Huidverzorging: zo verzorg jij jouw huid in de winter

De koude en regenachtige dagen zijn weer tevoorschijn gekomen. Overdag door de kou fietsen en ‘s avonds lekker warm bij de open haard. Maar wat doen deze temperatuurverschillen eigenlijk met jouw huid? En hoe kun je ervoor zorgen dat jouw huid tijdens deze periode zo min mogelijk schade oploopt? Lees snel verder en find out hoe jij jouw huid deze winter moet verzorgen!

Winterhuidje

In de winter gaat je huid zich anders gedragen. Zo droogt je huid sneller uit, waardoor hij schraal wordt. Dit komt doordat de luchtvochtigheid in de winter lager is. Maar ook omdat je huid meer bedekt wordt met sjaals, mutsen en wanten. Hierdoor wordt je huid minder blootgesteld aan de buitenlucht en blijven er oudere resten achter. Door deze oude resten raken je talgklieren verstopt. Hierdoor werken deze talgklieren minder goed en zal je huid ook sneller uitdrogen.

Sfeerbeeld huidverzorging

Verzorging

Tijdens de winterperiode is het dan ook extra belangrijk om je huid goed te verzorgen. Door iedere dag 2 liter water te drinken, houd je het vochtgehalte van jouw huid al een beetje op pijl. Maar in de winter kan je huid extra ondersteuning gebruiken. Gebruik daarom verschillende huidverzorgingsproducten om je huid te verzorgen. Natuurlijk is dit in de zomer ook belangrijk, maar in de winter is dit essentieel. Je kunt tijdens deze periode onder andere crèmes, reinigers en (gezicht)sauna’s gebruiken.

Crème

Een goede crème zorgt ervoor dat jouw huid op de juiste manier gehydrateerd blijft.
Elke huidtype heeft dan ook een andere crème nodig. Als je van jezelf al een vette huid hebt, moet je geen crème gebruiken voor mensen met een droge huid. In deze crème zitten namelijk meer vetten en oliën. Ook heeft je gezicht een andere crème nodig dan je benen. Het is dan ook belangrijk om de juiste crème te kiezen. Gebruik voor je gezicht een gezichtscrème en voor de rest van je lichaam een verzorgende bodylotion. Beide natuurlijk aangepast op jouw huid, voor de ultieme huidverzorging.
Bodylotion


Reiniger

Het is zowel in de winter áls in de zomer belangrijk om je huid regelmatig te reinigen. Voor je gezicht is het erg goed om dit twee keer per dag te doen. Dit kun je doen door gebruik te maken van verschillende reinigingsmiddeltjes. Voor extra reiniging kun je jouw gezicht ook nog één keer per week reinigen met een reinigingsapparaat. Deze bestaan er in verschillende soorten en prijsklassen. Zo heb je automatische reinigers, maar ook reinigers waarbij je zelf met de hand cirkels moet draaien. Voor de rest van je lichaam is het voldoende om ongeveer één keer in de twee weken een scrub te gebruiken.
Reinigingsapparaat


Sauna

Een sauna zorgt ervoor dat je poriën en talgklieren weer open gaan. Zeker in de winter is dit dus erg belangrijk. Gebruik voor je gezicht een speciale gezichtssauna. Deze sauna reinigt je gezicht diep van binnen door middel van de stoom die vrijkomt. Deze stoom zorgt er voor dat je gaat zweten en uiteindelijk de oude resten uitzweet. Doordat de stoom direct in je gezicht komt, behaal je hiermee het beste resultaat. Daarnaast is deze sauna ook ideaal als je verkouden bent. Het zorgt er namelijk ook voor dat je neusholtes weer open gaan. Een gezichtssauna kun je makkelijk thuis gebruiken en is niet duur.  Maak je er liever een relaxte dag van? Dan kun je natuurlijk altijd naar een sauna gaan (lees hier onze tips wanneer je voor de eerste keer naar de sauna gaat).
Gezichtssauna


Hoe ga jij jouw huid deze winter verzorgen?

Liefs, Paula

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Beauty Gezond Lifestyle OTTO Vrouwen Winter

Paula Pijnenburg
You might also like