Alle wonen artikelen / General / Wonen / 28 oktober 2019

Hoe style jij je badkamer?

De badkamer…. vaak vinden we het maar lastig om deze kamer een leuke en sfeervolle uitstraling te geven. Je kunt niet zomaar sfeer toevoegen door een vloerkleed neer te leggen of een leuk schilderij op te hangen, want daar is deze kamer immers niet voor bedoeld. Je badkamer stylen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en je kunt met kleine aanpassingen al wat meer rust of een wat sfeervollere kamer creëren. Wij snappen dat jij geen geldpotje hebt waarmee jij alles wil verbouwen en dat je geen zin hebt in moeilijke ingrepen. Daarom geven wij een paar handige styling tips waarmee je in jouw badkamer gelijk meer sfeer creëert.

Badkamer OTTO

Kleurrijke badkamer

Groene badkamer
Durf! Een badkamer hoeft echt niet saai, standaard grijs of wit te zijn. Tegenwoordig is een kleurtje in de badkamer helemaal trendy. Je kunt ervoor kiezen om aan de slag te gaan met een blik verf en de gehele muur een opfleuring te geven, maar je kunt ook gaan voor een subtielere manier. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor allerlei accessoires in dezelfde kleur. Denk hierbij aan rekjes, handdoeken, vaasjes, potjes etc. Wij schreven ook een blog over badkamer essentials, welke items mogen niet ontbreken?

Wanneer je kiest voor één kleur of één kleurtint, creëer je eenheid, waardoor je badkamer een rustige uitstraling krijgt. De badkamer is voor de meeste onder ons een echte rustplek en daarom wil je ook dat deze kamer dit uitstraalt.


Plankjes/badkamerrek

Badkamer rek
Een badkamerrek of plankjes zijn echt ideaal. De badkamer is vaak een kleine kamer waardoor wat opbergruimte heel praktisch is! Het rek of de plankjes zijn ontzettend handig om je spullen op kwijt te kunnen, maar zijn ook heel stijvol! Je kunt hier mooie flessen,  vaasjes of potten op zetten. Ook kun je hier kleine plantjes op zetten. Dit heeft niet alleen een erg leuke uitstraling, maar is ook nog eens goed voor je. 


Handdoeken

Handdoeken voor de badkamer
Handdoeken zijn natuurlijk dé musthaves voor jouw badkamer. Na het douchen of badderen is een zachte grote handdoek je beste vriend. Een handdoek is een accessoire dat jouw kamer ook een leuke uitstraling kan geven. Kies bijvoorbeeld voor één kleur of voor één kleurtint. Je creëert op deze manier eenheid en het is dan ook erg leuk om de handdoeken op een badkamerrek leuk neer te leggen of op te rollen. Het ziet er heel stylish uit en het is maar een kleine handeling.


Jaloezieën

Jaloezie voor de badkamer
Wanneer je een raam in de badkamer hebt, wil je natuurlijk wel privacy. Gordijnen zijn in een vochtige omgeving geen succes. Jaloezieën zijn de perfecte oplossing. Deze zijn gemakkelijk te bedienen, op verschillende standen. Het beste kun je kiezen voor een materiaal dat tegen vochtigheid kan, zoals aluminium. Dit is ook makkelijk schoon te maken door er een doekje over heen te halen. 


Plant

Badkamer plant
Een plant in de badkamer is misschien niet het eerste waar je aan zou denken. Toch is een groene toevoeging erg leuk én goed. Wel moet je er goed op letten dat niet elke plant geschikt is voor een vochtige (en vaak donkere) omgeving. Een ideale oplossing is een kunstplant! Hier hoef je niet naar om te kijken en deze kan ook niet doodgaan (erg handig voor de ‘mensen zonder groene vingers’ onder ons).

Vind je een kunstplant maar niks? Kijk dan goed welke plant je kiest en of deze bestendig is tegen vochtige ruimtes en weinig licht. En verzorg hem goed!


Verlichting

Verlichting voor in de badkamer
De badkamerverlichting is erg belangrijk. Ook al denk je daar misschien niet als eerste aan bij het (re)stylen. Je kunt de verlichting op verschillende manieren gebruiken. Zo is het belangrijk jezelf af te vragen waar je de badkamer allemaal voor gebruikt. Sta jij altijd uren voor de spiegel om de perfecte make-up look te creëren, dan is een spiegellamp erg handig. Deze zorgt voor genoeg verlichting. Zo kun jij je lekker optutten. Wanneer jij de badkamer als een echte rustplek ziet en vooral gebruikt om te relaxen in bad, moet je daar ook rekening mee houden. Je wil dan natuurlijk ontspannen. Kies dan voor gedimde verlichting.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een combinatie van beiden, door 2 verlichtingspunten in de badkamer te kiezen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je welke verlichting gebruikt!


Hoe ga jij jouw badkamer (re)stylen?

Otto blog Liefs Anouk

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Badkamer Ideeën Inspiratie OTTO Tips Wonen

Anouk Mols
Anouk Mols
Anouk (20) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor mode én gaat ontzettend graag op vakantie! In het weekend gaat ze het liefst shoppen of met vriendinnen lekker wijntjes drinken op het terras.
You might also like