Alle wonen artikelen / General / Wonen / 17 april 2018

Hoe richt je een kinderkamer in?

Een kinderkamer moet van alle markten thuis zijn. Je kind moet er tot rust kunnen komen, maar ook lekker kunnen spelen. Er moet concentratie in te vinden zijn, maar ook juist creativiteit. Soms is het heel lastig om een goede kinderkamer in te richten, vooral omdat kinderen van de ene op de andere dag iets heel anders leuk kunnen vinden. Lees mee en vind tips om de perfecte kinderkamer voor jouw kind te creëren!

kinderkamer

De muren

De muren kunnen de hele inrichting van de kamer bepalen. Het is dus belangrijk om goed te overwegen welke kleur je de muren maakt. Het handigste is om muren van een kinderkamer neutraal te houden. De interesses en voorkeuren van kinderen veranderen namelijk snel, met neutrale muren kun je de inrichting van de kamer makkelijk omgooien. Je kan kleurrijke woonaccessoires over de kamer verspreiden om de kamer toch vrolijk te maken. Koop bijvoorbeeld een kleurrijk dekbedovertrek, vloerkleed en kleurrijke manden. Wil je liever kleur op de muur hebben? Zorg dan dat je de muren niet te donker of te fel maakt. Donkere kleuren op muren doen de kamer kleiner lijken en felle kleuren geven minder rust. Een andere optie is een accentmuur; één kleurrijke muur en de andere muren neutraal houden. Tip: er bestaat ook krijtbordverf en magneetbehang. Zo kunnen je muren de creativiteit van je kinderen stimuleren!

kinderkamer kast

Kleine kamer

In een kamer voor een volwassene heb je bijna genoeg aan alleen een bed, voor kinderen is dat niet het geval. Kinderen hebben veel spullen nodig en verzamelen vaak alles wat ze maar kunnen. Dat vraagt veel plek! Plek die je soms niet hebt. Het is bij een kinderkamer belangrijk dat je alle ruimte zo optimaal mogelijk benut. Dit kun je doen door gebruik te maken van multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper met een bureau eronder. Of een bed met lades eronder waarin je kleding kan opbergen. Dit bespaart weer heel wat ruimte! Om de kamer zo ruim mogelijk te laten voelen is het belangrijk dat alles opgeruimd blijft. Zorg dus voor genoeg opbergruimte waar alle hebbedingen van je kinderen in kunnen! Kisten, kasten, manden en rekken, je zal het allemaal hard nodig hebben!

Speelparadijs

Natuurlijk moeten kinderen in hun kamer ook huiswerk maken en een goede nachtrust krijgen, maar ze zullen er het liefste spelen. Kinderen zijn speels en zitten vol creativiteit en fantasie. Hun kamer moet dan ook een plek zijn die dit aanspoort en waar ze alles kwijt kunnen. Van een piratenbed tot een bed met glijbaan, kinderen vinden het allemaal geweldig! Zet daarnaast nog een kast vol speelgoed op hun kamer en ze zijn uren zoet. Tip: laat je zoon of dochter meehelpen met het ontwerpen van zijn of haar kamer. Je weet dan zeker dat ze zich helemaal op hun plek zullen voelen! Ze kunnen ook goed helpen bij het decoreren van hun eigen kamer; een mooie creatieve uitlaatklep!

kinderkamer speelparadijs

Wees niet bang om goed uit te pakken bij het inrichten van de kinderkamers, ze zijn later nog lang oud en zullen dus nog lang genoeg een saaiere kamer hebben!

handtekening

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inrichten Kinderen OTTO Slaapkamer Tips Wonen

Noor Caris
You might also like