Hoe knoop ik mijn stropdas?

Elke man heeft deze struggle vast wel eens gehad: ‘Hoe knoop ik in godsnaam mijn stropdas?‘ Het lijkt makkelijker dan het is, maar als het er op aankomt kan het knap lastig zijn! Toch is een stropdas een must tijdens speciale gelegenheden: het geef je outfit de ultieme finishing touch! Ook tijdens de feestdagen is een stropdas ontzettend chique.

Ga je niet op chique deze feestdagen? Dan is het nog steeds altijd makkelijk als je weet hoe je een stropdas knoopt. Vroeg of laat zul je een keer een stropdas dragen, bijvoorbeeld op je werk, bij een bruiloft of tijdens een belangrijke afspraak.

Wij van EDITED laten je stap voor stap zien hoe jij je stropdas het beste kan knopen. Zo zie je er tip-top uit deze feestdagen!

Stropdas strikken

bruno banani kort gilet: 59,99Pierre Cardin kostuum: 239,99 – Eterna combi-colbert: 163,99

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je stropdas kan knopen, wel 85! Hier laten wij de meest eenvoudige manier aan je zien!

De eenvoudige knoop is een grote klassieker. Deze meest gedragen knoop wordt ook wel de four-in-hand knoop genoemd.

Voor wie is de knoop geschikt?

De four-in-hand knoop is vooral geschikt voor gemiddeld lange tot lange mannen. Ook staat deze knoop mooi bij mannen met een smal en wat langer gezicht. De four-in-hand knoop draag je bij een overhemd met een boord waarvan de punten dichtbij elkaar staan.

Stap 1:

Allereerst zet je natuurlijk de boord van je overhemd omhoog en sluit je het bovenste knoopje. Vervolgens hang je de stropdas om je nek en laat je de brede slip langer vallen dan de korte slip. Nu plaats je de brede slip over de smalle slip onder de boord.

 Stropdas

Stap 2:

De brede slip laat je onder de smalle slip glijden, aan de kant waar de brede slip vandaan komt.

Stropdas

Stap 3:

Vervolgens haal je de brede slip bovenlangs terug naar de andere kant.

Stropdas

Stap 4:

Leg je wijsvinger op de te vormen knoop, en laat de brede slip van de stropdas nu tussen nek en stropdas naar boven gaan.

Stropdas

Stap 5:

Trek voorzichtig aan de brede slip terwijl je de smalle slip vasthoudt, op deze manier zet je de lus vast. Trek de knoop omhoog tot aan het laatste knoopje van de boord.

Nu kun je de knoop naar wens fatsoeneren. De stropdas is goed gestrikt zodra de smalle boord niet meer zichtbaar is en de punt op de rand van je broek of gesp van je riem valt.

Stropdas

Voilá! Je stropdas is nu perfect gestrikt. Ben je nog op zoek naar een mooie stropdas? Bij OTTO vind je veel verschillende stropdassen die mooi staan bij overhemden, colberts en blazers, gilets en kostuums!

Stropdasstropdasstropdas

En, is het jou al gelukt om je stropdas perfect te knopen?

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Gidsen Lifestyle

Lisanne de Goede
You might also like