Alle wonen artikelen / General / Wonen / 18 december 2017

Hoe richt je een kleine slaapkamer in?

Soms hebben we wat minder ruimte in onze slaapkamer dan we zouden willen. Er is niet genoeg plek om al je spulletjes kwijt te kunnen en de meubels die in je kamer staan heb je toch echt nodig. Een kleine slaapkamer vol met spullen oogt vaak nog kleiner dan hij eigenlijk is. Hoe zorg je er voor dat al deze problemen er niet meer zijn en dat jouw kamer er nog steeds fantastisch uitziet? In dit blog zal ik je een aantal tips en tricks geven die je zullen helpen met het inrichten van een kleine slaapkamer.

Kleine slaapkamer

Tips voor een kleine slaapkamer

Het bed

Je zal wel denken: ”Een bed is zo groot, hoe kan je met een bed nou ruimte besparen?”. Wij hebben wel een paar oplossingen voor je! De eerste optie is je bed verhoogd plaatsen. Dit kan heelBed met lades simpel door een hoogslaper. Onder een hoogslaper heb je nog genoeg ruimte voor een bureau of een kast. Het bed staat niet ”in de weg” en je bespaart er veel ruimte mee. Met een beetje creativiteit kan je ook heel wat ruimte besparen. Plaats een bed op bijvoorbeeld lage kasten. Het bed staat dan alsnog niet heel hoog in je kamer en onder het bed is genoeg opbergruimte.
Een tweede optie is een opklapbaar bed. Een opklapbaar bed kun je omhoog klappen, daaronder heb je ontzettend veel opbergruimte. Opbergruimte onder het bed kan je ook heel gemakkelijk creëren door een bed met lades te kopen. Tip: Kies voor een bed waaronder altijd ruimte is om spulletjes op te bergen.

Kleur

De kleuren die je in je slaapkamer gebruikt zijn ontzettend belangrijk. Kleur bepaalt de hele sfeer en uitstraling van de slaapkamer. Een kleine slaapkamer wil je niet nog kleiner laten ogen dan hij al is. Donkere kleuren zorgen ervoor dat je slaapkamer erg klein lijkt. Daarentegen zorgen lichte kleuren voor een grotere uitstraling. Wanneer je bijvoorbeeld de muren gaat verven, kies dan voor wit of lichte kleuren. Verf je muren zeker niet in een donkere kleur, zoals zwart, bruin of donkerblauw! Zorg er daarom ook voor dat er veel licht in je kamer valt, ook dit zorgt voor een grotere uitstraling!

Extra opbergruimte

Extra opbergruimte kun je heel makkelijk creëren zonder dat je extra kasten hoeft weg te zetten. Door plankjes op te hangen in je kamer creëer je extra opbergruimte. Op plankjes kun je echt van alles kwijt. Je kunt er bijvoorbeeld boeken op een rijtje zetten of leuke accessoires plaatsen.

Plankjes

Roba Wandplank met kleerhangers 79,99HOME AFFAIRE wandplank 39,99Roba wandplank met kleerhangers 54,90

Opruimen

In een kleine slaapkamer wil je rust houden. Het is daarom belangrijk dat je kamer opgeruimd is en dat er niet veel rondslingert. Dit zorgt voor drukte en dat maakt de kamer nog kleiner. Zorg ervoor dat je je spulletjes netjes opbergt! Kies er daarom niet voor om te veel accessoires in je slaapkamer te zetten!

Kastruimte

Een kast is een van de belangrijkste meubels in je kamer. Kies je kast dan ook efficiënt uit. Heb je meer kleren die je op moet hangen? Kies dan voor een kast met een groter hanggedeelte. Kasten komen in veel verschillende maten. Kies dan ook een kast die perfect in de beschikbare ruimte past. Het is zonde om ruimte te verspillen aan een klein hoekje waar ook een bredere kast had kunnen staan.

garderobekast

Hopelijk kun je nu verder met het inrichten van jouw slaapkamer!

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inrichten OTTO Slaapkamer Tips Wonen

Lisanne Mol
You might also like