm is. Kies voor op het werk voor een sandaal of hak (en geen slippers!).

Bekijk alle sandalen op OTTO.

 

liefsjoly

 

Delen?

Reacties


Joly
Joly
Joly (23) is momenteel masterstudent Persuasive Communication in Amsterdam en is stagiaire bij OTTO deze zomer. Joly is altijd vrolijk, spontaan en overal voor in. Ze bezoekt menig festival en houdt echt van muziek. Joly schrijft graag over lifestyle.
0 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.