Hoe trim ik mijn baard?

trimmenEen baard: hét teken van mannelijkheid! Baarden zijn stoer, vrouwen houden ervan en het geeft je een volwassen uitstraling. Toch zul je ooit een einde moeten maken aan de eeuwige jeuk en je baard gaan trimmen. Door te trimmen behoud je je baard, maar perfectioneer je de vorm en lengte van de haartjes. Het hebben en behouden van een mooie baard kost zorg, aandacht en (voor sommigen) geduld. Het trimmen van je baard is absoluut de moeite waard. Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar door je baard te trimmen lijkt je baard alleen maar voller. De haartjes zullen namelijk op één lengte gebracht worden, waardoor het een verzorgd geheel wordt.

Maar hoe trim je je baard eigenlijk?

Bij OTTO vind je verschillende tondeuses, trimmers en scheerapparaten om je baard mee te perfectioneren!

 

Benodigdheden voor het trimmen van je baard:

 

Trimmen stap 1: begin met een grote beurttrimmen

Voordat je begint met het trimmen van je baard is van belang om je baard goed schoon te maken. Was je baard met (baard)shampoo en laat hem goed drogen. Op deze manier wordt het makkelijker om de haartjes op gelijke lengte te krijgen. Het is handig om de haren van je baard naar beneden te kammen.

trimmenTrimmen stap 2: de hoogste stand

Zet je trimmer op de hoogste stand, op deze manier blijven de haren nog even het langste. Hiermee voorkom je dat je de haren per ongeluk te kort trimt of dat er ‘gaten’ ontstaan.

Begin aan de zijkant van je gezicht. Trim met de haarrichting mee, begin van boven naar beneden en dan van beneden naar boven. Ook tijdens het trimmen blijf je de haren naar beneden kammen.

Trimmen stap 3: een lagere stand

Nu zet je de trimmer op een gewenste lagere stand. Vervolgens trim je weer van boven naar beneden en weer van beneden naar boven. Trim altijd in deze volgorde, niet andersom!

Als de haartjes op een goede lengte zijn, is het tijd om ‘losse’ haartjes op je wangen en nek te verwijderen. Hiermee perfectioneer je je look en zie je er verzorgd uit. Deze haartjes verwijder je eenvoudig door ze weg te scheren of te trimmen op de laagste stand.

Trimmen stap 4: de snor

Je kunt ervoor kiezen om je snor samen met de rest van je baard te trimmen. Ook kun je de haren van je snor wat langer laten, waardoor hij wat meer opvalt. Wil je een strakke liplijn creëren? Smile! Ja, echt! Door te glimlachen is kun je eenvoudig de onderkant van je snor recht trimmen.

 

Voilà! Jouw baard is nu perfect getrimd. Vergeet niet regelmatig je trimmer, tondeuse of scheerapparaat te reinigen met speciale reinigingsmiddelen. Zo blijft je apparaat fris en schoon!

trimmen trimmen trimmen

Hoe trim jij je baard meestal?

liefs lisanne

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Beauty Lifestyle Make-over Mannen OTTO

Lisanne de Goede
You might also like