Alle wonen artikelen / General / Wonen / 5 december 2017

Hoe richt je een babykamer in?

Voor iedere vrouw is het eigenlijk wel een droom: een babykamer inrichten! ūüôā Wij vrouwen hebben een zwak voor schattige spulletjes en zien de babykamer al helemaal voor ons. De babykamer is ontzettend belangrijk, want vooral de baby, maar ook jijzelf zal er veel tijd doorbrengen. En niet te vergeten: de¬†kamer moet ook veilig zijn voor het kleintje! In dit blog ga ik je vertellen hoe je een babykamer inricht: geschikte kleuren,¬†de benodigde meubels¬†en nog veel meer!

Babykamer thumbnail

Kleuren voor in de babykamer

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden is de sfeer van de babykamer. Die kamer wil je vrolijk, rustig en licht houden. Kleur speelt daar een ontzettend belangrijke rol bij. Wanneer je het geslacht van het kleintje al weet, lijkt de basis kleur voor de hand liggend: Roze of blauw! Maar een babykamer hoeft niet perse roze of blauw te zijn. Er zijn nog veel meer mooie, zachte kleuren die perfect zijn. Pasteltinten zijn erg geschikt voor een babykamer, denk bijvoorbeeld aan pastelgroen of aan de perzikenkleur. Lieve kleurtjes combineren met wit is altijd goed! Wil je toch graag wat donkere kleuren verwerken in de babykamer? Doe dit dan in combinatie met lichte kleuren! Zo combineer je bijvoorbeeld rood heel leuk met lila, lichtroze en wit.

Babykamer

Meubels

Wanneer je een babykamer gaat inrichten zijn er een aantal meubels die niet kunnen ontbreken! Denk bijvoorbeeld aan een babybedje en een commode. Er dient genoeg ruimte te zijn om al de babyspulletjes in op te ruimen. Laat zeker geen spulletjes rond slingeren, want je weet niet wat de kleintjes ermee doen! Naast kastruimte doet een grote, comfortabele stoel het altijd goed. Hier kun je heerlijk zitten samen met de baby om deze bijvoorbeeld te voeden.

Babybedje

Een bed¬†is natuurlijk het belangrijkste meubel in een kamer, maar voor een baby zeker. Baby’s slapen wel 20 uur per dag! Bij het bedje hoort natuurlijk een geschikt matras. Kies het matras¬†dus zorgvuldig uit, wat het kleintje zal er veel tijd doorbrengen. Een goed matras is niet te zacht, maar ook niet te hard. Een matras moet goede ondersteuning bieden, want nachtrust is ontzettend belangrijk voor een kind.

Bedjes babykamer

Commode

Een commode kan absoluut niet ontbreken in de babykamer! Een commode is een multifunctioneel meubel en daarom erg belangrijk. Ten eerste verschoon je hier de luiers van de baby en kleed je hem/haar aan. Daarnaast biedt een commode veel opslagruimte voor alle babyspulletjes. Denk aan luiers, schoonmaakdoekjes, crèmepjes en noem het maar op. Al deze spulletjes kun je beste buiten bereik van het kleintje houden en kunnen daarom erg handig opgeborgen worden in een commode. In een commode is vaak nog genoeg ruimte om wat kleertjes kwijt te kunnen.

Commodes babykamer

Overige meubels

Een grote kledingkast is altijd goed in de babykamer. Vrouwen houden van shoppen en al die nieuwe babykleertjes moeten we natuurlijk wel kunnen opbergen!

Daarnaast is een grote, comfy stoel altijd goed in de babykamer. Vanuit hier kun je heerlijk genieten en kijken naar je kleintje terwijl zij/hij rustig ligt te slapen. De stoel is ook geschikt om de baby te voeden of om het kindje voor te lezen als hij/zij wat ouder is. Genoeg redenen om er een aan te schaffen dus!

Warmtekussens

Een accessoire die absoluut niet kan missen is een warmtekussen. Deze warmtekussens zijn niet alleen heerlijk warm, maar ook nog eens super schattig. Je kleintje zal er weg van zijn en ze staan super leuk in de kamer! Naast deze lieve warmtekussens zijn er natuurlijk nog veel meer leuke accessoires die de babykamer helemaal afmaken!

Warmtekussens babykamerFinal tip: Zorg dat je babykamer af is voordat de baby geboren wordt! Het laatste wat je wilt is klussen aan de kamer als het kleintje er al is.

Veel plezier met het inrichten van jouw babykamer! <3

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Baby's Inrichten OTTO Slaapkamer Tips Wonen Zwangerschap

Lisanne Mol
You might also like