Alle wonen artikelen / General / Wonen / 15 februari 2018

Een studentenkamer inrichten doe je zo!

Een nieuwe studie, een nieuwe stad en daarbij komt ook vaak een nieuwe studentenkamer kijken! Je gaat het huis uit, op kamers! Koken, wassen, strijken, poetsen… dit moet je nu opeens allemaal zelf regelen. Wat daarbij natuurlijk niet mag ontbreken is een goed ingerichte studentenkamer! We hebben als student natuurlijk geen mega groot budget en de studentenkamer zal dan ook niet de grootste kamer zijn. Maar van deze kleine ruimte kunnen we toch zeker ons eigen efficiënt ingerichte plekje maken. Lees snel verder voor de belangrijkste tips met betrekking tot jouw nieuwe studentenkamer!

studentenkamer

Je moet er kunnen studeren, slapen, koken, eten en een leuke chillplek is natuurlijk ook nooit weggegooid. Bij het inrichten van deze plekjes kun je de volgende tips in gedachten houden.

Tip 1: Gebruik meubels die je voor verschillende doelen kunt gebruiken

Niet elke studentenkamer biedt ruimte voor zowel een bed, een bank, een eettafel en een bureau. Je wil natuurlijk ook nog fatsoenlijk kunnen lopen door je kamer… Gelukkig kun je verschillende functies combineren. Eten en studeren kun je aan dezelfde tafel doen (of misschien beter gezegd: slapen en studeren kan ook in hetzelfde bed…). Een voorbeeld van een meubel dat je vaker kan gebruiken is een slaapbank. Met zo’n bedbank bespaar je veel ruimte en toch heb je een chillplek en een slaapplek!

Let op: pin je niet volledig vast op de vele functies van meubels. Dat meubels comfortabel zijn is ook heel belangrijk. Je kunt alles wel met dezelfde meubels willen doen maar wanneer je uren achter elkaar moet studeren op die eetkamerstoel (die eigenlijk alleen bedoelt is voor tijdens het eten), dan kan die wel eens vervelend gaan worden. Heimwee naar die grote, zachte bureaustoel van thuis is dan ook zo gecreëerd.

Tip 2: Gebruik alle kleine plekjes

Als student hebben we redelijk veel spullen die we allemaal kwijt willen in een kamer die niet zo heel groot is… Opbergplekjes en opbergdozen zijn een goede oplossing hiervoor. Stiekem heeft je kamer veel kleine ongebruikte ruimtes die ideaal zijn om wat opbergboxen neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder je bed. Een leuke opbergmand kun je natuurlijk ook gewoon in het zicht zetten.

opbergmand studentenkamer opbergmand studentenkamer opbergmand studentenkamer
Opbergboxen 21,44 Opbergmanden 49,99 Opbergmanden 41,91

Werk ook de hoogte in. Planken aan de muur geven weer heel veel mogelijkheden om spullen kwijt te kunnen. Je kunt hier bijvoorbeeld boeken of andere praktische dingen kwijt. Maar ook een leuk plantje of andere accessoires op een plank kunnen al voor een gezellige sfeer zorgen.

Tip 3: Gezelligheid

Een groot voordeel van je eigen studentenkamer is natuurlijk dat je je eigen plekje hebt en je (wanneer je maar wil) vrienden kan uitnodigen. Je wil je vrienden natuurlijk wel in een gezellige kamer kunnen ontvangen en daarom mogen leuke woonaccessoires niet ontbreken. Met bijvoorbeeld fotolijstjes en kussens maak je je studentenkamer al persoonlijk en gezellig.

gezellige studentenkamer

Tip 4: Inspiratie

Ben je nog niet tevreden met het eindresultaat van je studentenkamer? Dat kan natuurlijk gebeuren… Ook als je alle tips opgevolgd hebt kan het zijn dat je kamer nog niet helemaal af is. Neem dan eens een kijkje op je social media. Op onder andere Instagram en Pinterest zie je zoveel mooie afbeeldingen verschijnen van mooie kamers. Eventjes hierop kijken kan er al voor zorgen dat je vol zit met inspiratie voor je eigen studentenkamer.

Tip 5: Niet klein maar groot, schijn bedriegtspiegel studentenkamer

Wanneer je een kleine studentenkamer hebt kun je deze met een paar kleine trucjes al een stuk groter laten lijken. Een grote spiegel bijvoorbeeld, deze zorgt voor een ruimtelijk gevoel en het kost eigenlijk helemaal geen moeite om deze in je kamer te verwerken : ).

Ook het gebruik van lichte kleuren laat je kamer groter lijken. Kies voor het simpele wit of (wanneer je wel graag een kleurtje op de muur wil) voor pasteltinten.

Tip 6: Kijk je familie eens lief aan

Het is ook altijd handig om eens even na te vragen wat je vrienden of familie nog in de kelder of op zolder hebben liggen. Zij helpen je graag en vaak kun je zo nog een aantal meubels bij elkaar sprokkelen. Een groot voordeel hiervan is natuurlijk dat je veel geld bespaart! : )

Veel succes met het inrichten van jouw studentenkamer!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Bureaus Inrichten Inspiratie Kantoor OTTO Studenten Tips Wonen

Liselotte Stienen
You might also like